İslamda Kadın

İslam'da kadın, aynen Tevrat'ta olduğu gibi ikinci sınıftır, çünkü İslama göre erkekler kadınlardan üstündür. Üstün olan ise üstünlüğünün verdiği hakkı kullanacak, zayıf olana baskı uygulayacaktır. Kuran, Nisa (yani kadın) Suresi başta olmak üzere, kadınlar için çeşitli buyruklarla doludur. Bu buyrukların yaptırimı ve takipi ile erkekler uğraşır.

İslam peygamberi kadın konusunda çok titizdir; Kuran hükümlerine, kendi sözleri olan Hadis'ler ile pek çok açıklama ve ilave getirmiştir;

'Uğursuzluk üç şeyde vardır; Karı'da, ev'de, at'da.'

'Benden sonra erkekler için kadınlardan daha zararlı bir fitne bırakmadim.'

'(Namaz kılan kimsenin) önünden köpek, ya da eşek, ya da domuz, ya da kadın geçerse namaz katledilmiş olur.'

'Bir erkeğe karısını ne nedenle dövdüğü sorulmaz.'

'Kadınlar aklen ve dinen dun (eksik) yaratıklardır.'

'Kadınlar insanın karşısına şeytan gibi çıkarlar.'

'Kadınlar arasında saliha (iyi huylu) kadın, yüz tane kara karga arasında ala karga gibidir.'

'Bana Cehennem halkı gosterildi; çoğunluğu kadınlardı...'

'Kadınlar tarafından yönetilen kavimler iflah olmazlar.'

'Kadın eğe kemiği gibidir; onu doğrultmak istersen kırarsın, onu kendi haline bırak ve eğriliği ile ondan faydalanmaya bak.'

'İşlerinizde kadınlarla meşveret ediniz; onlar bir iş böyle olmalı dediği zaman, doğru olması için aksini yapınız.'

(ve daha nicesi...)

İslami kaynaklara göre Adem ile Havva Cennet'ten kovulurken, işledikleri günah yüzünden cezalar yazılmıştır. Yasak meyve'den yediği için Adem'e dört, yasak meyve'yi önce yeyip sonra Adem'e de yedirdiği için Havva'ya ondört... Havva'ya yazılan ondört ceza içinde erkeğin egemenliği altında yaşama, aybaşı, doğum sancıları ve doğum da bulunmaktadır. Yani diğerlerini bir kenara bırakırsak, erkeğin egemenliği altında yaşamak kadınlara Havva yüzünden verilmiş bir cezadır.

İslami öğreti kadınları ikinci sınıf görür demiştik, buna maddeler halinde kısaca bakalım;

1. Erkek ganimetten kadından çok pay alır,
2. Erkek akılca kadından daha üstündür,
3. Erkeğin miras hakkı ikiye bir fazladır,
4. Erkek imam ve yargıç olabilir, kadın olamaz,
5. Erkek dört eş alabilir, kadın alamaz,
6. Erkek karılarının üzerine dilerse cariye alabilir, onunla cinsel ilişkiye girebilir, kadının böyle bir hakkı yoktur,
7. Erkek kadını boşayabilir, kadın boşayamaz,
8. Erkek kadını boşadıktan sonra aynı kadınla tekrar evlenebilir, kadının bu hakkı yoktur,
9. Erkek kadını dövebilir, kadının dövme hakkı yoktur,
10.Zina eden kadın recmedilir, erkek diyet ödeyerek recm'den kurtulabilir. (ve aklımıza gelmeyen daha bir çoğu)

Bu İslami oğretiler yüzyıllar boyu katmerlenerek kadın aleyhine büyümüş ve genişlemiştir.

Şimdi hal böyleyken Taliban'ın, Suudi din polisinin ve diğer şeriatçıların yaptıklarına yanlış diyebilirmiyiz? Adam, "benim dinim bunu böyle emrediyor sana ne" derse, verecek cevabımız olabilir mi?

www.ateizm.org 'dan alınmıştır.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Cevabım var !

    Alıntı yaptığınız www.ateizim.org İslam dininin kaynağı değildir.

    Bütün yazdıklarınıza cevap vermeyi gerek görmüyorum 1-2 tanesine cevap verdiğimde aklı karışan insalar için yeterli geleceğine inanıyorum tabi yorumumu yayınlayıp yayınlamayacağınıda bilmiyorum.

    'Uğursuzluk üç şeyde vardır; Karı'da, ev'de, at'da.'

    Yazmışsınız..

