İnançlılar İçin Düşündürücü Sorular 2


1- Madem bütün canlılar insanın hizmetine yaratıldı da, neden sizin de kabul ettiğiniz 500 milyon yıl önceki abuk sabuk canlılar yaratıldı, bunlar kime hizmet ettiler, ya dinozorlar kime hizmet etti, hele insanoğlunun yaşamadığı yerlerde yaşayan canlılar kime hizmet ediyor? 


2- Neden tek gezegen yaratılmamış da 9 tane yaratılmıştır?


3- Tanrı Âdem’i yarattı, daha ortada kadın yaratma fikri yok. Âdem’in yalnız kaldığını görünce kadın yaratıyor. (hoş, tanrının bunu önceden bilip ikisini beraber yaratması gerekirdi ama neyse). Peki, kadın fikri yoksa Âdem’e neden cinsel organ veriyor? Bunu nerde kullanacak? (sadece işemek için mi? evetse testislerini vermesin o zaman, çünkü testislerin işemede hiçbir görevi yoktur). Hadi diyelim ki Âdem ilk yaratıldığında cinsel organı yoktu da sonra takıldı. Şonra Havva yaratıldı, peki Havva’nın göğüsleri var mıydı? Eğer bir çocuk emzirmeyecekse neden bu göğüsler vardı. Aynı şekilde cinsel organı (rahim ve dölyatağını kapsayan tüm cinsel organ) var mıydı? Varsa neden. Yoksa Âdem’le Havva birbirlerinden nasıl etkilendiler de yasak bir iş yaptılar. (seviştiler yani). Sevişmek için birbirlerinden elektrik almaları, etkilenmeleri lazım, içlerinde cinsellik olması lazım, cinsel organlar ve cinsel dürtüler olmadan bu ilişki olmaz.


4- DİNCİ: Yerçekimi, güneşe uzaklık, ozon, dönme hızı, manyetik alan. Bunlardan birisi uygun ayarlanamasaydı hayat olmazdı. Bunların hepsini birden yaratan ise Allah’tır.

CEVAP: Evet olmazdı, ama hepsi olduğu için hayat var. Venüs’te bunlardan birçoğu olmadığı için hayat yok, burada hayat olması yalnızca bir tesadüftür, ayrıca bir sürü yıldız sistemindeki diğer gezegenlerde hayat olup olmadığını da henüz bilmiyoruz. Ancak en azından Mars’ta bakteri olduğunu biliyoruz. Belki de başka bir galaksideki başka bir gezegende, çok farklı kozmik ve atmosferik koşullara göre evrimleşmiş, bize hiç benzemeyen canlılar yaşıyordur ve “tanrımız yüce cuvcuv bu kadar ince ayarlamamış olsaydı hayat olmazdı, demek ki her şeyi yaratan yüce cuvcuv’dur” diye tapınıp duruyorlardır. Olamaz mı?


5- DİNCİ: İnsan üreme sisteminde, spermlerin yumurtayla karşılaştığı ortam asidiktir, tanrı bu yüzden spermi özel bir zırhla yaratmıştır.

CEVAP: Peki tanrı neden bu kadar işi zorlaştırıyor ki, ortamı asidik yapmasaydı da spermi de zırhsız yapsaydı ya, boşuna hücreciğe bir de zırh taşıttırıyor. Yani gereksiz bir problem yaratıyor ve bu gereksiz problem için bir de çözüm yaratıyor, ne kadar ilginç değil mi?


6- DİNCİ: Hareket eden şeylere, yani canlılara Allah ruh vermiştir, ruhları sayesinde bu hareketlerini yaparlar, her şeyi ruhları sayesinde yaparlar

CEVAP: Amiplerin de mi ruhu var? Ya virüslere ne demeli? Canlı vücudu dışında ölü olan bu yaratıkları açıklayacak bir dinci var mı acaba?


7- Dincilerin en çok kullandığı ifade şudur:

..................'dır. Bu ise ..............’nın yaratılmış olduğunu gösterir.

Örneğin: Dinciler, çıngıraklı yılanın özelliklerini nereden bulduysa açıklıyor, zehir sisteminden, algılama sisteminden bahsediyor ve bu yılanın kesinlikle yaratılmış olması gerektiğine inanıyor ve bunun gerçeklik olduğundan bahsediyor.

CEVAP: Bir kere bilimsel gerçeklik bu değildir, bilimsel yöntemin izlediği yol bu değildir.

Öncelikle bilimsel yöntem adımlarına bir bakın ve sonra devam edin.

Yani, elde ettiğin bulguları test edip denemediğin sürece bilimsellikten bahsedemezsin, dolayısıyla bir dinci hiçbir zaman bilimsellikten bahsedemez ve edemeyecektir de çünkü onun savunduğu şeyler inançlardır ve inançlar test edilemez, deneye tabi tutulamaz.


8- Bir diğer çok kullanılan ifade de, “bu, tesadüflerle oluşmadığına göre, kesinlikle yaratılmış olmalıdır” şeklindeki ifade olup az öncekine benzemektedir. Burada bir varsayım üzerine, insanları ikili olasılık kıskacına alıp, ona birini dayatma taktiği kullanılmıştır. Yani 3. bir alternatif olan “bunun cevabını henüz veremiyoruz” denmiyor da hemen bu bir yaratıcıya bağlanıyor. Üstelik bu bilinçli varlığın, yaratıcının da kesinlikle Allah olduğu belirtiliyor. Varsayalım ki UFO’lar var, bu bilinçli yaratıcılar neden UFO’lar olmasın.


9- DİNCİ: Allah tüm canlıları ayrı ayrı yaratmıştır, insan da bunların en üstünüdür.

EVRİMCİ: Peki neden bu farklı canlıların yapı taşlarını farklı yaratmamış, hele insan gibi üstün olduğunu söylediğin bir yaratığınkini? Yani insanın yapıtaşıyla basit bir böceğin yapı taşı aynı olur mu hiç, yakışır mı bu insanın üstünlüğüne?

Ayrıca insan en mükemmel canlı falan da değildir. En azından mükemmel değildir. Biyolojik olarak pek çok kusuru, verimsiz çalışan sistemleri, kısır döngüye girmeye yönelik biyolojik hataları vardır. İnsanın pek de sanıldığı kadar kusursuz olmaması, onun her şeye muktedir bir tanrı tarafından yaratılmadığının bir göstergesi olsa gerektir.

Ancak, insanı doğaya ve çevreye hâkim kılan beş temel unsuru vardır:

i) Frontal lobunun ve neo-korteksinin diğer primatlara oranla daha gelişmiş olması. Türkçesi, beyninin daha gelişmiş olması.

ii) Gırtlak yapısının farklı sesleri çıkaracak yapıda olması ve geliştirebildiği dil yeteneği.

iii) İkinci beyni olan elini çok sofistike kullanabilmesi.

iv) Ayakta durabilmesi ve tüylerini kaybetmiş olması sonucu soğuk iklimlere adaptasyon sağlayabilmek için alet yapabilmesi, hayvanların kürklerini kullanabilmesi, ateşi kullanabilmesi .

v) Diğer primatlar gibi gruplar içinde yaşaması, yardımlaşması, sosyal bir varlık oluşu.


Evrimci: Eğer çok mükemmelsek

Neden arkamızda gözümüz yok, böylece arkadan gelen tehlikeden haberimiz olmuyor?

