Dinlerin çıkmazı veya neden dinler tanrıya karşıdır?

Hemen baştan söyleyeyim, burada söz konusu olan tanrı veya allah kavramı, tevrat, incil ve kuranda temel alınan tanrı kavramıdır.

Bu dini temellendiren kitaplardaki tanrı kavramının ana özelliklerini aklımın yettiği kadarı ile sıralamak isterim; 

- Gücü her şeye yeter,
- Sonsuzdur,
- Her şeyi yaratan odur,
- Onun iradesinin dışında herhangi bir şeyin olması imkansızdır.
- Esirgeyen odur.

Tamam mı? Tamam...Umarım karşı çıkanınız yoktur.

Şimdi de gelelim, dinlerin kendi görüş açılarından kendilerine edindikleri görevlerine. Daha doğrusu dinlerin varoluş temeline. Burada konuya gerçekten dinlerin kendilerini görmek istedikleri gibi eleştirisiz yaklaşmak istiyorum.

- Dinler neyin doğru neyin yanlış olduğunu insanoğullarına (kızlarına da) öğretirler. 
- Günah nedir? Sevap nedir?
- Tanrıyı sevmek, 
- Haklıyı haksızdan ayırmak,
- İyi ve kötü kavramlarını belirlemek,
- İbadet etmeyi öğretmek,
- Gerektiğinde işlenen günahın derecesini belirleyip cezalandırmak,
- İnsanların nasıl yaşamaları gerektiğini belirlemek.

Aslında bu listeyi epeyce uzatabiliriz ama sanırım şimdilik bu kadarı yeter.

Şimdi önümüze büyük bir sorun çıkıyor. 

Dinler tanrının onu tanrı kılan özellilklerini kendi varoluşları ve öğretileri  ile inkar ediyorlar.
Nasıl mı?


Dinlerin iddialarına bir bakalım;
İnsanlar tanrının iradesinin dışında yaşarlar.
İnsanlar, tanrının olmasını istemediği kötülükleri yapabilirler ve günah işleyebilirler. Demek ki insanlar tanrının iradesinin dışında olumlu yada olumsuz yaşayabiliyorlar. Onun kontrolü dışında suç ve günah işleyebiliyorlar. Tanrı bunu engelleyemiyor. Onun için dine ihtiyaç var. 

Tanrı kusursuz kul yaratamıyor.
Herşeye gücü yeten tanrı, kendi yarattığı insanı kendi istemlerine uygun yaratamıyor mu? Dinler bunun böyle olduğunu mu bize anlatmak istiyorlar? Yani tanrının gücü bu dünyada değil, sadece öteki dünyada geçerlidir, demek mi istiyorlar? Hatta bu tanrı genellikle yanlış insanda yaratıyor, başka dinlere inanan kafirler (her dinin camiası bir azınlıktır), dinsizler, eşcinseller falan gibi. Yoksa onları yaratan tanrı değil mi? 

Tanrının yanısıra başka güçler de var.
İnsanlara günah işleten tanrı değilde şeytan. Bu kötü melek, allem kallem eder tanrının kullarını tanrıya karşı kışkırtır. Tanrıda ne yapacağını bilemez. Ne kadar tuhaf bir tanrı anlayışı. Dinlerin bize imaa etmek istediği tanrının gücü ne insanlara yetiyor, ne de şeytana. Şeytan yetmiyormuş gibi, birde cinler, periler, melekler var. Sonsuz bilge ve güçlü tanrının bunlara neden ihtiyacı var? 

Tanrının gücü herşeye yetmez, insana ihtiyacı var.
Ve üstelik yedi günde kainatı yaratan bu tanrı o denli güçsüz ki, dünyada kendi düzenini kurabilmek için insanlara ihtiyacı var. Tüm dini kitaplarda söz konusu olan hak düzenini kurabilmek için, bazı insanlara özel görevler verir. İnsanları doğru yola getirin. Yola gelmeyen kafirleri kesin. Şu sülaleyi yok edin. Benim kurallarımı çiğneyenleri taşlayın falan gibi. Her şeyi yaratan tanrının işi insanoğluna kaldı. Yani biz insanlar olmasak tanrının gücü hak düzenini kurmaya yetmiyor. Kafirleri, günahkarları öldüremiyor. Tanrı ancak bizim aracılığımızla cezalandırabiliyor. Sonuç olarak, bu zayıf tanrının insanlara daha doğrusu dine ihtiyacı var.

Tanrıyı kandırabiliriz, o kimin iyi bir insan olduğunu bilmez.
Biz insanlar ona adanmış bir binada veya bir yerde bir takım ritualler yaparak ona iyi insan olduğumuzu anlatabiliriz. Kim bu ritualleri daha sık yaparsa, tanrı onun iyi bir insan olduğuna kanaat getirir. Hatta tanrıyı ufak tefek hediyelerle, adaklarla, kurbanlarla lehimize karar vermesini sağlıyabiliriz. 

Tanrı arada bir fikir değiştirir.
Dinler tanrının yaptığı herşeyin en doğrusu olduğuna inanmazlar. Yazdığı kader yazısını, bizlerin duaları, istemleri sonucunda değiştireceğine inanırlar. Demek ki, dinler dualar ve yalvarmaların sonucunda tanrının arada bir fikir  değiştirdiğini iddia ediyorlar. Hatta bir tane değilde bir kaç tane dinin olmasıda, dinlerin bizlere kanıtlamak istediği  tanrının bu tutarsız yönü ile ilgisi var. İnsanlara önce tevratı yolluyor, baktı tutmadı iki bin yıl kadar sonra bir kitap daha, 650 sene kadar sonra bir kitap daha. Bu kitaplar genelinde birbirine benzeselerde aralarında bir sürü pratik konularda büyük farklılıklar var. Yani vakit geçtikçe tanrı tavır ve fikir mi değiştiriyor? İnsanoğluyla başa çıkamadığı için yeni yöntemler mi denemekte? Bu benim iddiam değil, dinler böyle olduğunu söylüyorlar.

Bu listeyide oldukça uzatmak mümkün, bu kadarında bırakalım.

