Kuran, gerçekten Allah'ın kelamı (sözleri) mi?

Nisa/4:82. Hâla Kur'an üzerinde gereği gibi düşünmeyecekler mi? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından gelmiş olsaydı onda birçok tutarsızlık bulurlardı.

Müslümanlara göre Kuran; Allah'ın kelamıdır. Yukarıdaki ayette de söylendiği gibi, Kuran, Allah tarafından gelmişse, Allah o sözleri söylemiş gibi okunmalıdır. Ayrıca, Kuran, Allah tarafından gönderilmiş ve Allah'ın sözlerini içeriyorsa, Kuran'da asla herhangi bir yanlış ve tutarsızlık bulunmamalıdır.

Halbuki, gerçek böyle değildir.

Ilk olarak, Kuran'ın bazı ayetlerine bakarak, bu sözlerin Allah değil, fakat Muhammed'in kendisi tarafından söylendiğini anlayabiliriz:

Fatiha/1:1-7: 1:1. Rahmân (ve) rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

1:2. Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur.

1:3. O, rahmândır ve rahîmdir.

1:4. Ceza gününün mâlikidir.

1:5. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.

1:6. Bize doğru yolu göster.

1:7. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!

Bu ifadeyi okuyan her okur yazarın kolaylıkla anlayabileceği üzere, bu sözler Allah'a hitaben söylenmiştir.. Bir dua şeklinde Allah'a söylenmektedir. Bunlar, duacı olan Muhammed'din, Allah'a söylediği ve doğru yolu bulmak için Allah'tan yardım istediği sözlerdir. Kuran, böylece, Allah'ın değil, fakat Muhammed'din sözleriyle başlamaktadır.

Enam/6: 104. (Doğrusu) size Rabbiniz tarafından basiretler (idrak kabiliyeti) verilmiştir. Artık kim hakkı görürse faydası kendisine, kim de kör olursa zararı kendinedir. Ben üzerinize bekçi değilim.

Bu ifadede de, "Rab" ve "Bekçi" olarak iki özne bulunmaktadır. "Ben bekçiniz değilim" diyen herhalde Muhammed'dir, Allah değil..

Tekvir/81: 15. Simdi yemin ederim o sinenlere ,

Burada da yemin eden Muhammed'dir, Allah olamayacağına göre..

Inşikak/84:16-19 84: 16. Hayır! Şafağa, yemin ederim ki ,

84:17. Geceye ve onda basan karanlığa,

84:18. Dolunay olmuş aya ,

84:19. Ki,siz elbette halden hale geçeceksiniz.

Burada da yemin eden Allah olamayacağına göre Muhammed'dir.. Muhammed burada islam öncesi inanışlarını da ortaya koymaktadır. Güneş ve ay, islam öncesi Arap'larca kutsal sayılırdı.

Enam/6: 114. (De ki): Allah'dan başka bir hakem mi arayacağım? Halbuki size Kitab'ı açık olarak indiren O'dur. Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler, Kur'an'ın gerçekten Rabbin tarafından indirilmiş olduğunu bilirler. Sakın şüpheye düşenlerden olma!

Tercümeye "de ki" diye bir ilave yapılmış.. Bu ilave Arapça Kuran'da bulunmamaktadır. Burada da sözlerin sahibinin Allah değil, Muhammed olduğu anlaşılıyor.

Yorum Gönder

34 Yorumlar

  1. Allah u teala Fatiha suresinde dünyada en güzel dua örneğini insanlara sunması hz Muhammede mal etmek insafsızlıktır el insaf KURAN ALLAH KELAMI OLMASAYDI NASIL OLURDA 1400 YIL BOYUNCA YÜZLERCE ÜLKELERDE MİLYONLARCA KURAN LAR HEP AYNI KALIRDI TÜM KURANLAR HER KELİMESİ AYNI OLURDU BANA BİR TANE DEĞİŞİK KURAN GÖSTERİN OHALDE AKIL NEDİR TARİFİ BİLE YOK AKLINI BİLMEYEN YARADANI NASIL HESABA ÇEKER YARATILAN HİÇ BİR VARLIK AKLIYLA YARADANINI BULAMAZ İNSANIN ÇÜNKÜ AKLI YARADANIN YANINDA DENİZDEN BİR DAMLA BİLE DEĞİL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peki kardesim 2000 yıl önce dünyaya gelmiş dünyanın 4 bir tarafına dağılmış incilin bozulduğuna neden inanıyorsun bütün inciller toplanıp yeniden mi yazıldı imkanı var mı sence günümüze kadar bir tanede olsa sağlam gelmezmiydi. Barnabas incili dersen bu kezde kuranla çelişirsin çünkü tahrif edildiğini söylüyor incilin. son bir soru peygamberin babasının ismi abdullah anlamı allahın kulu demek islam gelmeden ona bu ismi kim verdi?