Neden ufacık mikroplara hemen teslim oluyoruz?

Neden bir çita kadar hızlı koşamıyoruz ve bir kartal kadar keskin gözlerimiz yok?

Bunları bizden daha iyi yapan canlılar olduğuna göre, biz mükemmel değiliz.


10- Dincilerin en çok sevdiği hayvan da deve. Devenin bir sürü özelliğinden bahsediyor, hatta Kuran’ın da deveyle ilgili ayetler içerdiğini söylüyorlar. Aynı şekilde meyve olarak da sürekli hurmadan bahsedilir. Neden?

CEVAP: Yahu kardeşim, Muhammed’in etrafında deveden başka hayvan mı vardı? Tabi ki deveden bahsedecek, bukalemundan veya tarantuladan değil. Aynı şekilde Arabistan yarımadasında en çok bilinen ve yetişen meyve de hurmadır. O yüzden bunlara sık sık atıf yapılmıştır. O dönemde Arabistan yarımadasında bilinmeyen veya Muhammed’in bilmediği hiçbir şey Kuran’da geçmez. Örneğin penguen, lama, patates, mısır vs. hiç bahsedilmez. Koskoca Allah sadece o çağda Arapların bildiği şeyleri biliyormuş demek ki, ya da diğer yerler hakkında biraz bilgi vereyim, müjdeleyeyim dememiş. Amerika kıtasından, Antarktika’dan bile bahsetmemiş. Dincilere sorsan Kuran’da yok yok. Big bang’dan beri bütün bilimsel veriler içinde.



11- DİNCİ: Vücuttaki organlardan biri olmasa canlılar yaşayamazdı, hepsinin önemli görevleri var.

CEVAP: Hiç de bile.

Apandisit: eskiden insanların (ve atalarının) besinlerin farklıyken sindirimde işe yarıyordu ama şu an yaramıyor, hatta enfeksiyon kaparsa ölebilirsin.

Kulak kası: İnsanların bazıları kulak kaslarını oynatabilmekle beraber bu bir işe yarmamaktadır, eskiden ne işe yarardı onu bilmiyorum ama herhalde düşmanın veya avın yaklaştığını anlamak için hassas duymayı sağlıyor olabilirdi.

Yirmi yaş dişi: Çiğnemede herhangi bir görevi yoktur.

Vücut kılları: Bir zamanlar ısıyı korumaya yardımcıydılar: şimdi herhangi bir görevleri yoktur.

Kuyruk: Nadiren 10-15 cm boyunda kuyruklu insanlar doğmaktadır. Bunun dışında bir de kuyruk sokumumuz bulunmaktadır. Bu da eskiden sahip olduğumuz bir kuyruğun kalıntısıdır. Zaten kuyruklu doğanlarda ise kuyruğu yok eden gen devreye girmediği için kuyruklu doğarlar. Aslında insanların hepsi embriyonik gelişim içinde kuyrukludurlar, daha sonra diğer genlerin etkisiyle bu yok olur.


12- Dinozorlar neden yaratıldılar? Hadi yaratıldı, neden meteor yağmuruna tutuldular (şimdilik öyle biliniyor) da öldüler? Aynı şekilde diğer soyu tükenen canlılar neden yaratıldılar da sonra soyları tükendi? Bu soruyu daha önce de sormuştum ama çok seviyorum bu soruyu bir daha sorayım dedim.


13- Biz diyoruz ki, fosil tabakalarında belli bir sıra olması, evrim teorisini destekler.

DİNCİ: Bu yaratılışla da açılanabilir. Allah, canlıları yaratırken belli bir sıra izlemiştir. Önce deniz canlılarını sonra sürüngenleri, sonra kuşları ve memelileri yaratmış, dünyayı böylece düzenledikten sonra da insanı yaratmıştır.

EVRİMCİ: Peki, siz hep bir zincirden bahsediyorsunuz. Bir canlı diğerini yer, onu başkası yer, onu da başkası .... Bu yüzden hepsinin bir anda yaratılması gerekmez miydi? Yeni eklenen bir tür veya soyu tükenen bir tür zinciri bozmaz mı? Ayrıca hani tüm canlılar insanın hizmetine yaratılmıştı (bu soruyu da önceden sordum). Bu, işte sizin çelişkiniz?


14- DİNCİ: Kompleks parçalar nasıl olur da birleşir? Kalp, böbrek, ciğer v.s nasıl olur da birleşip bir insanı oluşturur? Demek ki insan yaratılmıştır.

EVRİMCİ: Yahu kardeşim, biz demiyoruz ki bunlar bir anda oluştu da sonra birleşti. Bunlar uzun bir süre içinde koloni sistemiyle oluşmuştur. Tek hücreli canlılar birleşip koloniler oluşturmuşlar, bunlardan bir kısmı solunumu, bir kısmı sindirimi v.s üstlenmişlerdir daha sonra organlaşmışlar ve diğer organlar da bu şekilde oluşmuşlardır. Mesela hayvan hücresindeki mitokondrinin daha önceleri oksijenli solunum yapan bir bakteri olduğu daha sonra insan vücuduna girerek onla simbiyoz bir yaşam sürdüğü anlaşılmıştır. Zaten kendine ait bir DNA’sı olduğundan belli.


15- DİNCİ: Gözdeki kompleksliği görmüyor musun? Böyle karmaşık bir yapı kesinlikle yaratılışın bir göstergesidir. Birdenbire ve eksiksiz olarak yaratılmıştır.

EVRİMCİ:

a. Peki, kullanamadıkları halde neden yarasalara ve termitlere(karınca benzeri bir böcek) göz vermiş?

b. Neden yılana da az kullandığı gözü vermiş, ayrıca sonra pişman olup da “dur sana bir de kızılötesi algılama sistemi vereyim” mi demiş?

c. Madem bu kadar kusursuz bir yaratıcı var da, erkeklik organının niye sünnetli yaratmamış, yoksa sonradan hatalı imalat yaptığını anlayıp da sünneti mi göndermiş insanlara?


16- DİNCİ: Bir zigot (insan embriyosunun ilk hali), bölünüyor ve 2 hücre oluyor, sonra 4, sonra 8 ve daha sonra hücreler farklılaşmaya başlıyor. Hücreler bunu nereden biliyor?

EVRİMCİ: Elbette evrendeki her şeye hükmeden üstün bir bilinç sayesinde değil.Buna yol açan tamamen genetik materyalimiz ve aslında kimyasal zorunluluklardır. Bu konuda detaylı bilgi almak isteyenler şu yazıyı okuyabilirler:


SORU: Peki bunlara gerek var mı, yani spermler yumurtaya değdiği anda, ufak bir insan oluşsun orda, bu zamanla büyüsün, ne gerek var öle bölünmelere falan. Tanrı neden bunu seçmemiş de böyle bölünmelerle falan uğraşmış?


17- Tanrı ozon tabakasını neden yaratmış? Güneşi zararsız yapsaydı ya.


18- Dincilere göre, tanrı, tek insan olan Âdem’in yalnızlığına üzülür ve o uykudayken kaburgasından bir parça alıp Havva’yı yaratır. Ama ikisine de cinselliği yasaklar ve onun sembolü olan yasak meyve ağacından meyve yemeği yasaklar. Hâlbuki onların vücuduna cinsel organları da, temel içgüdü olan üreme güdüsünü de koyan odur. Soruyorum size, çıplak bir kadınla çıplak bir erkek bir odada dursalar ve birbirlerini beğenseler bunlar rahat durabilirler mi?