Yukarıda yazdıklarımı kısaca bir cümlede özetlemem gerekirse şöyle yazmam gerekir;

Eğer tanrı dünyayı, insanları olmaları gerektiği gibi yaratsa (yaratabilse) dinlere ihtiyaç kalmaz. Dinlerin varlığı bunun böyle olmadığının bir kanıtı. Veya dinler bunun böyle olduğunu söylüyorlar. 

Şimdi burada bazılarımız itiraz edebilir;

''Hayır, tanrı isterse herşeyi yapabilir. Yapmamasının bir sebebi var. Tanrı bu geçici dünyada, bizleri çeşitli imtahanlardan geçirerek, hangimizin cennete gidecek, iyi ve sadık kulu olduğunu anlamak istiyor.''

İşte ''kaş yapayım derken göz çıkarmak'' diye buna denir.

Yani tanrı ne yarattığını bilmiyor da, denetim alanı olarak dünya gibi bir yere ihtiyacı var. Bence dinler bize herşeyi istediği gibi yaratan, iradesinin dışında hiç bir şeyin varolamadığı, gücünün herşeye yeten bir tanrı yerine öfkeli, ne yaptığını bilmeyen, arada bir fikir değiştiren, kendi görüşlerini paylaşmayanları düşman ilan eden, dalkavukları ödüllendiren bir aşiret ağasını anlatmaktalar.

Bence bu durumda ya dine inanılır, yada tanrıya. Tanrı varsa, din olamaz. Tanrı yoksa, dinin bir anlamı kalmaz. İşte dinlerin içinden çıkamayacakları ve kendilerinin yarattıkları labirent.

Yorum Gönder

44 Yorumlar

  1. Çok başarılı bir analiz olmuş ellerinize sağlık. Ben de, lise yıllarımda, inançlı bir müslümanken islami metinleri okudukça bu temel çelişkiyi farketmiştim. Uzun süre kafamı kurcalayan bu çelişkinin yarattığı huzursuzluktan nihayet inanmaktan vazgeçerek kurtuldum. Şu an 38 yaşındayım ve o zamandan bu yana, bu konularda hiçbir huzursuzluk ve tereddüt hissetmedim.

    Bunları dinin huzur verdiğini, dinsizliğin ise tereddüt içinde bıraktığını iddia edenler için yazıyorum. Kanımca, düşünen, sorgulayan ve şüphe eden bir zihnin din ile huzur bulması çok zor.

    YanıtlaSil
  2. içimi dökmüş gibisiniz. tebrikLer..

    YanıtlaSil
  3. Son cümleniz dışında gerisi İslam felsefesini anlayamadığınızdan dolayı mantıksız geldi. Son cümleniz ise ilk bakışta görülen müthiş bir çelişkidir. Fakat Akla bir diğer soru geliyor, Tanrı eğer insanları istediği gibi yaratsaydı, ve ona inanmama gibi bir özgürlükten bizi mahrum bıraksaydı o zaman Tanrının bencil bir pislik olduğuna ben de inanırdım. Fakat burda görmemiz gereken Tanrının bize verdiği özgürlüktür.

    Dinler konusuna girmek Tanrıya inanmayan biri olarak aptalca. Önce Tanrıya inan sonra Tanrının İnsanları bir sınava tabi tuttuğuna eğer buna da inanıyorsan sonraki aşama bu sınavda yapılması ve yapılmaması gerekenlerin bildirildiği bir Din gönderdiğine inanırsın. Sıralama budur. Ya da sadece Tanrıya inanırsın. Fakat Daha Tanrıya inanmadan Dinleri değerlendirirsek sıralama yanlışı yaparız ve tamamen düşüncelerimizde sapma meydana gelebilir.

    YanıtlaSil
  4. "Tanrı varsa, din olamaz."
    Aynen katılıyorum. Ayrıca Tanrı var ise de koskoca evrende bizimle oyalanıp oynaması çok komik değil mi? Tamamen insan odaklı evren düşüncesi.

    YanıtlaSil
  5. kendi kendime düşündüğüm fakat anlatmayı bir türlü beceremediğim şeyleri çok güzel bir şekilde anlatmışsınız.teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Yazınızdan anladığım kadarıyla Kuranı oturup şöyle başından sonuna kadar hakkıyla bir okumamışsınız. Heybeniz oldukça boş. Çok acı. Günümüz yurttaşlarımızın klasik görünümü. Yarım yamalak günümüz tevratı karıştırılmış. İslam ise ilköğretim din dersi hocalarından kalan kulaktan dolma bilgiler yeterli zannedilerek yorumlanıyor. Sırf bu haliniz dahi Allah'ın varlığını ispata yetiyor O diyor ki : "İşte siz böyle kimselersiniz! Diyelim ki biraz bilginiz olan şey hakkında tartıştınız. Ya hiç bilginiz olmayan şey hakkında niçin tartışıyorsunuz? Allah bilir, siz bilmezsiniz."Ali İmran Suresi 66 Sadece internette gezinirken rastladığım bu yazınıza cevap yazacağım.
    YANLIŞ 1-İnsanların tanrının olmasını istemediği kötülükleri yapabilmeleri ve günah işleyebilmeleri Allah'ın iradesinin dışında olduğu izlenimini sizde nasıl oluşturdu anlayamadım. İslam dininde insanlar Allah ın iradesi dışında yaşamazlar. Dünya Allah ın iradesi dâhilinde, O'nun hazırladığı bir sınama ortamıdır. (İnsan Allah’ın İlmi ile Levh-i Mahfuzda sayıp döktüğü böylelikle sınırlarını kendisinin belirlediği bir ortamda yarıştırılan bir denek misalidir.)Allah, dünyada insana vermiş olduğu irade ile yaratıcısını bilmesini ve tanımasını bekler.
    YANLIŞ 2- Allah kusursuz kulu peygamberi ile göstermiştir. Onun gibi olmayı başarmak İslam dinine göre kusursuz olmaya yeterlidir.
    YANLIŞ 3 - İslam inancına göre insan yaratıldığı haliyle esfele safilindir. Yani topraktan yaratılmış aşağılık bir hayvan. Allah, bu aşağılık canlının( aşağılık olması Allah’ın kendi ilmi ve deyişine göre ya değilse senin okuduğun kadarıyla ulaşılamaz bir ileri teknoloji ürünü)kendi iradesini kullanarak yaratıcısını arama ve kabullenme oranıyla doğru orantılı olarak artan oranda mükemmelliğe yaklaştığını bildirir.
    YANLIŞ 4- İslam inancına göre Şeytan, Allah'ın baş edemediği bir varlık değil Şeytanın "bana mühlet ver sana o yarattığın insanın benden daha değersiz bir yaratık olduğunu ispat edeyim" isteği üzerine kıyamete kadar Allah'ın mühlet ve izin verdiği bir kaybedendir o kadar.
    YANLIŞ 5- Allah kâfir ve günahkârları anında yok etseydi kurduğu sınama düzeninin bir anlamı kalmazdı. Allah insanın "gayba inanmasını ve kendisini aramasını doğrudan etkileyebilecek - insanı doğrudan yönlendirebilecek göze batan her türlü müdahaleyi" o denli gizleyerek mükemmel bir ortam hazırlamıştır ki sadece bu durum dahi insanın inanmasını şart kılmaya yeter.
    YANLIŞ 6-Tanrıyı İslam inancına göre kandıramazsın. Eğer öyle olsaydı islamın tebliği esnasında ortaya çıkan münafıklar isimleri ile peygambere bildirilmezdi.
    YANLIŞ 7- Allah'ın kitap ve resul göndermesi O’nun tutarsızlığı olarak nasıl algılanıyor şaşıyorum azım açık kaldı. Kuran 'dan önceki kitaplar peygamberlerin içinde yaşadığı topluluklara gönderilmiştir. Kuran ise bütün insanlığa Allah'ın son ihtarıdır.
    YANLIŞ 8- İslam inancına göre Allah insanı yarattı. İradesi olan, doğruyu yanlıştan ayırt edebilen bir yaratık. Allah işte size mükemmel bir ortam ve verdiğim irade beni kendiniz delillerim içinde arayın bulun ve iman edin dedi. Böylelikle temizi murdardan ayırt etmek üzere İmtihan ortamına dünyaya gönderdi. Kimin cennetlik kimin cehennemlik olduğunu zaten biliyor ancak merhametinin yüceliği gereği yarattığının kendi aleyhine ya da leyhine şahitliği ve imkânı yarattığının kendisinin kazanmasına bırakıyor.
    Bu arada benim ateistlere bir sorum var sizin kabul ettiğiniz doğru ise bizler inananlar olarak boşu boşuna iç dünyamızda kendimizi sıkıntıya sokarak yaşayıp bu kısa ömrü tüketeceğiz. Peki ya bizim inandığımız doğruysa sizin sonsuz bir aleme geçtiğimizde haliniz ne olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peki ateistleri kötü yapan şey nedir ?