      Sil
  2. Allah neden yemin etmesin ki ?

    YanıtlaSil
  3. allah kime yemin edecek cok komiksin yaa..

    YanıtlaSil
  4. allah kime yemin edecek of cok komik ve saçmalamıssın arkadas yukarıda güzel acıkla yapmıs bunlar alıntıdır yazanlardır hepsi dogrudur

    YanıtlaSil
  5. valla ben bır gucun varlıgına ınanıyorum hadı dıyelımkı kuran allah tarafından yazılmadı nasıl olurda bunca yıldır bunca ınsan ınandı ve ınanmaya devam ettı sonucta tek kıtap kuran degıl ama yuzyıllardır onumuze tek bır harfı bıle degısmeden nasıl geldı o zaman bunu acıklayabılr mısınız

    YanıtlaSil
  6. kader ınancına gore allah herseyı bıranda yarattı allah katında hersey yasandı ve bıttı gecmıs gelecek ve sımdıkı zaman hersey bır anda oldu ve bııtı bu yuzden allah bızım kaderımızı bılıyor pekı o zaman bızım gelecek dedıgımız allah ıcın gecmıs zaman oluyor bız zaten herseyı yasadık ve bıtırdık sımdı ceza veya odul gunumuzu beklıyoruz pekı bız suanda yasıyorsak ve bızım yasadıgımız allah ıcın gecmız zamansa bız neden yasıyoruz kı bız zaten allaha gore gecmız zamansak ettıgımız duaların kabulunu yapmıs veya yapmamıs olması gerkmıyor mu bızım dualarımız kaderı nasıl etkıleyebır kı bız zaten mantıga gore gecmısteyız allaha gore bız zaten dualarımızı etmısız allahta kabul etmıs veya etmemıs oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eintein kuantum mekaniği.. aynı soruları sormuş. heran aynıdır zaman insanın ürettiği bir şeydir. Uzayın derinliklerinde zaman yoktur, atmosferden içeri girince zaman işler. Çünkü heran bir diğerinden farklıdır dünyada. Mantığı kesin bir formülü yok. Uzayın sonsuzluğunun da bir formülü mantığı yok. Çözemeyiz sınır var ışık hızında madde yok oluyor. Çok basit matematik hesapları biz bunu çözebilene kadar evrenin yok olacağını gösteriyor.. Allah herşeyi biliyorsa günah işleyeceğimiz baştan belli o zaman gibi sorular gereksiz. Önünde birçok seçenek var, karar alma mekanizman var, aldığın kararlar seni ve birçok canlının hayatı ile etkileşime geçecek. Allah senden doğru kararı almanı istiyor. Hangi kararı aldığında sonuçlarının nereye varacağını biliyor ama sana değiştirmen için şans tanıyor. Peki diyeceksin hangi kararı tercih edeceğimi bilmiyormu? Belki de sınav için bunu sana bırakıyor. Zaten bu soruya gelene kadar binlerce soru var insanların hiçbirzaman cevaplıyamıyacağı. Emre AKTAŞ

      Sil
  7. Bunca insan inanıyor diyerek inanmak ne kadar doğru?
    Dünyada Müslüman'dan çok Hristiyan var, bunca insan Hristiyanlığın hak din olduğuna inanıyor, hadi koşun o zaman ona inanalım madem?

    YanıtlaSil
  8. Kur'am aynı kuran değil zaten yukarıdada söylemiş. Bugüne kadar bin kere değişmiş, bundan sonrada değişecek gibi görünüyor. Herkesin dinine saygım var ama müslüman olupta "aman inanmazsam cenneti kaybedebilirim ama inanırsam kaybedeceğim bişey yok" diyorsanız siz o dini haketmiyorsunuzdur.