Bir primat eli
Ayrıca şunu söylemek gerekiyor ki, eşeyli üreme yaklaşış 1-1,25 milyar yıl önce ortaya çıkmıştır. Bu da genetik çeşitliliği artırmıştır. Ve dişinin özü erkek değil, erkeğin özü dişidir, çünkü insan embriyolojik gelişimi sırasında önce dişidir, testosteron hormonu devreye girerek insanı erkek yapar.


19- DİNCİ: En ünlü bilim adamları evrim teorisini reddetmektedirler.

EVRİMCİ: Yalaaaaan yalan. Bilim adamları evrimi bir gerçek olarak kabul etmektedirler, sadece mekanizmalar tartışılmakta ve bazı boşluklar olduğuna bunların ileride doldurulacağına inanmaktalar. Eskiden çok olan boşluklar gittikçe doldurulmaktadır. Arkadaşlar şunu iyice kafanıza sokun, evrim bilimsel bir gerçektir. Tıpkı yerçekimi gibi, manyetizma gibi… Evrim olgusuyla evrim teorisi farklı şeylerdir. Bütün canlılar biyolojik olarak evrim geçirir ve bu ispatlanmıştır. Bu gerçeğin önünde duramazsınız. Evrim yok demek dünya düzdür demekle eşdeğerdir. O yüzden komik duruma düşmemek, rezil olmamak için evrimle ilgili gerçek bilimsel kaynaklardan, kitaplardan okuyarak öğrenin, şarlatanların kaynaklarından değil.


20- DİNCİ: Yaşam deneylerle oluşturulamamıştır.

EVRİMCİ: Evet belki bir hücre henüz oluşturulamamıştır ancak hücrenin yapı taşları olan aa’lar, nükleik asitler, yağ asitleri oluşturulmuştur. İnsanlık bunlarla uğraşmaya başlayalı hepi topu 150 yıl olmuştur ancak doğanın bu iş için 2 milyar yılı vardı. Bunu göz ardı etmek iyi niyetli olmaz. Ayrıca hücrenin yapıtaşlarının oluşturulması ve Miller – Urey deneyi ile ilgili şu yazıyı okuyabilirsiniz:



Ayrıca canlılığın ortaya çıkışı ve evrimiyle ilgili şu yazı dizisini okuyabilirsiniz:



Zihninizi önyargısız olarak bilimsel bilgiye, şüpheciliğe ve sorgulamaya açtıkça, evreni ve doğayı daha yakından tanıyacak ve aslında ne kadar gizem barındırırsa barındırsın kainattaki hiçbir şeyin ve hiçbir sürecin üstün bir bilince gereksinimi olmadığını fark edeceksiniz.


Yorum Gönder

23 Yorumlar

  1. vay dinciler, nasıl zorluyorlar ama? :D herşeyin kolayına kaçtıkları için "inanmak istiyorlar"... Sahte bir umuttur almış başını gitmiş. O kadar korkuyorlar ki, sorgulamak istemiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir kaç sorunuza kısıtlı bilgim ile cvp vermek istedim ama önce şunu demek istiyorum:diyelim ki her şey tesadüf ve ölümden sonra yaşam yok.o zaman müslümanlar namaz kılıp Allah'a inanmakla bişey kaybetmez.peki müslümanların inandığıkları eğer doğruysa siz ayvayı yediniz demektir.gelelim kısıtlı bilgim ile verebileğim cevaplarıma.yukarıdaki soruları cevaplamak istiyorum.
      1-dinozorlar kime hizmet etti?
      cvp basit.bugün yaktığın kömür kullandığın benzin fosil yakıtlarından gelmektedir.
      2-neden 9 gezegen yaratıldı?
      cvp yine basit.9 tane yok gerizekalı sayamadığımız kadar var ki NASA bile sayamıyor.
      3-Adem-Havva ilişkisi?
      cvp basit.Allah zaten herşeyi bilerek yarattı.bunu kısıtlı bir açıklama olarak görebilirsiniz ve bu açıklamaya bakarak dalga geçebilirsinz.
      4-yer çekimi, güneş vs..?
      cvp yine mi basit olur ya:NASA'nın açıklaması:eğer jüpiter olmasaydı dünyamız da olmazdı.çünkü dünyaya ilerleyen meteorların büyük bir bölümünü jüpiter çekim kuvvetiyle ya yönlerini değiştiriyor ya da üzerine çekiyor.sana bunun gibi daha bir çok örnek verebilirler;)
      5-insan üreme sistemi,asidik ortam falan filan?
      cvp basit:Bu asidik ortamın da nedeni annenin mikroplardan korunmasıdır.
      6-ruh?
      cvp:kopya koyun var doly hatırlar mısnız bilmiyorum.orjinali kaç yıl kaç gün yaşadıysa kopyası da o kadar yıl ve gün yaşamıştır.bunu da BİLİMCİLER ruh ile bağdaştırır.açıklamasını netten araştırırsınız.
      7-dincilerin en çok kullandığı ifadeler saçmalığı?
      cvp:dediğim gibi saçmalıktan öteye gitmeyen bir soru.
      8-saçma bir soru
      cvp:saçma bir sorunun cevabı olmaz.
      9-insan üstün varlık ?
      cvp:neresi üstün değil.hiç böcekler gelip de seni evinden yurdundan uzaklaştırabiliyor mu?böcekler ilaç üretip seni öldürebiliyor mu?böcekler pirimatlar vs hastalıklara ilaç üretebiliyor mu?Türkiyedeki pirimatlar, amerikadaki akrabaları ile görüşebiliyor mu?pirimatlar ağaçlara birşeyler kazıyıp ileriki nesillerine aktarabiliyor mu?arkada gözümüz yok ama ayna kamera vs araçlar yapıp arkamızı da gökyüzünü de çıplak gözle görünmeyen gezegenleri de görebiliyoruz.ufacık mikroplara teslim oluyoruz sonra bağışıklık sistemi o mikrobu çözüyor ve bir daha o mikrop bizi rahatsız etmiyor ya da o mikroba karşı ilaç üretebiliyoruz.çita kadar hızlı koşamıyoruz ama saatte 40bin kilometre hıza ulaşan (uzay gemisi) araçlar yapabiliyoruz.bu özellikler bizi en zeki en kusursuz vs. canlı yapar.
      10-neden sadece deve ve hurma?
      cvp:Kur'an da adı geçen hayvanlar:deve,katır,sivrisinek,buzağı,inek,yılan,çekirge,eşek,balina,domuz,at,kurt,sinek,bıldırcın,koyun,kurbağa,örümcek,karga,kelebek,fil,maymun,aslan,bit,kene,köpek,keçi,karınca,arı...
      meyveler:kiraz,muz,üzüm,incir,zEytin,nar,...