      Sil
    2. “din konusuna girmek bir inanmayan için aptalcaymış. önce tanrıya inan sonra tanrının insanları bir sınava tabi tuttuğuna, sonra bir dine inan...”
      arkadaş afedersin bu inanmayan birine rahat mı vermiş bu dinler tarihi. tevhid diye diye başamızı siken sizsiniz. hala nasıl inanmassın kafir deyyus diyerek kafa siken sizsiniz. mahalle baskısı yapan sizsiniz. ateistlere bir prototip olarak orospuçocuğu muamelesi yapan sizsiniz. her türlü dini kültürel tahakküm altına almışsınız bu inanmayanları. işin ucu, ne kadar da kaçınmaya çalışsan bir inananın inancına gidiyor. bir ateistin ateist olması kifayet miktarıdır zaten ona düşman kesilebilmeniz için. ki bu davanızda haklısınız da, zira bu hakkı meşrulaştıran tanrınız. müslümanın kardeşi Müslümandır. Mazlumun mazlum olmasının sizin kitabınız için bir anlamı yok, mazlum bir Müslümansa eğer o zaman gerçek mazlum oluyor. arkadaş bundan halis "ötekileştirme" mi olur, ateiste insan nazarıyla bakmayan, bu din. düşmaniz olm sizin için. tanrının kendi elleriyle size karşı, kendisine karşı yarattığı düşmanlar. tanrı kendisine düşman yarattı olm farkında mısin? beni bir düşman addediyor tanrınıniz. kimim lan ben ben kimimim amına koyayım? Sonra inanmayan birinin din konusuyla ilgilenmesi aptalca. Teyy allahım yarabbim ya:)ben kendimi bir ateist olarak tanimlamıyorum aslına bakarsan. agnostızmle deizm arasında bir yerdeyim. belli bir argüman üzerine inşşa ettim düşüncelerimi. ben diyorum ki bir tanrının var olup olmadığına kanaat getirmemiz imkansız fakat evrende bir düzen değilse de bir ahenk söz konusu ve bu anlaşıılr ahenk bir tanrının varolabilme ihtimalını yokluğuna karşı bir adım öne çıkarıyor .(benim doğuştan gelen algı mekanizmam açısından). fakat bir de "kötülük problemi" diye bir tartışma sözkonusu ki bu konuda din felsefesinde envai çeşit spekülasyonlar mevcut.ve gözlemlediğimiz gibi kötülük hayatın içinden.uzaylılar soyut bir kavram olarak dikte etmedi kafamıza bu konuyu. şimdi kötülük problemini buraya detaylıca yazacak halim yok. merak eden google amcaya "kötülük problemi" nedir amcacım dedisin. o size güzel bir kıyak yapacaktır. fakat özet geç piç derseniz bir incici gibi ,problem şudur; tanımlanan bu mutlak(sonsuz,tam,kamil) iyilik, merhamet, ilm, ve kudret sahibi bir tanrının varolan bu dünyanın varlığıyla çeliştiğidir. kötülük problemine vakif olduktan sonra ortaya şu çıkar; teist dinlerin tanrısı, yani mutlak iyilik , merhamet, ilm ve kudret sahibi olan bir tanrı yoktur. fakat bunun dışında diyemeyiz ki ahlaksız ve yalancı bir tanrı yoktur. yanisi islamın, hristiyanlığın, deizmin tanrısı gerçekten var olabilir fakat o zannettiğiniz gibi merhametli veya sevilecek bir tanrı değildir. size kendisini tanıttığı gibi bir tanrı değildir.yada gerçekten bir tanrı yoktur.işte bu iki durumdan başkasını mantıklı görmez "kötülük sorunu".başta dediğimi tekrar etmek gerekirse arkadaşım; inanmayan birinin din konusuna girmesi aptalca değildir çünkü dinin etki alanı insan olduğundan, ve insanlar da birbiri ile etkileşim içinde olmak zorunda olduğundan ister istemez zorunlu olarak bu inananı da inanmayanı da ilgilendiriyor. Tevhid için bu kafir zındıkları putperest ateist bilimum yawşak şerefsizleri muhatap olarak almak zorundasınız maalesef. keske dediğin gibi olsa da biz de uğraşmasak.fakat hepimizin kabul edeceği gibi din bir tahakküm mekanizmasıdır. mutlak bir bilgi kaynağı olduğuna inanılır. ve inanan kişiyi bu egoyla besler. bir mütedeyyin elinde mutlak bir bilgiyi elinde tuttuğunu iddia eder, etmek zorundadır (bu tevhidin, irşadın bir gereğidir-her mümin elinden geldiğince dini yaymakla mükelleftir bu farzdır)