    YanıtlaSil
  9. İnsanlar yüyyıllardır din,toprak,ırk savaşına girmişdir.Dini kabul ettirme bu kadar müslüman artmasında islamiyeti kabul ettirme çok baskı ve şiddetle olmuştur.
    Müslümanların düşünce ve aklı reddetmesi felsefeye karşı olması yobazlığa neden olmuş karanlık çağ devrine atlanmıştır.söylerim size din kaç kişin hayatını şerefini kurtardı iyiliği öğretti bir insan insanı öldürdümü üzülen değil allah aldı canı kaderinde var mantığı old sürece bu devam eder.insan dan çok hayvan var karınca sinek böcek aslan at balina biz sadece bu din kavramını düşündüğümüzden burdayız korkaklıkla çarpılmakla öbür dünyayı düşünerek elinde sonunda öleceksiniz.
    Tanrı her şeyi bilir kaderi yazan dersin görür dersin niye meleklere yaşadığını yazdırıyor hayatını her şeyini bilmiyor mu?
    Alber Einsteın tanrı var mı sorusuna
    var olan her şeyin birlesmesiyle ortaya çıkan tanrıya evet
    İnsanların günlük işleriyle uyraşan,cezalandıran mukaafatlandıran tanrıya hayır.
    Biz size düşüncemizi kanla şiddetle kabul ettirmiyoruz.
    Unutmayın doğru yanlış her zaman insanın içindedir biz filistindeki ırakta ki insanların çocukların silah sesiyle kesilen oyunlarını ölümlerini duadan çok insan eli uzandığında çözülecektir.iyiliği kuran da aramak google da aramaktan farkı yoktur.insan doğru ile yanlısı iyi kötü olarak yaşar
    birde sevap günahla sadece allah korkusu olanların kendi gölgelerinden korktuğuda bilinmelidir.

    YanıtlaSil
  10. imdi onlara sor: Yaratılış
    bakımından onlar mı daha zorlu,
    yoksa Bizim yarattıklarımız mı?
    Doğrusu Biz onları, cıvık-yapışkan
    bir çamurdan yarattık. (Saffat
    Suresi, 11)
    sadece Allah yarattı diyorsun biz onları .... Yarattık diyor.

    YanıtlaSil
  11. Verilen örnekler güzel ama az.. Oysa kuranda o kadar çok hitabet ve gramer yanlışı var ki..
    Bunları listelemiştim fakat arşivim yanımda değil. Fakat bence en çarpıcı olanlarından biri; Tebbet suresidir. Muhammedin öz amcası olan ve onu büyüten kişi olan Ebu Lehep'e hitaben " beddua ediliyor" resmen .
    Herşeye egemen olan bir tanrı, mantıken beddua etmeyeceğine göre hele ki kuranda da yazıldığı gibi " Ol..' dedi mi olduran" güç hiç beddua etmemeli deil mi ( mantık olarak yani ) Oysa bu surede bolca atıp tutuyor muhammed efendi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaşı bakan gözün mü, bir odağa bakan bir çift gözün mü doğru olması mantıklı dersek herhalde şaşı bakan göz odağa bakan gözün değerini gösteren delil olabilir deriz. Ben de şaşı bakmadan kıymet anlaşılmaz diyenlerdenim. Ben de zayıf çaresiz olduğum zamanlarda saldırgan oluyordum sonra bana bu saldırgan oluş cesaretin kıymetini öğretti. Yani demek istediğim şu bunlar kader (KURALLAR) damdan bir taş atıldı mı düşer eğer ben adam öldüreceğim diyorsan bunun hukuken bir karşılığı var adam öldür ama buna razı ol faydalı bir icat yapacağım diyorsan patentini de al ömür boyu rahat et. Kurana bakışını değişmeden ondanda bir şey alamazsın demiyorum, belki insanlık değerlerini yerle bir eden başka bir kitap sana nasıl olmaman gerektiğini söyler, buda aynı şeydir. Tabi buradaki insanların Kuranı hiç anlamadığını alt bilgilerinin kültürlerinin farklı olduğunu görüyorum ama insanlık değerlerim bana doğruyu getiren aracın önemli olup olmadığını değil doğrunun değerini anlamamı öğütlüyor. Hepinize saygılar.