      Sil
    2. 11-vücuttaki organlar?
      cvp:20 yaş dişi:doğduğumuzda kesilen göbek bağında bulunan kök hücreler kişiyi 20den fazla hastalıktan korur.bu tıpta kanıtlanmıştır.kordonbağında bulunan kök hücre vücudumuzda sadece 20lik dişlerimizde bulunur.
      vücut kılları:Vücudumuzun bazı bölgelerinde bulunan tüy ve kılların ana görevleri koku üretip özellikle erkek ve dişi arasında iletişim kurmaktır.burunda bulunan kıllar ciğerlerimize toz zerreciklerinin gitmesini engeller.
      apandisit:Hayatın erken dönemlerinde vücut savunma sisteminin bir parçası olup vücut savunma hücrelerinin eğitim alanı olarak görev yapar. Yaş ilerledikçe bu görevi azalır.Kalınbağırsakta bulunan mikropları yok ederek hastalık yapmalarını önler.Apandisit savunma sistemine destek olur!
      Apandis, vücuda giren mikroplara karşı mücadele eden lenf sisteminin bir parçasıdır. Bu gerçek, 1997 tarihli bir tıp kaynağında şöyle belirtilir:

      “Vücuttaki timus, karaciğer, dalak, apandis, kemik iliği gibi başka organlar lenfotik sistemin parçalarıdır. Bunlar da vücudun enfeksiyonla mücadelesine yardım ederler.” (The Merck Manual of Medical Information, Home edition, The Merck Publishing Group, New Jersey, Rahway, 1997)
      apandisitle ilgili bilgi daha var ama buraya daha fazla yazıp da canını sıkmak istemedim.
      12-dinozor meselesi?
      cvp:1. soruyla 12. soru aynı.fazladan soru olsun diye yazmışsınız.sizin istediğiniz gibi bir cvp vereyim.Allah Kur'an-ı Kerim'inde herşeyden bahsetmek zorunda değil, siz de iman etmek zorunda değilsiniz, biz ise cehaletin hakikate galip gelmemesi için cevap vermek zorundayız. insanların iman etmesi için indirilen Yüce Kitabımızda Fen Bilgileri sizin istediğiniz tarzda yer bulsaydı çok daha kalın bir kitap ya da milyonlarca ciltlik bir ansiklopedi gibi olması gerekirdi ki buna gerek yoktur.BELKİDE O ZAMANIN EKOLOJİK DENGESİ AÇISINDAN DİNOZORLAR ÖNEMLİ BİR KONUM TEŞKİL EDİYORDU VE BU CANLILARIN VARLIĞI ALLAH'IN YENİ YARATACAĞI CANLILAR İÇİN ÖNEM ARZEDİYORDU?misal kömür petrol.fosil yakıtları değil mi?KURAN-I KERİM, İSTEDİĞİN BİLGİYİ AÇIP BULABİLECEĞİN BİR ANSİKLOPEDİ DEĞİLDİR.dinozorlar niçin var oldu? elbetteki bizlere her şeyin, en olmaz sanılan şeyin bile bir sonu olduğunu göstermek için var oldular.bunu böyle uzatıp giderim de ucu sana dokunur.
      13-evrim?
      cvp:evrimciler 20 yıl öncesine kadar insanlar maymundan gelmişlerdir diyorlardı.bu söylem 10yıl öncesine kadar yerini insanlarla maymunların ortak ataları var deyimini aldı.şu an ise avrupa ve amerika dahil bir çok ansiklopedi ve okul kitaplarından evrim konusu çıkarılmıştır.onlarca yıl sonra evrimciler diye birşey kalmaz merak etmeyin.
      14-kompleks parçalar?
      cvp:trilyonlarca protein hücresi var.değil mi?bunların bir kaçtanesi birleşecek ve bitki böcük oluşturcaklar.ve sizin deyiminizle TESADÜF oki bunlar üst üste gelmiş ve oluşmuş.bunun kombinasyonu trilyonlarca yıl eder güzel kardeşim.dünya bu işlem için çok genç.
      15-göz?
      cvp:yarasa gözlerini kullanmaz diye bilimsel bir bilgi olmamakla birlikte Bütün yarasaların gözleri görür, fakat görmekten çok tabiî radar sistemi olan his organlarını kullanırlar diye bilimsel bilgiler bulunmaktadır.bazı cvpları sırf inanmamak adına sallamak için uğraşıyosunuz.yapmayın etmeyin.önünüzde klavye internet.girin nete araştırın.ayıp.
      sünnet, Özellikle hijyenik olmayan erkeklerde sünnetin AIDS ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile penis kanseri riskini azalttığı tespit edilmiştir.sizin gibiler kızlık zarına da laf atarlar.kızlık zarı bebeği belli bir yaşa kadar hastalıklardan korur ki sünnetsiz olmak da aynı şekildir.

      BU BÖYLE GİDER ARKADAŞLAR.BİN TANE DE SORU SORSANIZ CEVAPLAMAYA HAZIRIZ.BEN BURAYA GELİN İNANIN DİYE YAZI YAZMIYORUM.SADECE BİLMENİZ İÇİN YAZDIM.SONUÇTA EĞER SİZİN İNANDIĞINIZ GİBİYSE BEN İBADET YAPARAK BİRŞEY KAYBETMEM.AMA YA BİR YARATICI VAR İSE?İŞTE O ZAMAN SİZ ÇOK ŞEY KAYBEDERSİNİZ.SİZLERDEN İSTEDİĞİM SADECE İNANCI OLAN HERKESE SAYGILI OLMANIZ.TIPKİ BENİM SİZE SAYGILI OLDUĞUM GİBİ.TŞK EDERİM.

      Sil
  2. alıntı"diyelim ki her şey tesadüf ve ölümden sonra yaşam yok.o zaman müslümanlar namaz kılıp Allah'a inanmakla bişey kaybetmez.peki müslümanların inandığıkları eğer doğruysa siz ayvayı yediniz demektir"
    aslında buradaki cümle bütün inanan insanlar için özetlenebilir :) zaten insanlarda allah bilincinden çok cehennem bilinci vardır ve tek korkuları allahı sevmek degil cehenneme girmemek ve bunun için inanınırlar ve bu yüzden böyle cümleler kullanırlar , zaten kuranı okudugunuzda egosu olan bir tanrı kavramıyla karşılaşırız ki o da zaten onun insan tarafından yazılmış bir kişi oldugunu gösterir , gerçek bir tanrı olsaydı zaten insanları yaratması için hiçbir neden yoktur , acaba merak ediyorum kuranda cehhem kavramı olmasaydı ,acaba gerçekten kaç kişi inanınırdı çünkü biz eğer dünyaya bir sınav olarak gönderiliyorsak neden yaradan bizi tehdit ediyor cehennemle :) inanmayacağız diye korktugu için mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya düzeninin sağlanması için tabiki. Allahın kimseyi tehdit ettiği falan yok. Nasıl ki şuan devletin koyduğu bir ceza sistemi varsa (hırsızlık yapanların adam öldürenlerin bir cezası varsa) Allahta insanları fenalık yapmaması için Cezalandırır. İyilik yapanlarıda cennetiyle ödüllendirir. Allah sizin gibi gıt düşünceli değildir. O sizin düşünemediklerinizide düşünür. İnsanların Allaha inanıp inanmaması O'nu pek ilgilendirmez insanların kestiği kurban kıldığı namaz sadece ve sadece kendisi içindir. Eğer Cehennem olmasaydı ve kötülüklerin bir gün karşılık bulamayacağı düşüncesi olsaydı haksızlığa uğrayan bir insanın ruh hali nasıl olurdu acaba?.

      Sil
    2. Sacmalamayın zaten ruh diye bir şey yok.
      Aynı zamanda sizin tanriniz madem insanların iyiligini uatiyor onlari neden cfhhenneme atip onlara en agir ceza tabiki bana gore zulum yapiyor?