      Sil
    3. .....devamı.... epistemolojisini insanüstü bir varlıktan vahy yoluyla almıştır. böyle düşünür bir inanan. ben de bu durumu bildiğimden yadırgayamıyorum ortalıkta dolanan müstebit mütedeyyinleri. adam inanıyo abi elindekinin mutlak bilgi olduğuna inanıyo. bizim aklımızla geldiğimiz noktayı tanrının ona verdiği bilgiden üstün tutacak hali yok ya.hem mutlak bilgiyi elinde tuttuğunu iddia edenin rahat durma gibi bir lüksü mü var? ben bu iddia ile ortaya çıksam yeri göğü inletirdim. ben de en azılı bir müstebit olurdum.insan çok gariptir. hep aha işte en doğruyu buldum sanır. bir başka hakikat kafasına kafasına balyoz gibi indikçe artık eskisi gibi iddialı olamaz. evet, elindeki bir hakikattir ama hakikatin tamamı değil. hakikatten bir cüzdür. hakikate ulaşma bağlamındaki bu belirsizlik; insanın inanç noktasındaki bulunduğu kararsızlığı, tutarsızlığı aldığı kararların aslında tam olarak ona ait olmaması aslında insanın masum olduğunun ve yaptıklarından* dolayı cezalandırılamayacağının en büyük delildir.
      [*]yaptıklarından derken kastettiğim bir dine inanma noktasındaki kararlarıdır. yani teist dinlerin gayrimüsllim ve inanmayanları sonsuz azapla azaplandıracığı inancına bir atıftır.Bir insanın sonsuz azabı hak etmesi için bir kötülük yapmasına gerek yoktur. Tek bir şey yapsın. Dine inanmasın. Bu onun sonsuz azabla azaplanmasına en rezil işkenceleri envai çeşit yaratıcı işkenceleri haketmesine yeterlidir. Zebaniler cehennemde ateistin azına verir ateistin kulakları bayram eder. Öyle bir yaratıcı son teknoloji işkence yöntemi vardır. Ve tekrar ediyorum. Bunu haketmeleri için başak bir dine inanmaları veya hiç inanmamaları kafi. Sonlu bir dünyada yapılan bir şeye karşı sonsuz bir azap. Hayır ne yapmış aga bu adam? Nasıl bu kadar vicdansızsınız arkadaşım? Nasıl bu kadar insafsızsınız? Böyle bir tanrıyı nasıl kabul ediyor vicdanınız? Nedir bu tanrının kini? kime lan bu kin? İşte kendisini inanılmaz kılan şey tanrının ta kendisidir. İnanılmaz değil, inanılmaz !:). vicdanla kalın insanlar.

      Sil
  7. 'kimin cehennemlik,kimin cennetlik olduğunu biliyor ancak....' diye gitmişin adsız.
    bir şey farkettim.insanlar inanmak için zorluyor kendini resmen.hayr mesele inanıp ,inanmamaksa yine allahın indirdiği tevrata inananlara niye düşmanlık besleniyor:).yada allah daha önce indirdiği kitaba inanan bir toplumu niye lanetliyor.bu gerizekalılığa tahammül edemiyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALLAH Kimseye Kin,nefret,Düşmanlık Duymaz Onlar Kim ki ALLAH Düşmanlık Duysun Sen Kendinde Değilsin

      Sil
    2. Kuran-ı kerim hakkında hiç bir bilgisi olmayanların Kuran-ı yorumlaması ve neden? saçma! gibi cümleler kurması gerçekten çok garip...
      Yazında Allahın önceki kitabına yani tevrata inananlara neden düşmanlık edildiğini merak ediyorsun ve Kuran-ı kerim hakkındada hiçbir bilgin olmadığı için olsa gerek sana saçma geliyorr..
      O zaman öncelikle şunları bilmen lazım..
      Tevrat yahudilere gönderilmiş ilahi bir kitaptır.Kendilerine birçok peygamber gönderilmiştir.Bu topluluk kendisine gönderilen peygamberi öldüren bir topluluktur.Kendilerine gönderilen kitabıda(tevrat)değiştirmişlerdir(yahudiler kabul etmez ama kuran-ı kerimde böyle bahsedilir)Bu yüzden o dinin hükmü kalkmıştır.Yani şunu demek istiyorum Allah sana kitap göndersin sen o kitabı değiştir sonrada yok efendim neden tevrata inananlara düşmanlık besleniyor,bu gerizekalılığa tahammül edemiyorum gibi cümleler kur..
      Şimdi size soruyorum ALLAH ve KURAN HAKKINDA hiçbir bilgisi olmayan kişilerin dinden bahsetmesi,dini yorumlaması ne kadar doğru?
      Ayrıca ALLAH dünyaya ve insanla bir sineğin kanadı kadar değer vermez...sen,ben,onlar,bizler...Biz insanlar ALLAH'IN gözünde hiçbirşey değiliz.Bizler kimizki Allah bize kin duysun..