    İslamda uğursuzluk yada birşeye uğursuz demek haramdır yani yasaktır.
    Hadisi Şerif
    “Hastalığının bir başkasına (Allah’ın takdiri olmaksızın) geçmesi, uğursuzluk, baykuş (un ötmesi), karındaki yılan diye birşey yoktur” Müslim, Selâm: 102; Buharî, Tıb: 19.

    Ancak ! sizinde bildiğiniz yada bilmediğiniz gibi bazı kelimeler herhangi bir dilden Türkçeye çevrildiğinde tam karşılığını bulamaz bazı art niyetli insanlar islam Peygamberi sav 'nin söylediğini istediğine çekiyor.

    (Uğuru ve uğursuzluğu en çok olan uzuv dildir.) [Taberani]

    Yukarıdaki hadis gibi burada uğuru değil Hayrı iyiliği , şerri kötülüğü olması gerekir yani ;

    (Hayrı ve şerri en çok olan uzuv dildir.) [Taberani]

    Ama sizin kadınlar hakkında verdiğiniz hadis tamamen uydurmadır bunu biliniz.

    'Bir erkeğe karısını ne nedenle dövdüğü sorulmaz.'

    Hayır islamda hak ve adalet vardır kesinlikle böyle birşey mümkün değildir. İslama göre erkek kadını canı çektiğinde dövme ! hakkına sahip değildir. Sadece fiske ! vurma hakkı verilmiş bunuda sınırlandırılmış ki bu birçok erkek için müthiş bir sınırlamadır. Kadının istemediği bir kişiyi yada erkeği eve alması durumunda yüzüne vuramaz bedeninin diğer yerine ise iz bırakmayacak (morluk) şekilde vurmasına hak tanımıştır. Günümüzde "namus" adı altında bu yüzden o kadar cinayet işleniyor ki bu verilen hak bunun önüne geçmiştir uygulayan için... Ayrıca birkaç hadis

    "Sizden biriniz karısını köle döver gibi dövmesin. Sonra aynı günün akşamında beraber yatacaklardır..."( Buhârî, nikâh 93, tefsir, sûre (91) 1; Müslim, Cennet 49; Ibn Mâce, nikâh 51)

    Âişe vâlidemiz dediler ki: "Allah Rasûlü, ne bir hizmetçisine bir tokat vurdu, ne de bir karısına..."( Ibn Mâce, nikâh 51)

    Son olarak bu konuda islam hukukuna göre ;
    Hanımının gözünü şişiren, kolunu, kafasını kıran, mahkemeye intikal ettirilirse, eş (yaralama bedeli) öder, diyet öder, ya da kısas olunur.

    Erkek kadını şu 3 kere boş ol demekle boşayamaz böyle bir hakkı yoktur insanların yanlış uygulamalarından dolayı islama çamur atılamaz.

    Ve islam boşanmaların önüne geçmek için çeşit çeşit engel koymuştur. Bir erkeğin üç kere boşol sözcüğünü kullanıp eşini boşaması ve ardından boşadığı kadınla evlenememesi Kurân ayetleriyle bağdaşmayan bir düşüncedir.Zira Kurân erkeğe bir değil üç boşama hakkı vermiştir.Bunun nedeni ise İslam dini yayılmadan önce yani Cahiliye döneminde erkekler,kadınları istedikleri zaman boşayabiliyorlar,istedikleri zamanda nikahlayabiliyorlardı.İslam erkeklerin,kadınlara yapmış oldukları bu zulümün önünü kesmek amacıyla boşamayı üç ile sınırlamıştır.

    Deniliyor ya islam çağlara ışık tutar evet tutar görüyoruz tv lerde 1 gün sonra boşanan var!

    Özetle erkek çıkacak "boş ol" deyip bu hanımı boşa hadi ötekine ! yok böyle birşey ! Erkeğin 3 kere boşama hakkı dolayısı ile 3 kere evlenme hakkı vardır 3 kere boş ol diyerek haksız hukuksuz boşama hakkı y_o_k_t_u_r

    Ama iş boşanma safhasına gelmişse erkekte kadında boşanma isteğinde bulunabilir bunuda mahkemelerce (o zaman için kadı ve 2 sözüne güvenilir şahit huzurunda yapacak)

    YanıtlaSil
  2. sayın site sahipleri, islama önyargılı baktığınız gibi hadisleri de tahrif ederek yazmışsınız. peygamber efendimiz sav hiçbir eşine bir tokat dahi vurmamıştır. kadınlara asıl değerini veren islamdır. kur'anı kerimi anlayarak okumaya çalışırsanız (ondan bundan değil)eminim ki kadın hakkında yazdıklarınızdan utanırsınız.