      Sil
  3. Allah razı olsun arkadaş eksik bilgisi olmasına rağmen büsürü sorunuza cevap verebilmiş. İkinci Allah bizi cehennemle tehdit etmiyor. Senin gibi kullar olacağını bildiği için uyarıyor. Senin bu deyişin şuna benziyor. Madem Allah herşeyi önceden biliyordu da niye dünyayı insanları yarattı ? Direk cennette gidecekleri cennete soksaydı cehenneme gidecekleri cehenneme soksaydı. İşte burda Allah'ın adaleti ortaya. Eğer böyle yapsaydı. O zaman insanoğlu demez miydi ? Ben niye cehennemdeyim ? O niye cennette ? Allah da buyursa ben senin zaten cehenneme gideceğini biliyordum o yüzden cehenneme koydum dese , Sen demezmisin belki ben dünya ya gittiğim zaman Allaha inanacaktım.İyi bir kul olacaktım demezmiydin. He senin derdin Allah niye cenneti cehennemi yaratmış niye durduk yere bizi sınava sokuyor ? diye sorarsan. Allahu teala buyurur ki ; Ben vardım ve bilinmek için insanları yarattım. Ki şöyle düşün senin elinde çok değerli bir elmas var ve kimse buna sahip değil , eşi benzeri yok . Kimse bunu bilmiyor . O elmasın ne kadar değeri olabilir kimse bilmediği sürece ? Güzel kardeşim evrim vardır. Adaptasyon evet var. Ama farklı bir türden başka bir türün meydana gelmesi yoktur. Maymun ile İnsan fiziksel olarak birbirlerine yakın akraba olabilir. Bu insanın maymundan gelişmiştir adaptosyanla anlamına gelmez. Ne yani insan adaptasyonlamı düşünmeye başladı ? adaptasyonla mı sorular sormaya başladı ? Ki öyle bir şey olsa aradan kaç yüzyıl geçti ? Neden hala bir maymun insana dönüşmedi ? Yapma gözünü sevim . Bazı sorular sormak ve o soruların cevaplarını bulamamak var olan Allah'ın yoktur ispatı değildir. Varlığın ispatı yoktur zaten.İnsanlar cehenneme gitmekten korktukları için inanç sahibi olmuyorlar bu bence senin bir ön yargındır. Nasıl ne kadar çok büyük günahlar işlersen o kadar azap vardır. Ne kadar çok Allah'a takva edersen cennettede o kadar kademe yükselirsin. Yani ne ekersen onu biçersin misalidir bu. Zaten günah inanmayana yok. İnanmayan insan kafirdir. Kafirin manası inkar eden demektir. Ahlaksız kötü bir insan olduğun anlamına gelmez yani. Demek istediğim şu ki ; Ne kadar iyi bir insan olsanda kendince , Zina yapmasan , İçki ismesen vs.. İnanmadığın sürece zaten cennete gidemezsin. Allah özgürlüklerimizi kısıtlar nasıl oluyorda adaletlidir diyorsunuz ? Eğer özgürlüğünü kısıtlasaydı Şuan bu sitede ne sen bbu soruları sorardın ne de ben cevaplardım sürekli Allah'a secde ederdik. Amma velakin Allah öyle adaletli ki sana özgürlüğünüde veriyor istiyorsan inanma . Bu zaten Allah'ın ne kadar adaletli olduğunu göstermez mi ? E o zaman madem bana bu şansı veriyorsa neden beni seçeceğim bir şeyden dolayı cehenneme koyuyor ? E mübarek insan eğer Allah inanan insanla inanmayan insanı cennetle müjdelese adaletsiz olmaz mı ? Ki bu şuna benzer. Okulda sınav oluyoruz . Şimdi ben gece gündüz çalışıp giriyorum o sınava sen hiç çalışmadan giriyorsun ve diyorsun ki bende 100 alcam . Eğer öğretmen senin boş kağıdına da 100 verse benim dolu kağıdımada 100 verse , bu adaletsiz olmaz mı ? İnsan sadece üreme sistemi olmadan hayatını sürdürebilir. Benim de sorularım var o zaman. Bir insan neden ölür ? ama sağlıklı ve genç bir insan durup duruken neden ölür , neden kalbi durur ? Neden tıptaki hekimler doktorlar bir neden bulamazlar ? Ve şunu da söylim. maksimum 100 kilo tartan bir tartı 1000 kilo tartabilir mi ? Tartamaz . Tartı bozulur veya kırılır. Şimdi insanda öyle bir varlık ki düşünebildiği yere kadar düşünebilir . Yani Allah'ı biz bir şeye benzetemeyiz , onun için bir zaman , mekan yoktur. Biz ancak bunu biliriz ama fazlasını düşünemeyiz. Düşününce ne olur ? İşte ateist dediğimiz insanlar ortaya çıktı. Ne oldu onlar düşünmeye başladığında ? 100 kilo tartarken 1000 kilo tartmak istediler tartı çöktü . Ne iman kaldı. Ne Allah inancı. Ve güzel kardeşim sana tavsiyem. Eğer yine de Allah inancını idrak edemiyor isen ; Üstad Bediüzzamanın Tabiat risalesini, Ayetül Kübra risalesini okumanı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. Sonradan eklenen türler yoktur sadece var olup ta sonradan bulunan türler vardır. Türlerin soylarının tükenmesinin tek sebebide insanoğlundan başka bir şey değildir.

    YanıtlaSil
  5. Farzedelimki (Ateistler) siz haklısınız. O halde derdiniz nedirki kısacık, (ortalama 70 senelik) üstelik birçok sıkıntı ile geçen ömrünüzü buralarda insanlara laf yetiştirmek için hacıyorsunuz? Biliyormusunuz öleceksiniz. Biliyormusunuz öleceğiz ve bundan kaçmamız sizin için de bizim için de mümkün değil. Farzedelimki bizler haksızız. Ama sizinle aynı ömür vaktini sizinle aynı nimetlere muhatap olarak bizler de yaşıyoruz ve böylesi bir durumda sizinle bizim farkımız bizlerin hiç değilse umutla ve adalet duygusuyla (biliyorsunuz dünya üzerinde birçok zulüm vaki. Sadece suçsuz yere öldürülen her dinden insan yavrucaklarını düşünün ve gözlerinizin önüne getirin lütfen)yaşamamız ve ölmemizdir. Ve sadece bunun için bile vicdanlı insan inanmayı tercih eder. Yoksa insan mevcut duygularıyla nasıl yaşamaya devam edebilirki? Bence halihazırda inanmayan ve vicdanı henüz ölmemiş her insanın bu kısacık ömrünü bencilcesine kendisini kandırarak, geçirmek yerine, kaçışı mümkün olmayan ölümü hemen tercih edip kendince yok olup acılarını dindirmesi daha samimi ve daha mantıklı değilmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye inanmiyorum diye yasamamam mi lazim bosa mi yasamis oluyorum hayati senin yasadigin sekilde ibadet etmedigim haldede rahatlikla surdurebiliyorum inanmiyorum diye kotulukte yapmiyorum inananlari salak yerinede koymuyorum sizin ahiretinize inanmadigim icinde kotu seyler yapinca cezalandirilmiycagimi dusundugum icinde kalkip kotulukte yapmiyorum sizin dincileriniz gibi kalkip 12 yasinda kucucuk kizlara tecavuz etmiyorum evlenmiyorum parayla insan satmiyorum dininiz cok duzgun ya aq milleti skn soyun sogana cevirin nerde bi pislik var musluman milletinden cikiyo dininizde insana kadina deger yok boyle bi sacmalik yok inanmiyorum inanmakta istemiyorum inananada mani olmuyorum buda benim ozgur dusuncem size saygi duyuyorum byy