      Sil
  8. O kadar başarısız bir din karalaması yapılmış ki burada okurken güldüm. Eğer mükemmel yaratsa Allah, o zaman ne anlamı var. Eğer yaratıklar kendi iradelerini kullanamasa, o zaman suç yaratıkta olur mu? Dediğiniz komedi doğru olsa herkes kesin olan bir şeye doğru hareket eder. Bir makina gibi, programlanmış olarak hareket eder. Makinadaki hata veya başarı sadece ve sadece makinayı yapana ait olur. Herneyse burada Marx veya Nietzsche gibileri didik didik etmiş fakat İslam'a gelince yobazların yaptıklarına bakarak yani İslam ile hiç alakası olmayanlara bakarak İslam'ı sorgulayan korkakları görüyoruz. Modernlik(!) denilince her türlü rezilliği göğsünü gere gere yapan sınır tanımayan bu tür insanların, kendisini gerçeklere cahil kalmak durumuna getirip de asla biz yanlış anladık, bilmiyorduk demeye hakları olmayacaktır. Bu tür insanlar İslam'a karşı takındıkları tavrı bilime karşı takınsalar yani samimi olsalar, o zaman işte aynı İslam'ı temsil ettiğini iddia ettikleri o yobazlar gibi olacaklardır. Burada bilinçli bir şekilde kendini yanlış görülecek yere denk getirerek, sonra da bak işte düşündüm, zorladım ama bu sonuç çıktı. Yanlış işte, napayım diye yalancılar var. Ve kendilerine de ortak arıyorlar. Tüm dünya sizi desteklese nolur. Demokratik sonuç başkadır, doğru başkadır. Çoğunluk hiç bir şey ifade etmez. Nicelik asla niteliğe bağımlı bir değişken değildir. SİZİN DURUMUNUZDA KİM OLSA SİZİN GİBİ DÜŞÜNÜR. BU ÇOK NORMAL.

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar, ilk 14-15 yılını koyu müslüman inancı ile geçirmiş birisini ateist yapmanız çok zordur. Bu bilimsel bir gerçek... O adam, ömrü boyunca; inancının tersine bilimsel kanıtlar bile bulsa, inancını sürdürecektir. Bence bu bir virüstür. Bir diğer şey ise, bilim kanıtların; bir birini destekleyen tonlarca kanıtın yolundan giderken; din birbirine dayatılmış kanıtsız inançların yolundan gider.

    Dünyadaki birçok psikolog, bir çocuğa "eğer inanmazsan, şunu bunu yapmazsan vb. cehenneme gidersin!" denmesini, cehennemin sonsuz ateşinden bahsedilmesini bir "psikolojik istismar" olarak görüyor. Dolayısıyla, dini savunanlara karışmayalım. O derece içlerine işlemiş bir virüs var ki; karşı koyulamaz...

    YanıtlaSil
  10. Önemli olanlar gerçekler, devam ettirmeye uğraşmasanız, islam ülkelerinin geri kalmışlığına baksanız, önemli olan; sonuçlardır. Biliyorum, İslam kötü bir amaç için yazılmadı ama kötü bir sonucu şimdi, doğuruyor.

    YanıtlaSil
  11. bence bu gibi seylerle kafa yormamag gerek.sizlere ne yapacanızı soyleyim.ben soyle dusunyorum dini bi tarafa koyalım sizce bu kainat yokdanmı var oldu dusunmeniz gereken bence bu demeki bizi yaratan bir varlıq var adını siz koyun .

    YanıtlaSil
  12. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN07 Aralık, 2011 21:20

    Allah yoksa(haşa)biz inananlar için sorun yok artı huzurlu bir hayatta büyük bir artısı ama Allah varsa vay sizin halinize sapkın bi hayatta cabası...

    YanıtlaSil
  13. BU SİTEDE EN HOŞUMA GİDEN DİNİ SAVUNMAYA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIN YORUMLARI.DİNLER HAKKINDA, KENDİNİ PEYGAMBER İLAN EDENLER HAKKINDA NE KADAR BİLGİLERİ VAR MERAK EDİYORUM. KURANI OKUMAMIZI VE ANLAMAMIZI TAVSİYE EDEN ARKADAŞLARA İSE SÖYLENECEK SÖZ BULAMIYORUM. BEN KURANI OKUDUKTAN SONRA İNANCIMI KAYBETTİM NEYİN PEŞİNDESİNİZ ANLAYAMIYORUM. NE YANİ BU TÜR SİTEDEKİ HERKES BİLGİSİZ SADECE SİZLER Mİ EĞİTİMLİSİNİZ? SADECE KURAN OLSA YİNE İYİ MUHAMMED İÇİN YORUMLARINIZ DA SÜPER 11 EVLİLİK VE 15 CARİYEYE SAHİP BİR ADAM VE AHLAKTAN BAHSEDİYORSUNUZ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ BU KADAR KADINA HANGİ PARAYLA BAKIYOR KAZANDIĞI SAVAŞLARDAKİ GANİMETLERLE Mİ YOKSA TANRININ ONA GÖKTEN GÖNDERDİĞİ YİYECEKLERLE Mİ? BEN EŞİNİM YANINDA BAŞKA BİR BAYANA BAKMAYA BİLE UTANIRKEN ONU RENCİDE ETMEMEK İÇİN KAFAMI BİLE KALDIRMAZKEN MUHAMMED İN EROTİZM DOLU HAYATI SİZE DAHA MI AHLAKLI GELİYOR SİZ HANGİ AHLAKTAN BAHSEDİYORSUNUZ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde küçücük kızlar canlı canlı topraga gomulurken onlara deger veren ve onları yucelten onların sebepsiz yere öldürülmesine engel olan senin gibi imansiz ve akılsız olan o donem kafirlerinin bile güvenilir Muhammed dedikleri o guzel peygamberi mı kotuluyorsun.bu zamana kadar Allah ve resulünün iyi olan birşeyi kotuledigini mi gördün.İcki,kumarı yasaklamanın nesi kötü ananıza babanıza iyi davranın demenin nesi kötü neyse daha fazla konuşmayayım yayinlanacagini bilsem sana daha guzel seyler soracam ama neyse

      Sil
    2. Kuranı okudum diyorsun da pek anlamışa benzemiyorsun.Yanılgınız şudur ki Kuran sadece bizler için yazılmış bir kitap değildir.Aynı zamanda o dönemin anayasasıdır.Bildiğiniz gibi o dönemde savaşlar yapılmış ve birçok Müslüman erkek o savaşlarda ölmüştür.O erkeklerin eşleri de sahipsiz kalmıştır Kuranda geçen o kadınlar size helal kılınmıştır ayetide buna işaret eder yani Hz.Muhammed ve o dönemdeki diğer insanların o kadınları sahiplenmesinde cinsel bir yön yoktur.Ancak ne yazık ki Kuran bazı kişiler yüzünden halka yanlış şekilde öğretiliyor ve cahil halkta bunlara inanarak "Kuran çok eşliliği helal kılmış hadi o zaman bizde 3-4 karı alak" diyor ve işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.Ben Kuranı 3-4 kere okudum başka bilimsel kitaplarda okudum ama bunlar beni yolumdan etmedi çünkü Kuran'ı hakkıyla ve doğru şekilde öğrendim.Saygılar ve iyi akşamlar..