    YanıtlaSil
  3. ben blog sahibine tamamen katılıorum eğer eşit olsaydık kadınlar saçını başını kapatırken erkekler şortla gezmezdi... kadının suçu ne ? kadın kendini korıyamıcak kadar acizz mi? işte sorun bu aslında hepimiz eşitiz ama bunu kabullenmek erkeklere zor geliyor bir kadın eer özgürlüünün farkına varırsa erkeğin egemenliğinden çıkar bir erkek bir kadınsız hiçtir...

    YanıtlaSil
  4. bi kere üstünlük takvadaır. islamda böle bişi var. kadın erkek ayrımıda yoktur hiç bi zaman.

    ''eğer eşit olsaydık kadınlar saçını başını kapatırken erkekler şortla gezmezdi''
    :D komiksin arkadaşım çocuk msn ?

    bi kere kimseye zorla kapan denmiyor
    bir ikincisi örnegin saçma olmmuş bnde şöle bişi derim ya erkekler cübbe giyio takke felan kadınlar oh yarı çıplak 1 karış mini etek.haksızlık.
    yada işte kadınlar dekolte felan takılıo erkek takim elbide boynunda gravat hani eşitlik. :D valla komiksin bu karşılaştırma ne kadar abes ise senn kide aynı hesap.
    hem öle bi diosunki sanki her kadın saçını başını kapatıoda yada buna zorlanıo buna örnek bnce sen kendine bak tahmin ediyorum ki başın kapalı degildir ne oldu eger eşitlik dedin buysa tmm sen eşitsin örgürlkse al özgürsün aç istedn yerini :D

    özür dilerim karışmak istemzdim ama konu geregi misilleme dielim kimsenin giyinişine tavrına karışmak hiddimiz dildir kimseninde olamaz...isteyen istedini yapar dinde zorlamada yoktur.ama kurlları vardır kabul edersen gir dine selamete er etmessende kimse bir gayri müzllime karışmaz saygı düyarım inancına

    YanıtlaSil
  5. bismillahirrahmanirrahim
    üstünlük takvayladır
    peygamberimizin demediği uydurma sözlerinin olduğunu biliyorsunuzdur muhtemelen.ki efendimiz kimseyi incitmez ve aşağılamaz biz sizin düşüncenize saygılıyız fakat siz bizi -inanaları-aşağılamaktan geri durmuyorsunuz.

    YanıtlaSil
  6. dedi ki...
    ben blog sahibine tamamen katılıorum eğer eşit olsaydık kadınlar saçını başını kapatırken erkekler şortla gezmezdi... kadının suçu ne ? kadın kendini korıyamıcak kadar acizz mi? işte sorun bu aslında hepimiz eşitiz ama bunu kabullenmek erkeklere zor geliyor bir kadın eer özgürlüünün farkına varırsa erkeğin
    ben bu sözlerinize katılmıyorum çünkü dünyada eşitlikten sözedilemez bu bir evren kuralıdır.. herşey zıddıyla mevcuttur..iyi-kötüyle,şavaş-barışla. çirkin olmasa güzeli nasıl tarif ederdik..savaş olmasa barış olurmuydu işte bunun gibi bir üstün vardır birde üstün olmayan.maalesef gerçekler acıdır.eşit olsaydık kimimiz fakir kimimiz zengin doğmazdık

    YanıtlaSil
  7. Uydurma hadisleri alıp karalamak kolay. Kuran'ı eleştirmek için değilde anlamak için okursanız görürsinizki Allah insanlar için müthiş bir düzen vaz etmiştir. Allah kuran'da sadece erkeklere yada kadınlara emirler hükümler vaz etmez. İyi düşünün sonunuz korkunç cehennem azabı olmasın!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  8. islam dini herzaman erkeğin işine gelir,çevremdeki erkeklerin çoğu karısını aldatıyor ve sıkıştığında ise,imam nikahı yaptım diyor,şu saçmalığa bakarmısınız vede erkeklerin şımarıklığına,burdan kadınlara sesleniyorum,aklınızı başınıza devşirin ve mahkum olduğunuz yatak odalarından kurtulun,yoksa bu cahil sapık düşünceler sizin sırtınıza basmaya devam edecek,adamların yapmış olduğu pervasızlıklar herzaman normal görülürken,kadının saçı günah oluyor,evet;islamcılar sapık olduğu için onlara acıyorum,kadını kapatmaya çalışıyorlar,vede bi okadar geri kalıyoruz,örnek olarak arabistan,ordaki kadını araştırında,islam neymiş görün

    YanıtlaSil

Küfürlü, aşağılayıcı, hakaret içeren, içinde fikir barındırmayan ve yazı içeriğiyle ilgili olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)