Kuran Edebi Yönden Mucizedir İddiası

İslamcılar: “Kur’an-ı Kerim, edebi yönden hayranlık uyandırıcı, benzersiz bir üsluba sahiptir.” Derler. Kuran’ın benzersiz bir üsluba sahip olduğu doğrudur ancak ne kadar hayranlık uyandırıcı olduğu tartışılır. Kuran da üslup o kadar kötü konular o kadar kopuk ve o kadar karman çormandır ki, bugün bir ilkokul çocuğu bile bazı şeyleri Kuran’dan daha düzgün ifade edebilir.

Bakın Kuran’da nasıl edebî mucizeler var görelim. Kuran’da Allah resmen yemin eder hem de 200 küsür kere. Allah’ın sürekli yemin etmesi oldukça ilginç olmakla beraber mucize falan değildir. Olsa olsa saçmalıktır. Hele hele Allah evin tavanına, deve derisine, incire, zeytine yemin ediyorsa bu hepten saçmalıktır.

Muhammed Kuran’ın Allah’ın sözleri olduğunu iddia etmiştir oysa Kuran’da bakın nasıl bir ayet var: İşte, göğün ve yerin Rabbine andolsun ki, şüphesiz, o (size va'dedilen) sizin (aranızda) konuştuklarınız kadar, elbette kesin bir gerçektir. (ZARİYAT SURESİ / 23)
Burda Allah’ı anarak yemin eden Allah mı yoksa Muhammed’in kendisi mi?

Bir de şuna bakalım: Yahudiler, “Üzeyr, Allah’ın oğludur” dediler. Hıristiyanlar ise, “İsa Mesih, Allah’ın oğludur” dediler. Bu, onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkâr etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah, onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar! (TEVBE - 30)

Allah onları kahretsin sözü hiç Allah’a ait olur mu? Muhammed aynı hatayı Münafıkun suresi 4. ayette de yapar. Dahası bu hatalar yetmiyormuş gibi bir de hud suresinin ikinci ayetinde: Öyle ki, Allah'tan başkasına ibâdet etmiyesiniz. Ben de şüphesiz O'ndan (gönderilen) bir uyarıcı ve müjdeciyim. Der burda sözü söyleyen Allah mı yoksa Muhammed mi?

Kuran’ın benzeri yazılamazmış. Aslında o kadar kötü ve berbat bir üslup ki bu bakımdan benzeri yazılamaz diyorlarsa doğrudur. Peki benzerini yazmaya kalkışanlar neden öldürülmüştür?

Nadir bin Haris diye biri vardır. Muhammed dinini yaymak isterken Kureyşliler, rahatsız olmaya Muhammed hakkında meczup, deli, sihirbaz, yalancı gibi şeyler söylemeye başlamışlardı. Bunun üzerine Nadir:

"Bu adama karşı çıkma yolunuz sizi bir yere götürmez. O sizin aranızda yaşamakta. Şimdiye dek ahlâken en iyi olanınızdı; aranızda yaşayan en doğru, en dürüst ve emin kişi oldu daima. Siz tutmuş, onun bir kahin, sihirbaz, şair ve mecnun olduğunu söylüyorsunuz. Kim inanır buna? Ahali, bir kahin nasıl konuşur bilmiyor mu? Bir şairin, bir mecnunun halini tefrik edemez mi halk? Bu ithamların hangisini Muhammed'e yamayabilirsiniz ki halkın dikkatini ondan kaçırabilesiniz. Bakın! Ben size onunla nasıl baş edeceğinizi söyleyeyim." (İbn Hişam, cilt 1. sh. 320-321) Der. Irak’a gider. Orda eski Acem krallarının öykülerini, eskilerden kalma manzum mitolojik hikayeler, Rüstem ve İsfendiyar öyküleri vs. şeyler öğrenir.

“Resûlullah bir mecliste oturduğu zaman oradakilere Allah'ı hatırlatır, geçmiş milletlerin başlarına gelen azaplardan, Allah'ın gazabına uğramaktan kavmini uyarırdı. Resûlullah gittikten sonra bu adam onun peşinden kalkar:
—Ey Kureyş Vallahi ben ondan güzel konuşurum; bana gelin. Ben ondan daha güzel hikâyeler anlatırım, der sonra başlar Acem krallarından, Rüstem ve İsfendiyar’dan hikâyeler söyler, daha sonra ilâve ederdi:
— Muhammed ne ile benden daha güzel söz söylüyormuş? Ben de Allah'ın indirdiği gibi indiririm der. Kendi kafasından ayetlerin üslubuna benzeyen cümleler söylerdi.”(İslamî bir siteden alıntı)


İşte bu Nadir bin Haris Bedir Savaşı’nda esir düşmüştü Muhammed diğer esirleri fidye karşılığı serbest bıraktığı halde Nadir’i serbest bıraktırmayıp başını kestirerek öldürtmüş böylece ondan kurtulmuştu. Bundan başka Museylime ve Tuleyha gibi şairlerin de peygamberlik iddia ettiklerini onların da taraftarları olduğunu ve Müslümanlarla savaştıklarını İslâmî kaynaklardan öğrenebilirsiniz. Demek ki neymiş, benzerini bırak daha güzeli bile yazılabilirmiş.