      Sil
  14. Varlık karşısında mütevazi davranmayan,yani bütün muammaları açıklıor olmakla övünen her iddia sahte,her iddiacı sahtekardır.

    YanıtlaSil
  15. Benim de aklima hep su gelmistir. Diyelimki ben eve 20 tane kopek aliyorum onlara yemegini suyunu ben veriyorum ve bu yaptiklarim icin karsiliginda bana dua etmelerini benim kurallarima harfiyen uymalarini soyluyorum. Ve eger uymazlarsa onlari olunce atese atip yakacagimi soyluyorum eger uyarlarsa da onlara cesitli guzellikler vaad ediyorum.
    Simdi siz benim hakkimda ne dusunurdunuz? Cani vicdansiz sadist? Peki bunu allah isteyince neden yuce oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbimiz insan denilen zavalliyi baska türlü zap edemezde ondan. Korkutmaktan baska bir care yok.

      Sil
  16. Biri şöyle yazmış :"Allah yoksa(haşa)biz inananlar için sorun yok artı huzurlu bir hayatta büyük bir artısı ama Allah varsa vay sizin halinize sapkın bi hayatta cabası..."
    İşte dindarların tüm düşündükleri budur, çıkarlardır.Yapacakları kötülükleri cehenneme gitmemek için yaparlar ahlaki olarak veya başkalarına nasıl getirileri olduğunu düşünmezler.Başkalarını sevindirmek veya gerçekten mutlu etmek için iyilik yapmazlar cennete gitmek için yaparlar.Ve en kötüsü hiç bir zaman sorgulayamazlar sadece savunurlar ve kızarlar yoksa cehenneme gidecekler!
    Ben 20 sene gayet güzel bir şekilde Müslüman olarak yaşadım 21 yaşımda Kuranı açıp okudum ve bilimsel kitapları evrimi okuyup sorguladım, o dönemde "allaha" çok dua ettim beni dinime tutulmamı sağla diye ama her önüme çıkan bilgi bunu engelledi.Çünkü önüme "BİLGİ" çıktı, bilimsel gerçekler çıktı atmasyon hikayeler çıkmadı.Ama aradan 4 sene geçmiş olmasına rağmen şuan o cehaletin hiç bir izini taşımıyorum.Nedense hayat daha anlamlı ve güzel gelmeye başladı artık...

    YanıtlaSil
  17. Herseyi geç, bir an için gözlerini kapa ve bütün bir kainatı duşun kendini hayatını duşun. Anlayacaksın ki hersey senin icinde. Dışarıda senden başka birşey yok. Burada tek basinasin. Biyolojik varlığın bir gün sona erecek. O zaman hersey bitecek. Basit bir soru: Kimse bakmadığı zaman ay hala oradamidir? Algılayan yoksa ay varmidir? Acı ama gercek YOKTUR. Öyleyse nedir o? Sadece bir hayal. Madde hayaldir, illuzyondur. Bütün bunları derinlemesine düşünsene. Senin RUHUN var. Keske biraz RUH nedir anlayabilsek o zaman bu tartismaların hiçbir anlamı kalmaz. RUH madde değildir. Mükafat ya da ceza RUH a olacaktır bedene değil. Zahire takılan, madde ile düşünen hep yanılır. Çünkü YOKTUR. Hicbirşey sabit değil. Hersey değişiyor. Madde bir gün tamamen yok olacak. Zaten YOKTU Kİ. Tespit: Haksız yere adam öldüren birinin yanına yaptıgı kar kalmalı diyen ateisttir, cezasını bulacak diyen dindardir. Umarım dediklerim üzerinde düşünürsünüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi diyelim sen hiç paris'e gidip eyfel kulesini görmedin. Hatta resimlerini bile görmedin, öyle bir kule olduğundan haberin yok. Şimdi sen algılamadığın için eyfel kulesi yok mu? Dağlık bir bölgede yürüyorsun ve arkandan bir kilometre uzakta farkına bile varmadığın bir keskin nişancı sana ateş etti. Gelen mermiyi algılamadığın için o madde haliyle yok mudur, yoksa yine de gelip beynine saplanır mı? Bunun evrende somut sonuçları olur mu? Olur elbette. Ölürsün ve cenazeni kaldırırlar. Hatta yakınların keder içinde kalır yani senin o inkar ettiğin maddi varlıklarının dışında ruhları da ızdırap çeker. Demek ki neymiş. Madde algımızdan bağımsız olarak varmış. Hatta varlığın tek ve öncül hali de maddeymiş.

      Sil
    2. Ruh dediğiniz şey sanırım size göre insanın maddi varlığından yani bedeninden bağımsız olarak var olan, kişiliğini, bilincini, ahlaki tercihlerini, iyiyi, kötüyü vs. belirleyen bir şey. Bedenimiz, eninde sonunda yok olacak bir robot ya da kılıftan farksız, asıl olan, bizi biz yapan ruhumuzdur diyorsunuz. Peki o halde bazı kazalarda beyin travması geçiren ve beyin dokusu hasar alan kişilerde gözlenen hafıza kaybı durumunu ele alalım. Eğer beynin hafızayla ilgili bölümü çok büyük bir hasar almışsa o insan artık geçmişiyle ilgili hiçbir şey hatırlamaz. Ailesi, tanıdıkları, öğrendikleri, onu o yapan her şey yok olmuştur hafızasından. Artık aynı insan değildir. Aldığı MADDİ bir hasar ruhunu değiştirmiştir. Hatta bazı ateşli hastalık veya kazalardan sonra insanlarda kişilik değişimleri bile yaşanmaktadır. Kişiliğimizi ruhumuzdan almıyor muyduk? Bunu nasıl açıklayacaksınız? Hani aslolan ruhtu?