      Sil
  6. Esasında işleri bu kadar dallandırmak pek saçma... Ben Allah olsam ondan daha zekice davranırdır.Binlerce yıllık ve her sayfasının Binlerce kez değiştirebilebileceğini bildiğim, ilerleyen yıllarda oluşabilecek art niyet ve şüphelere de mahal vermek istemediğimden hemen gökyüzüne yıldızlarla ; '' Burlardayım ! Beni unutmayın '' yazardım ... Bir kitap indiriyorum, tutmuyor. Bir daha.. Yine tutmuyor... Bir daha... Bir daha ... Bir peygamber gönderiyorum... Olmuyor ... Bir daha ... Sonra yine olmuyor... Yine gönderiyorum... Bir de çözüm şekillerine bakar mısınız ?
    Allah sürekli bir elçiyle haberleşme sağlıyor... Kenara çekiyor ve kulağına '' Bak şöyle şöyle yapsınlar, bana tapsınlar, beni yüceltsinler '' de diyor ?!
    Sonuç olarak ; Ben tüm dinlere inanan herkese son derece saygılıyım. Kim neye isterse inansın. İyi ki dinler var hatta. O kadar cahil insan var ki, benim ve diğer insanların ortak haklarına saygısız yaşayan o kadar çok '' insana en yakın canlı'' var ki ... İşte bu kitaplar o zaatlar için bir anlam ifade eder belki...
    ÇALMA, ( öküzün tekisin ) Ortalık yerde sevişme, Yere sıçma, İçki içme ki elalemin karısına kızına tecavüz etme. ! Yoksa YAKARIM ! Mahfederim ! Disipline olmaz bu insanlar! Lazım arkadaş bize dinler ! Anayasa bi boka yaramıyor, Atatürk devrimlerinin içeriğini kimse anlamıyor. Bari bu dinlerle oyalansın bunlar...
    Ha bir de iyi bir insan olmanın yollarını ( ki varsa gerçekten böyle bi amac : ) Çoook çok şüpheli bi deli bozması kitaptan öğreneceksek ölelim biz ! Şuan hem de ! İnsan olmak öyle kuranla incille olmaz. İnsan olmak insan olmakla olur ! Hayatın kendisine bakmakla olur ! Bir tek dinlerle ve Allah kavramıyla disipline olan küçücük beyinli kocaman çoğunluğu oluşturan insancıklar ! Baban anan öyle diye sen de öyle oldun... Sadece bir doğma şansı üzerine bu topraklarda doğdun... Birileri de Irak'ta doğamadı ! anne karnında öldü üzerine bombalar yağdı ! Senin Allah'ın kurtaramadı onu ? NEDEN ? Neden müsade etti buna acep ?

    YanıtlaSil
  7. Din ve Tanrıyı savunmak adına verdiğiniz cevaplar o kadar uyduruk ki kendinizi ve cahil insanları kandırmakta işe yarasa da bilimi kandıramazsınız. Örneğin bir arkadaş Dollyyi ornek vermis ve klon ile orjinalinin ayni tarihte olmesini ruhla acikliyor bilim adamlari demis. Din bilim adamlarini kastediyorsa hakli ama gercek bir bilim adami boyle bi sacmaligi asla soylemez zira genetik kod diye birsey var. Yine Merck Manual' den bilgi vermiş ( bunlar bi konuyu yarimyamalak okuyup ordan ornek vermeye bayilir ) ben doktorum arkadasim ve appendixin orda duruyor olmasinin senin icin hicbir onemi yok denizcilerde profilaktik appendektomi yapiliyor denizde baslarina bir is gelmesin diye. dinazorlar su an yaktigimiz komur aciklamana ne deyim hic bilemedim. İNANIYORSUN CUNKU KENDİNİ FAZLA ONEMSİYORSUN SENİ KOLLAYAN GOZETEN BİR VARLIĞIN OLMASI HOŞUNA GİDİYOR. EGON OLUNCE TAMAMEN YOK OLMAYI KABULLENEMİYOR CENNETİ KURTULUS OLARAK GORUYORSUN. ASLİNDA İNANİYORSUN CUNKU SANA BU OĞRETİLDİ. LUTFEN ŞU DİN OLMASA İYİ İNSAN OLMAZ SACMALİGİNİ DA KESİN. İYİ BİR İNSAN OLMAK İCİN İLLA GOZETİLİYOR OLMANİZ Mİ GEREK SİZİN?

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Ateist arkadaşlar.İçinizden biriniz bana ağzınıza aldığınız bir besini yutma eylemini gerçekleştirdikten sonra mideye gönderdiğiniz besinlere bilinçli olarak bazı asit ve enzimlerle besinleri eritip ardından besini bilinçli olarak bağırsaklara yollayıp bağırsaklarda emilimini gerçekleştirdikten sonra karaciğer,pankreas,tükürük bezlerine gönderip oradanda gerekli işlemlere o emilimlere gerçekleştirip o emilimlerdeki maddeleri kana karıştırdığını bilinçli olarak yaptığını idda edebilir? ya da kısaca en basiti aranızdan kim bilinçli olarak vucudundaki herhangi bir iç organın işlevini kısa süreliğinede olsa durdurabilir? hala herşeye hakim olduğunuzumu sanırsınız....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın bymak;
      Sözettiğin fonksiyonları yapamayan canlı zaten yaşamını (ve türünü) sürdüremediği için şu anda yaşamıyor. Bu fonksiyonları düzgün bir şekilde yerine getiremecek şekilde doğan canlılar zaten ölmekte, bu sürekli olmakta ve birincil sebebi de mutasyon. Tabii ki, her farklılık ölümle sonuçlanmıyor, bazı mutasyonlar iyi ve bunlar yaşıyor. Hatta sonraki nesillere de bu özellikleri aktarıyor.

      Arkadaşlar, yaşamın başlangıç noktasını aminoasitler değil de enzimler ya da tek hücreliler diye de değerlendirebilirsiniz, ama öncesinin aminoasitler olduğu kanıtlanmıştır. Bunun bilmek için lise'de biyoloji okumak yeterlidir. Haaa, imam hatip liselerinde bu ders yok galiba ?

      Sonradan tür eklenmediğini, mevcutların keşfedildiğini söyleye arkadaş: bu doğru değil. Farklılıklar sürekli oluşmakta ve farklılığın boyutu büyüyünce de artık farklı bir "tür" olarak değerlendirilmekte. Bir elmanın bile yüzlerce çeşidi var: ekşisi, kekremi, kırmızısı, sarısı vs. Niye var? Bir tanesi yeterli değil midir insan için ?

      Farzedelim ki bu çeşitlilik de tanrı tarafından bilinçli olarak yaratıldı, ama bu çeşitliliğe insanın da katkısı olmuş çeşitli yöntemlerle (eskiden aşılama ile yapılıyordu, şimdi gen teknolojisi ile yapılıyor) yeni elma çeşitleri eklenmedi mi? Ve bu yeni çeşit elmaların doğada da rastlantısal şekilde (farklı tür çiçek döllenmeleri veya başka şekilde) olması mümkün değil mi ?