      Sil
  12. Madem bunu Hz.Muhammed (S.a.v ) yazdı. Yani demek istediğiniz bunu bizim gibi bir insan yazdı. O zaman hadi bakalım başka bir insanda böyle bir kitap yazsın da asırlar boyunca zarar gelmeden dursun. Asrı geçtim hadi 1 hafta olsun sizin için. Çünkü kuran-ı kerim de söylüyor bunların Allah'ın sözlerinin olduğunu ve hiçbir insanın böyle bir kitap yazamayacağını. Eğer yazarsa bir insan bende oksijensiz yaşamaya başlıcam hadi bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir kitap yazsın derken, nasıl bir kitap bekliyorsun? Kuran'ın hiç öyle üstün bir tarafı yoktur. Son derece ilkel bir dünya ve evren algılayışı vardır. Üstelik Kuran'dan bin yıl önce yazılmış kitaplar da var. Hem de Kuran'dan çok daha edebi ve faydalı eserler. Doğa, tıp, felsefe, sanat ve tarih üzerine yazılmış bir çok eser var günümüze ulaşabilen. Örneğin hiç yunan tragedyalarını okudun mu? Hiç sanmıyorum, çünkü cahillik denizinde oldukça mutlusun gördüğüm kadarıyla.

      Sil
  13. Allah yemin ediyor tabi ki . Ne kadar ciddi olduğunu göstermek için. . .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani sözgelimi her şeye gücü yeten,kainatın yaratıcısı, sonsuz kudret sahibi Allah ciddiyetini ispat etmek için kendi yarattığı basit varlıklar üzerine yemin etme ihtiyacı duyuyor öyle mi? Kusura bakma ama verdiğin cevap üzerinde düşünülmemiş ve tatmin edici olmaktan çok uzak.

      Sil
  14. Kuran: ortaçağdan kalma, çelişkilerle dolu, kadini erkekleri mutlu etme araci olarak gören arap kitabidir.

    YanıtlaSil
  15. bırakın herkes inandığı gibi yaşasın ama kimse kimseye kendi doğrusunu dayatmasın inanç insanların en temiz en mahrem en kutsal duygularıdır herkesin bir dünya görüşü vardır lütfen saygılı olalım hiç olmazsa inançlarımıza bu ne olursa olsun hiç önemli değil yeterki insan,insan olsun..

    YanıtlaSil
  16. size bişey söyleyeyim Allaha inanmayan insanlar varya işte onlar sizin eseriniz ey müslümanlar,bakalım bu kadar günahın altından nasıl kalkacaksınız.

    YanıtlaSil
  17. Allah herşeyi muntazam yaratmıştır kainata baktığınız zaman herşeyin sorunsuz şekilde işlediğini görürsünüz amaaaaaa gel gelelim ne zaman Allah adına konuşanlar fetva verenler çıktı işte o zaman insanların yaşayışı altüst oldu kuran dediler incil dediler,zebur dediler Allah böyle istiyor deyip kendi fikirlerini beyan ettiler,insanların o kutsal o en güzel inançlarını yer bir ettiler,insanlara düşünmeyi aklını kullanmayı araştırmayı yasakladılar özgürlüklerini elinden aldılar,Allahın yarattığı düzenlediği verdiği duyguları yok saydılar,ki bence asıl kafir asıl münafık asıl şeytan kendileridir,Allahla,yaratıcısıyla insanı birbirine düşmanmış gibi gösterip insanların Allaha olan duygularına da zarar verdiler,şunu asla unutmayın değerli dostlar aklını kullanamayan insanları herkes bir tarafa çeker aklınızı kullanmaya,düşünmeye araştırmaya doğruyla yanlışı ayırmaya izin verilmiyorsa orda bir problem var demektir, Allah verdiği aklı kulanmaya nasıl izin vermez böyle bir şey olabilirmi,Allah verdiği duyguları nasıl yasaklar,insanları sapıttırıyorsunuz yazık kendi geleceğinizi kendiniz yıkıyorsunuz,Kainatta yaşayan bütün canlılar öylesine mükemmel yaratılmıştırki asla hiçbirinin kitaba deftere ihtiyacı yoktur,siz kendinizi çokmu uyanık zannediyorsunuz...(size son bir sözüm var Allah iyinin yardımcısı,kötününse bin türlü belasını versin)