      Sil
    3. Dediğiniz şey travmatik amnezi'dir ve travmatik amnezinin iyileşme oranı %98'dir yani bir süre sonra kişi eskisi gibi olabilir.Ateşli hastalıklar sonucu kişilik değişikliğinin görülmediğini bilmiyorsunuz araştırmanızı tavsiye ederim.Çünkü kişilik değişikliği psikoz olarak adlandırılır ve psikoz olan bir hastanın tekrar düşünme yetisini kazanması oldukça zordur.Bilimden bahseden bir ateist olduğunuzu görüyorum ancak pek bilginiz yok bari kafadan sallamadan yazında rezil olmayın derim.Saygılar..

      Sil
    4. Alıntı: "Tespit: Haksız yere adam öldüren birinin yanına yaptıgı kar kalmalı diyen ateisttir, cezasını bulacak diyen dindardir."

      Bu nasıl tespittir? Ateist'i şeytan kavramınızın içine yerleştirmişsiniz. Kafanızda kimbilir daha ne karışıklıklar var. Ateistin güzel ahlaklı olacağı aklınıza gelmiyor değil mi? Ateist sizin Allah'nıza düşman değildir. Bu konuda bir savaş yok. Ateist kurgu bir yaradana ibadeti, imanı reddediyor; hepsi bu.

      Sil
    5. Evat hersey senin icinde, neyin ne oldugunu bile bilmeden neye inaniyoruz. Bilgisiz insanlari ancak dinle dizginler bastakiler, ama bilenlerin bir dine ihtiyaci yok. Allahín yani Rabbin ne oldugunu anlamak icin önce insanin ne oldugunu bile bilirsek, o zaman ne dine ne cezaya ne cehenneme nede cennete ihtiyac kalir.Biriler bir kitap yazmis, önemli degil incil mi tevrat mi yoksa Kuránmi herneyse ne.Bu kitablarda zamaninca dogruydu ama zaman ilerledi insanlar ilerledi. Velhasil ruh da var ama bunasil bir sey pek bilen de yok.Iyi yi dogruyu bilmek icin hic bir kitaba gerek yok. Zira herseyi biz zaten bilirizde isimize gelmez, kendi cikarlarimiz dogrultusunda davaniriz. Bu noktada dinler isimize pek yarar.

      Sil
  18. ALLAH INSANLARI IMTIHAN ETMEK ICIN YARATTI DIYENLERE CEVAP: Genellikle Allah'in insanlari "imtihan" etmek icin yarattigini soyluyor din savunuculari.Insanlari Allah'in sinava cekmesi icin amel defterini bos birakmasi gerekmezmi? Bakin muslumanlarca saglamligi kabul goren hadis ne diyor: " Nuftenin rahim'e dusmesi ile , kirk iki gece gecmesi ile Allah ona bir melek gonderir. Nufte'yi sekillendirir.Isitmesini, gormesini,derisini, kemigini, etini yaratir." Sonra melek sorar: " Ey rahim bu erkekmi, disimi?" Rabbin diledigini hukmeder.Melek yazar. Sonra "Ey Rabbim Eceli nedir?" Rabbin diledigini hukmeder. Melekte yazar. Melek tekrar sorar: " Ey rabbim rizki nedir?" Rabbim diledigini hukmeder melekte yazar.Artik melek elinde sahife ve kalemle cikar. Artik ona ne bir sey ilave eder ne de eksiltir.Kaynak SAHIH BUHARI HADISLERI HD.NO 4835. Sonra iyilik ve kotulugun hepsinin Allahtan oldugunu aciklayan NISA SURESI AYET 78 var. Hem daha insan dogmadan onun ne yapacagini programliyacaksiniz. Her yaptigi islerin Allah'in bilgisi dahilinde oldugunu ayet ve hadislerle belirteceksin sonrada Allah insanlari imtihan etmek icin yaratti diyeceksin.Sacmalamayin da akla uygun savunma yapin bari. Aslinda Allah'in yoklugunu insanlarin isbat etmesine gerek yok. Var oldugunu savunanlar bunu isbatlamakla yukumludur.Tanri'nin varligini kur'an veya tevrat sacmaliklari ile isbatlamaya calisirsaniz, varligini isbat etmeye calistiginiz Tanriya sirk kosmus oluyorsunuz.Akli one cikarin kendinize guvenin saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya işte bu insanların Allah'ı bırakıp, böylr Buhari vb. gibi hadis isminde yazılar uyurmasından dolayı İslâm bu hale geldi. Allah Kuran'da bu uyduruculara ne yapacağını yazmıştır. Siz de akıllı olup, Allah'a ve onun kitaplarına inanın. İnsana ve onun yazıp,kendinden uydurduğu şeylere değil. Şüphesiz, Allah buna çok üzülüyordur. Ki Allah insanı özenerek yaratmış ve sevinçle meleklere göstermiştir.

      Sil
    2. Bu müslümanlar da çeşit çeşit. Kimi de Buhariyi kabul etmez. Sen Cuma günü gittiğin camide yüksek sesle söyle bakalım Buhari götünden hadis uydurmuştur diye. Haftaya da aynı camiye gidebilecekmisin?

      Peki o zaman sana göre doğru İslam hangisi Vahhabilerinki mi? Yoksa şuanda gerçek islamı yaşayan bir topluluk yok mu? Ne dinmiş bu anlamadık ki doğrusunu bir gören yok. Asrı Saadet denen 20 yıllık periyod dışında dünyada esamisi okunmamış. Allahınız akıl fikir versin.