      Trilyonlarca protein hücresinden börtü-böcük oluşumu için trilyonlarca yıl geçmesi gerektiğini savunan arkadaş: Bunu nasıl hesapladın? "Evrimciler nasıl hesaplamış" diye soracaksın eminim, evrimciler hesaplamamış, gözlerinin önündekini yorumlamış. Ve hergün haklı oldukları biraz daha fazla ortaya çıkıyor, yeter ki bilimin keşfettiklerini okuyup anlamaya çalışmaya meyilli olun. Okumadan cevap üretmekle bilimin karşısında ancak cahil kalırsınız.

      Yıkarıdakilerin hepsine tek tek cevap verebilirim, ama zamanım yeterli değil kusura bakmayın. Sadece birkaç soru sorarak kapatmak istiyorum:
      - Adem-Havva kaç yıl önce dünyaya gönderilmiştir ?
      - Adem-Havva zenci'miydiler yoksa beyaz mı ?
      - Ölüm olmasaydı cennet-cehennem olur muydu?
      - Hiçbir günah (kötülük) işlememiş ateist'ler cennete'e mi gider cehenneme mi ? Yoksa namaz kılmadıkları vs nedenle cehenneme mi gider ?

      Sil
  9. Hakkındır yaramazlık.
    Dik duvarlara tırman
                        yüksek ağaçlara çık.
    Usta bir kaplan
                            gibi kullansın elin
    yerde yıldırım gibi giden bisikletini..
    Ve din dersleri hocasının resmini yapan
                kurşunkaleminle yık
                Mızraklı İlmihalin
                            yeşil sarıklı iskeletini..
    Sen kendi cennetini
                    kara toprağın üstünde kur.
    Coğrafya kitabıyla sustur,
    seni «Hilkati Âdem»le aldatanı..
    Sen sade toprağı tanı
                             toprağa inan.
    Ayırdetme öz anandan
                                toprak ananı.
    Toprağı sev
                        anan kadar...
     

                                                      naxim hikmet ran          1928

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar öncelikle şunu anlamak gerekir, Kuranı kerim bir fizik veya tıp kitabı gibi bilimsel içerikli olması gereken bir kitap değildir. Kuranı kerim daha çok sosyal içerikli bir kitaptır. Bilim kısmı zaten insanlara bırakılmıştır. Sizce kuranı kerimde hurma değil de avakadodan bahsedilse daha saçma olmazmıydı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hurma yerine avakododan bahsedilmesinin ne gibi bi sacmaligi olabilir. Sanirsm snn icin ismindn dolayi bi sacmalik dusuncesi eger kuranda avakado yazsaydi hurma yazmasini sacmalik olarak dusunmezmiydin

      Sil
  11. Fazla tesadüf fazla saçmalıktır.. Neden bi tesadüf olupta iki ağaç ayaklanıp çayımı içmeye gelmiyor.. Allah bizi layık olduğumuz yere koymak içn bi şans werdi bir sınawa tabi tutuyor.. Hala nefes alıyorsam bi şansım war demektir..

    YanıtlaSil
  12. ben 17 yasindayim allaha inaniyorum ama senin dedigin gibi din ogretmenlerinin salak tavirlarina bende kil olurum zaten bu duzenin yurudugu ulkemizdede hep din derslerinde siniftan atilmisimdir :D neyse bu yaziyi okuyup okumadigini bilmiyorum ama yinede yazicam cunku bilgili birine benziyosun akillisinda belli yazdigin seyi takip ediyosundur :) bak dostum beni oyle cok dinci falan biri algilama sadece inaniyorum ve varda yani oncelikle demisinki madem butun canlilar allahin hizmetine yaratildi yada insanin hizmetine yaratildi soyu tukenen canlilar nicin yaratildida soyu tukendi allah dunyayi insanlara hazirladi yasanicak bir yer haline gtirdi ama isteseydi bunu bir andada yapabilirdi guneside zararsiz yapardi her yere bin tane soru isareti koymazdi o zaman ne bilim olurdu nede baska bisey bizden once yasamis canlilar ve evrim olmazdi arkeolojik calismalar yapilmaz dusunmeyen sadece diniyle ilgilenen bes vakit namazinda sirf allaha tapan bir boktan haberi olmayan 6 milyar insan olurdu ve allahin bunu istedigini dusunuyosan yaniliyosun hangi ayetti hatirlamiyorum ama bir ayette deniyorki cok bilgili birinin uyumasi bile kor cahil bi adamin namazindan daha hayirlidir anladin mi demek istedigimi eger dedigin gibi cinler gorunse bilim olmasa soru isaretleri olmasa herkes sadece dua ederdi ayrica su konuda bende dusunuyorum bazen sadece bu kaldi cevabini veremedigim insan evrimin bi sonucu degilse nedir bu kadar ise yaramaz yapi kuyruk yada yirmi yas disi gibi bencede dedigin gibi bunu henuz aciklayamiyorum demek en dogrusu bi orta yol olmali yani seninde dedigin gibi direk yaratilmis yada allah yok demek zorunda iki secenek vermek zorunda degiliz bunun icin bekliycez ama sunu biliyorumki dedinki madem allah sevismelerini istemedide organlari nicin yaratildi eger allah o aletleri vermeseydi onlar sevisemezdi. bu cumlem anlayana cok mantikli anlamayana cok sacma ama anlatmak istedigim allahin biseyi yapmamizi istememesi icin once o seyin yapilabilir olmasi lazim ayni cennetteki binlerce yemegin bize helal kilinip sadece bir meyvenin elma yada ayva yada her ne meyveyse farketmez haram kilinmasi gibi bunuda bu kadar somut almamalisin belkide burda anlatilmak istenen soyut sekilde dusunursen nefsimizie hakim olmamizi istiyor allah bizden eger onun cennetinde kalicaksak ayni sekilde su andada bu hayat sinavini gecip onun cennetine gireceksek sonsuza kadar biseyler yapmalisin yoksa allah herkesi cennetine alamaz yani biraz sacma olur. su konuyu hep dusunmusumdur kurani okuyorum gozume carpan bi yanlislik olmadi su anlik ama bazen garip seyler cidden oluyor insanlarda yanlislik oldugunu soyluyorlar belkide kuranda degistirildi ve oraya degistirilmedi ibaresi degistirilince yazildi ama sahsen kuraninda degistirildigine inanmiyorum bence olan hatalar hep cevirilerden kaynaklanan sorunlar ben sahsen allaha inaniyorum bide bi yerde demisin bi yerde sarabi az icin digerinde icmeyin diyor ordada bence din hocasinin verdigi tek dogru yanitla karsilasiyorsun yani alistira alistira ayni basbakanimiz recep tayip erdogan gibi bizi bi gunde seriate sokamaz ama yavas yavas 30 yilda yapabilir akplide degilim yani;) ama ben bilmiyorum aciklamaya calistim cok siteyi gezdim bi sitede ozellikle su sayfa ilgimi cekti gir bi bak belki sende yolundan donersin ama yolundan donsende donmesende bence allah var bu kadar keskin degismez fikirli tabiri caizse yobaz olma hatta milletide tersine allahin olmadigina ikna etmeyede cok fazla calisma cunku bazi insanlarin inanclarini bozuyosun eger allah varsa gunahlari senin boynuna valla cayir cayir yanarsin:D:D:D:D ama hala daha diyosanki yok kardesim yok yok sen bilirsin:) sitedeki sevdigim sayfada su siteyede bi goz at...