    YanıtlaSil
  18. düşünenler için ALLAHIN varlığı ve birliğine delil çoktur. elbette bu gezegenlerin, insanların oluşumu, doğa olaylarının vedaha biçok şeyi YARATAN VE YÖNETEN VAR, en ufak bir sinek bile kendi kendine olamazken, bu güneş ay nasıl olacak. kurand aALLAH ayetleri hz. muhammede indirip insanlığa bikldirmesini vebu ayetlerle uyarmasını istemiştir, oyüzden kuranda bazı yerlerde oşekilde yazıyor.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba. Bende bu sözleri duyduğumdan beri nasıl Allah böyle bir şey diyebiliyor, yani nasıl kendi kendine yemin ediyor diye düşünüyordum. Sonra bir de hep çoğul konuşmalar, yarattıklar falan...
    Bakın, ben Allah'a inanıyorum. Bana göre Kuran, Hz. Muhammed'in insanlara doğruyu ve güzeli anlatmak için Allah korkusunu kullandığı bir kitap. Yani aslında burada Muhammed, dünyayı güzelleştirmeye çalışmış ama kim bir insanı dinlerdi ki o zaman da? O da Allah'ı örnek gösterdi.

    Şimdi, bana göre olay şu: Atatürk gibi (Yani Atatürk bir kurtarıcıydı) Hz. Muhammed'de öyle. Allah tarafından böyle bir akılla ve güzel ahlakla donatılmış. O da o zamanın insanlarını kurtarmış. Kimse o kötü alışkanlıklara dönmesin diye bunları yasak haline getirmiş.

    Ya ben pek anlatamadım, Allah var ve Muhammed gibi kişileri insanlığa yardım olarak gönderdi. Ama Kuran'ı Muhammed yazdı. Ve o zamanın insanları bunu biliyordu. Biliyordu dediğim, Hz. Muhammed'e Allah'tan vahiy geldiğini ama o sözleri Hz. Muhammed'in söylediğini. Hani birisi bize bir şey anlatınca, karşımızdakine kendi ağızımızdan anlatırız ya, onun gibi.

    YanıtlaSil
  20. Sayin ateist kardesim Dualar Yuce Allagimiz kendi sozleri ile Kuran yazilsaydi nasil dua edecektin namaz da yani daha acik yazmam gerekirse
    Hamd (övme ve övülme), banadir olsa sen bunu nasil namazda okuyacaksin sana sorarim...
    Bence sen biran once tovbe et... Allah'a sigin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel bir nokta yakalamışsınız...

      Sil
    2. mal o zaman kurandakı dıger ayetlerı okuduunda mesela bakara 21. Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk ediniz. Umulur ki, böylece korunmuş (Allah'ın azabından kendinizi kurtarmış) olursunuz.ayaetını okuduğumuzda bızde allah mı oluyoruz

      Sil
    3. dostum ozaman kuranda herhangı bı ayet okuduk dıyelım mısal NİSA 4/2. Yetimlere mallarını verin. Temizi murdara değişmeyin, onların mallariyle kendi mallarınızı karıştırarak yemeyin, çünkü bu büyük bir suçtur.suresını okuduk o zaman bız de allah mı oluyoruz?

      Sil
    4. Vallahi ne güzel izahtır bu.Rabbim her şeyi bilendir.

      Sil
  21. Burada çok basit bir gerçeği görmezden gelerek ayetleri yorumlamış arkadaşlar. Allah ile Peygamber arasında bir aracı MELEK var o da CEBRAİL. "O Rahmandır ve Rahimdir" diyen bu bilgiyi ilk peygambere ileten CEBRAİL A.S.dır. Bunu allahın emri ile Hz. Muhammede iletmiştir. Bazı ayetlerde allah direk kendi sözünün iletilmesini emretmiştir. Yinede bu konuyu gündeme getirerek site yön. iyi birşey yapmış "yanlış bağdattan döner"..

    YanıtlaSil
  22. "herkesin dini kendinedir" deyip islamı yaymak için katliamlar yapmanın caiz olduğunu söyleyen bir kitaba inanmak bana saçma geliyor. "tek harfi bile değiştirilmedi" diyenlere lafım yok, "kuran'da kuran değiştirilemez yazıyo" diyenlerle aynı kefeye koyuyorum o cahilleri... singapurdaki kuranla türkiyedeki kuranın aynı olmadığından, bulunan kuran nüzhalarındaki yazıların çoğunun silinip üzerine yenilerinin yazıldığından falan haberleri yok herhalde... kurana pek inanamıyorum ama mutlaka bir yaratıcımız olduğunu düşünüyorum. her şeyi yarattı ve biz de onun yarattığı canlılardan, onun yarattığı ortamlarda evrildik, benim teorim by...