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. Hud suresinin 2.ayetinden bahsetmişsiniz:öyle ki Allah'tan başkasına ibadet etmeyin ben Allah tarafından gönderilmiş bir müjdeciyim...bu tarz ayetler Allah azze ve celle'nin sevgili Hz.Muhammed Mustafa Peygamber Efendimiz aleyhisselatü vesselam'a söylemesini öğütlediği ayetlerdir.bu ayetler 'kul'la başlar.KUL;arapça 'de,söyle,anlat'anlamındadır,şöyleki böyleki anlamı yoktur.nas suresi:kul euzu bi rabbin nas;deki insanların rabbine sığınırım
    felak suresi:kul euzu bi rabbil felak;deki sabahın rabbine sığınırım
    ihlas suresi:kul hu vallahu ehad;deki Allah ehaddir...okuma yazması olmayıp jinekoloji,uzay bilimi,fizik vs.hakim olan ve ana dili arapça olan kendi zamanından bu yana kitleleri peşinden sürükleyen bu kdr büyük bi yalancı nasıl olur da bu detayı kaçırır...ayrıca Efendimiz sefalet içinde doğmuş sefalet içinde ölmüş.bütün bunları yapan biri neden kendi için tek birşey istememiş.saltanat sürebilirdi o surelere bir de peygambere lütufta bulunun onu yüceltin maaş bağlayın siz giymeyin o giysin siz yemeyin o yesin diye bir ayet de ekleyebilirdi.çok alçak gönüllü bi deliymiş o zmn!!!

    YanıtlaSil
  2. peygamberimize hanımına söz ediyorsun.sayfalarca yazılar yazmışsın zahmetlere girmişsin.kainatın yaratıcısı sırları emretmiş peygamberler bile sırlarda kaybolmuşlar.peygamber efendimiz istese idi.hem zengin olurdu,hemde hele o devirde yine yüzlerce kadın bulurdu.ne savaşla uğraşırdı nede insanlarla.yüzlerce peygamber gelmiş belki binlerce mucizesi olanda olmayanda olmuş.yaradan ne istedi ise.onu tebliğ etmişler.fakat insanlar çok kısa bir sürelerde hemen unutup tekrar günahlara dalkmışlar.peygamber efendimizin torunlarını bile öldürme cesaretini göstermiş bu insanlar

    YanıtlaSil
  3. allah ıslah etsin seni

    YanıtlaSil
  4. Kuran'ı -Kerim'i 2 kez türkçe okudum ve her okuduğumda daha da aydınlandım.Allah kalpleri mühürlediklerini bu zevkten mahrum ettiğini zaten belirtmiş.

    YanıtlaSil
  5. Düşün eğer varsa aklın!
    Diyelim ki ölümden sonra
    dirilmek hesaba çekilmek cennete veya cehenneme
    girmek ya senin dediğin gibi yoktur; ya da bizim dediğimiz vardır.
    Önce senin dediğinin doğru olduğunu düşünelim. Ölümden sonra ahiret
    hayatı yoksa seninle biz
    aynı durumdayız. Sana da yok bize de yok. Bu
    arada bizim Yüce için
    kıldığımız namazların yaptığımız ibadetlerin hayır ve iyiliklerin güzel ahlakın
    verdiğimiz zekat ve sadakaların bize bir zararı olmaz. Ama ya ahiret varsa bizim
    dediğimiz doğru çıkarsa senin hâlin nice olur?

    YanıtlaSil
  6. bakın arkadaşım, bu siteyi hazırlayanların hakperest olduğu kanaatiyle yazıyorum... arkadaşım git kur'an'a dair bir şey okumadan arapça öğren o dil ile ilgili her alanda okumalar yap sonra kur'anı oku... olmadı git edebiyatçıların sözlerine bak... kur'an indiği dönemde şiir ve düz yazı vardı ancak kur'ân ne düz yazı ve ne şiirdir... kendine has bir yönetemi vardır... arkadaşım aç biraz oku sonra iddiaları çürüt... ancak bununla ilgileneceğini sanmıyorum

    YanıtlaSil
  7. Kur'an da peygamber efendimizin kendi sözüymüş gibi olan ayetlerin hepsinin başında De ki diye bi ifade vardır.Eğer daha dikkatli okursanız bunu görürsünüz.Ayrıca bundan 5-6 ay önce yanlış hatırlamıyosam isviçrede bi araştırma merkezinde 2 proton atomunu çarpıştırıp patlamayla bişeyler elde etmeye çalışıyolar.Neden bu deneyi yapıyolar biliyomusun arkadaşım çünkü 1400 sene önce kur'an bu kainatın büyük patlamayla meydana geldiğini bildirmiştir.Bilim adamları eğer bu doğruysa uzayda bu patlamanın sonucu radyasyon kalıntılarının olması gerekir demişler ve bi bakmışlarki ne tesadüftür bu kalıntılar uzayda mevcutmuş.Ve şimdi bunun benzeri bi patlama yapmaya çalışıyolar.Bunun gibi yüzlerce örnek var.Sence peygamberimiz ALLAH c.c.olmasa bu bilgiye sahip olabilirmiydi.Kimler inkar ederse etsin Kur'an ın ALLAH c.c. kitabı olduğunu bilim kabul ediyo.Sizlerin en büyük dayanağı olan bilim.

    YanıtlaSil

Küfürlü, aşağılayıcı, hakaret içeren, içinde fikir barındırmayan ve yazı içeriğiyle ilgili olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)