    http://www.kuranvebilim.com/k_mucizeleri/gele1.htm

    YanıtlaSil
  13. Yahu allaha inanan biriyim(aşırı namazım falan) fakat aklıma çelişkili bir sürü soru takılıyor din ile ilgili ve bu sorular inancımı yitirmeme başladı. Sorularımdan örnek vermek istiyorum;
    -Allah insanları neden yarattı? Amacı neydi?
    -Allah insanları yarattı da niye bizi dünyaya gönderdi? İyi ile kötüyü ayırmak için diye cevap vericeksiniz ama direk herkesi iyi insan olarak yaratıp cennete gönderebilir ve amacına ulaşabilirdi.
    -Anne karnında ölen çocuklar direk cennete gidermiş o zaman burda bi adaletsizlik olmaz mı?
    -Niye kutsal kitaplar ilk insanlar döneminde gönderilmedi. O ilk insanlar dinsiz mi sayıldı? Burda da bi adaletsizlik var.
    -Allah o kadar büyük. Peki neden 4 tane meleği(azrail,mikail,israfil,cebrail) görevlendirdi?
    -Madem evrende insanlardan başka canlılar yok o zaman neden sayısı açıklanamayacak kadar çok gezegen yarattıldı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- kendine kulluk etmemiz için
      2-aslında hepimiz iyiyiz ama ŞEYTAN bizim aklımızı çeliyo sen sen ol şeytana uyma 3-peki senin doğup dünya güzelliklerini görmen haksızlık değilmi 4- 10 sahife, Âdem Aleyhisselâm’a, 50 sahife, Şit Aleyhisselâm’a, 30 sahife, İdris Aleyhisselâm’a, 10 sahife, İbrahim Aleyhisselâm’a, gönderildi bunlar kitap olmasa bile yinde napcaklarını biliyolardı 5- aslında dört değil bir sürü melek var o meleklerde allaha kulluk ediyor zikir ediyor ama şunuda bil şeyanında yardımcıları var 6- yukarıda ki yorumları üşenmeden oku ordan gezegenler cevabı var . son olarak gerektiği kadar namaz kıl dininide öğren öğrendikten sonra o namazı daha içten kılarsın gençken öğren bunları yaşlannca bol bol namaz kılarsın

      Sil
  14. Hatice koçan seni dovuyormu. Dövmesi normal mi .

    YanıtlaSil
  15. Sevgili ateist arkadaşlara da bir kaç sorum olacak... ama hani öyle hep sorulan sorulardan değil.. yani hani eee o zaman evren nasıl oluştu?? tekrar dirilme yoksa yaşamın ne manası var? ya da evrim değil mi asıl saçma olan... gibi sorular değil.. benim sormak istediğim şu.. Sizler dincileri yobazlıkla geri kafalılıkla, her şeyi kabullenmekle suçluyorsunuz.. kendinizi ise; sorgulayan, gerçeği arayan, bulduğuyla yetinmeyen, çağdaş, akl-ı selim düşünebilen görüyosunuz.. bu yüzden de size göre siz çoook akıllı çooook kültürlü deyim yerindeyse aşmış kişilersiniz.. sizden önce de yüzlerce yıldır dinsizler hep kendilerini böyle gördüler.. ama onlar; Yunus süresi 38. ayette geçen “Eğer doğru söyleyenlerseniz, o taktirde Allah'tan başka gücünüzün yettiği kimseleri çağırın ve onun gibi bir sure getirin!” HODRİ MEYDAN'ı karşısında bir sure getirip de ALIN EY İNSANLIK SİZE BU DA BİZ AKILLI İNSANLARIN HEDİYESİ.. İŞTE YAPTIK.. BU YAZDIĞIMIZ ŞEY BINLERCE YIL BİLE GEÇSE HİÇ BİR PROF. BİLİM ADAMI ŞAİR EDEBİYATÇI TARAFINDAN İNKAR EDİLEMEYECK ŞEKİLDE YUNUS SURESİNDEKİ HODRİ MEYDANA CEVAPTIR!!! diyememişken keşke siz bu işi yapsanız.. NE O YOKSA YAPAMAZ MISINIZ?? NE O YOKSA SİZDEN ÖNCEKİ O SÖZÜM ONA SİZİN GİBİ!() ÇOK AKILLILAR DA MI YAPAMAMIŞLARDI?? bi dakka bi dakka.. Kur'an sizin dediğiniz ve aşağıladığınız gibi 1400 yıl önce yaşamış, okuma yazma bile bilmeyen zevk düşkünü bir adam tarafından yazıldıysa; SİZİN AKLINIZ GÜCÜNÜZ O ADAM KADAR YOK MU?? madem çok zekisiniz akıllısınız.. ispat etsenize onun son peygamber olmadığını?? Ona Allah'a inanan milyarlarca insan aptal bi siz zekisiniz öyle mi??o çok değer verdiğiniz bilimin çok değil 50 sene önce söylediklerine şimdi gülüp geçiliyosa ve çoğu bilimsel hükmün hiçbir geçerliliği kalmamışsa _ve muhtemelen bi 50 yıl sonra da şu an ki bilimsel gerçekler çok basitleşecekse 1400 yıllık bu kitabın sahibi karşısında ASLINDA NE KADAR ACİZ OLDUĞUNUZU ACABA GÖREBİLİYO MUSUNUZ?? diyelim ki sizin dedikleriniz doğru.. 1400 yıldır bir insan ya da bir olay çıkamıyo mu o aşaladığınız adam hz. muhammed 'i çürütecek tarihe gömecek.. son peygamber olmadığını ispatlayabilecek..size göre milyarlarca insan yanlış siz doğrusunuz öyle mi?? ne kadar mantıklı.. ne kadar akılcı.. ne kadar zavallı düşünüyorsunuz... yoksa KİBRİNİZ GÖZLERİNİZİN ÖNÜNE PERDELER Mİ ÇEKİYOR??? yoksa ASIL ÖRÜMCEK KAFALI YOBAZ AKLIYLA DEĞİL DE BAŞKA YERİYLE DÜŞÜNEN SİZLER MİSİNİZ?? durun size cevabı ben veriyim.. sizlerin ne olduğu da Kur'an da çok açık yazılı.. Araf suresinin 179. ayetini..(Andolsun ki, kalpleri olup düşünmeyen, gözleri olup görmeyen, kulakları olup dinlemeyen cinleri ve insanları cehennem için yarattık. Bunlar hayvan gibidirler; hatta daha da aşağıdırlar. İşte gâfil olanlar böyleleridir.) sizler bizim gözümüzde kuranı daha da güzelleştirenlersiniz.. sizlerin sayesinde kavrayabiliyoruz gözleri olup görmeyenleri, kulakları olup duymayanları..siz olmasanız nasıl anlardık Araf suresinin 179. ayetini..
    Sen onca yıl çalış çabala.. yok evrendi yok evrimdi yok akıldı yok mantıktı.. sonra git cehennemde kal sonsuza kadar.. keşke bu aklı başka yerde kullansaymışınız be:)

    YanıtlaSil

Küfürlü, aşağılayıcı, hakaret içeren, içinde fikir barındırmayan ve yazı içeriğiyle ilgili olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)