    YanıtlaSil
  23. Sayin Adminim Bircok arkadasin cevabini verdin, Tebrik Ederim. Benimde Sorucagim Bir Kac soruya Cevap verirsen Benide Bahtiyar Ediceksin.
    Yukarda Belirtmissin Kuran Allahin Kelami Degil Muhammedin Sozleri diyorsun, 2 ci Bir Agizdan Cikan Sozler Haklisin Kesinlikle. Ama Sunu unutuyorsun Bence orda 2ci Sahiz Olan Hz Muhammet degildir. Cebraildir.

    1:3. O, rahmândır ve rahîmdir.

    1:4. Ceza gününün mâlikidir.

    1:5. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.

    1:6. Bize doğru yolu göster.

    1:7. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil

    2 ci Bir Agizdan Cikiyorsa Cebrail Olabilme Sansi Cok Yuksek. Burda Rabbini Gormesede Kudretine Sahit olan Bir melegin Yani Cebrail Sozleri Var.. Zaten Eger Bu Sozler Cebraile Aitse Rabbinin Istegiyle Cebrailin Azindan Cikan Kelimeler. Zaten Sahibine Aiitir, Yani Bunlari Cebrail Soylemis olsa bile Rabbinin iradesiyle Gerceklesmistir, Buda Kurani Allahin Kelami Yapar...

    Hadi Bunlarin Hepsini Pas Gecelim. Diyelimki Cebrailde Degil Muhammedin Sozleri,, Ben Sana Kuranda Atomdan Bahs edilmisti Taaa 1400 Yil Once Ve Bilimle Ilgili Bir cok Sey. Bilim Adamlari Sonradan Nasil Buldu Demicem :)

    Cok Kisacik Bir Seyle Konuyu Kapaticam KURANIN En BUYUK MUCIZESI

    Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

    Ebu Leheb'in iki eli de helâk olsun—nitekim oldu da.
    Ne malı bir fayda verdi ona, ne kazandıkları.
    Yakında o alev alev bir ateşe girecek.
    Karısı da beraber girecek: O odun hamalı,
    Boynunda liften örülmüş urganıyla.

    Tebbet (Mesed) Sûresi

    Bu Ayet Indigi Zaman Muslumanlik Yeni Yeni Yayilmaya Basliyordu

    Ebu Leheb de birgün gelip 'Ben de Müslüman oldum' diyebilirdi. Bunu içtenlikle söylediği anda da geçmiş günahları bağışlanır, anadan doğmuşçasına tertemiz bir şekilde yeni bir hayata başlardı.

    Tabii ki, o zaman, Kur'ân'ın Ebu Leheb hakkındaki haberi—hâşâ—asılsız çıkmış olurdu.

    Lâkin Ebu Leheb, bu sûrenin inişinden sonra on beş sene kadar daha kâfir olarak yaşadı ve kâfir olarak öldü.

    Pek garip ve ibret verici bir durumdur: Ebu Leheb'in elinde, Müslüman olmak suretiyle Kur'ân'ın bir haberini yalanlamak ve kendi bâtıl iddiasını ispat etmek imkânı vardı.

    Fakat o kâfir olarak yaşamak suretiyle Kur'ân'ın haberini tasdik etti.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuran sozde allahın yeryuzunu duzene sokmak ıcın gonderdıgı anayasası degıl mı?pekı dunyanın hangı anayasasında kısıye ozel madde vardr burada dırekt ebu lehebı hedef almıs bır de allah nıye beddua edıyor zaten bırseye ol dedı mı olması gerekmez mı?bence muhammedın kısısel ıhtırasını yansıttğı bır ayet.bır de sadece bu zavallı kadın mı hep odun tasıyacak son olrak kuran zaten osman zamanın da kıtap halıne getırılmedı mı dıyelım kı ebu leheb musluman oldu(ıyıkı de olmamıs)cok cok bu ayetı kurana yazmazdı osmancığım.

      Sil
    2. karakterli adammış.olmayan birşeyi kabul edip sonra bakın bu kitabı yalanladım demeyecek kadar karakterli

      Sil

Küfürlü, aşağılayıcı, hakaret içeren, içinde fikir barındırmayan ve yazı içeriğiyle ilgili olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)