      Sil
  19. Yok Muhammedin çok evlilik yapmasının sebebi çok fazla maddi ihtiyac sahibi bayanın olması ve de onların diğer çirkin düşünceli pislik rezil insanlar tarafından rencide edilmemesidir. Tecavüze uğramamasıdır. Falan filan derler :)) Gerçekte bu heriflerin hiç birinin yaşamadığı yaşadılarsa da ciddi anlamda yanlış anlaşıldıklarını düşünüyorum. Zira bu kadar aptal olduğunu görmüşler ve kendi hayatlarını güzel geçirmek için kitaplar uydurmuşlar. Başka şekli yok. Dinler ve Allah olgusu tamamen piskopatlık. İnsanın kendine yapabileceği en aciz hamle be arkadaş... Bir güvercine simit atıver, cenneti siktir et ! İyi bir insan ol da hediyesini de boşkoy olmaz mı ? Sen sürekli bir şartlı reflekstesin ama ? ! / By Musician

    YanıtlaSil
  20. ben 26 yaşında 5 vakit namaz kılan bir kız tarafından cumadan cumaya namaz kılan evli bir adamla aldatıldığımda herşeyi sorgulamaya başladım din sadece korku hükümdarlığı olduğu gerçeğiyle karşılaştım o günden beri inançsızım yeniden doğmuş gibi huzurluyum kendi hatalarımı şeytana yada başka insanlara maletmiyorum bana göre din çok bencil insanların cehennem korkusuyla iyilik yapması midemi bulandırıyo bazılarının dediği cehennem var ise müslümanlardan bize sıra gelmez önce onları yakarlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuran'da size de güzel bir cevap verilmiştir. ''İnsan zayıf yaratılmıştır. Sürekli olarak nefsiyle mücadele vermektedir. Maç 90 dk.dır. Cehennem korkusuyla iyilik yapanlar kendi çıkarlarını koruyan sahtekârlardır. Allah hepsine karşlığını verecektir. Gerçekte mümin Allah'ın sevgisini kazanmaya çalışan ve söylediklerini yapmaya gayret eden biridir.

      Örnek; Senin Ps3 ün olsa ve 1- ben onunla oynamak için sana binbir takla atsam...

      2- Senin sevigini seni içten severek kazansam ve beraber ps3 oynasak...

      Bu iki seçenekteki insan ne kadar farklıysa bu insanlar da bu kadar farklıdır.

      Sil
  21. ben birşey sorcam Allah insanları yaratacam derken şeytan itiraz ediyor ve sonsuza dek cehennemde yanacağı söyleniyor eğer şeytan böle birşey demeseydi bütün insanlar iyi mi olcaktı? eğer şeytanın bunu görevi kendi iradesi dışında yapıyorsa niye cehennemde yanıyor? bilgilendiriseniz seviniirm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-Şeytan çok nitelikli bir melektir. Diğerlerine göre farkı ateşten yaratılmasıdır. Allah insanı yarattığında gururuna yediremez üstelik bir de Allah insan senden üstündür, itaat et deyince kendini kaybeder. Ardından Adem ve Havva'nın peşinden gidip, açığını arar. Bulduğunda ısrar ederek onları kandırır ve Allah Cennette herşeyi verdiği, sadece bir çeşit meyveye dokunma dediği insanın bu hareketi karşısında sinirlenir ve şeytan'ı cehenneme zincire vurulması için (bu hareketinden sonra artık şeytanın affedilecek bir durumu kalmamıştır) ve insanı Dünya'ya(kendini kanıtlaması için ve biraz da burnunun sürtülmesi için) yollar. Kısa bir zaman sonra şeytan Allah'ın huzuruna gelir ve sana haklı olduğumu kanıtlamam için müsade et der. Beni serbest bırak ki ben insandan daha kıymetli olduğumu göstereyim ve insanın senin bu kadar özenipte yaratmana ve bu kadar sevmene rağmen senin sözünü dinlemeyeceğini ve sana teşekkür etmeyeceğini göstereyim der. Allah'ta sana kıyamet gününe kadar süre veriyorum, fakat o günden sonra seni bağlayacağım ve benim dediklerimi yapmamış olan insanları da cehenneme atacağım der. Benim bildiğim bu. Şüphesiz en doğrusu Tevrat, İncil ve Kuran'da vardır. Sonuçta bu iki varlık Allah tarafından yeryüzüne düşman olarak gönderilmiştir.

      Sil
  22. Kimsenin akıl edemediği şeyler elbette var, insan senelerini araştırmaya vermeli, sadece araştırıp düşündüm senelerce, baştan Kuranın dğruluğu gerçekti ama daha gerçek Allahtı ancak O başka dinlerde indirmişti ve en az yarısı Kuranla çelişmez mesela mahabaratadaki sözler, birileri diyecek ki yok çok farklı, zaten bunu anlatacaktım: Elbette farklı bu bir üslup meselesi yoksa onuda Tanrı yollamıştı ilk dindi belki. Ancak insanlar aptallık yaptıkça genetik zekasıda asırlarca bozuldukça daha basit daha korku saçan seçim şansı bırakmayan dinler geldi. Aslında dinler aynen bi edebiyat akımı gibi üslubu olan bi yazınsal tür gibi. Mesela yıldızlar secde ediyor diyo, en salak yobazda yıldızların canı olmadığını bilir, o halde secde etmek eğilmek manevi bişey, secdenin anlamı denileni yapmaktır ve (secde ederken) denileni yaparken görürsün onları diyor, ancak bunu namaz diye çeviriyolar, halbuki namaz kelimesi namazkara yogasından ve japonların namastesinden geçiyor farslara, müslümanlar orayı ele geçirince namaz farsçadan geçiyo arapçaya.. tesbih, seccade hep hindu aleti aslında, bizimkiler yogi.. herkes yoga yapıyo..

    Arkadaşlar ben ataist değilim sadece Kuranla büyümüş biriyim hatta, ancak lisede başladım okumaya başka bi din kitabı okumadım o zamanlarda sokaktan geçen örtülülere artık bunlar dindar demiyodum bunlar cahil dinlerinden haberi yok diyodum, nefret o zaman başladı müslüman yobazlara.. Yobazlar için bilindiği gibi ateizm tehlikeli değil Kurancı müslümanlar tehlikeli çünkü elerinden alınacak günün birinde o biricik cehaletleri..

    Ancak ateistler Allah ı dinden öğreniyolar, başka yerden öğrenin, adı başkadır ama bi büyük oluşum, mekanizma, ruhsal bi bilgisayar var evrende bilimsel olarak sürekli çıkıyor karşıya, içimizdeki ruh duygular neyse arkadaşlar Tanrıda o aslında sizi düşündüğümden söylüyorum, günün birinde bizi yargılayacak olan, evrenle bağlantısı düzelip sisteme soket oturduğunda, kendi ruhumuz olacak. Ayrıca bu dinleri uzaylılar getirdi hep, dekoderleriyle Tanrının dilini anlayıp ne istediğini çözüyolar ve dünyaya iletiyolar, dikkat edilirse hep biz der ayetlerde. Bu hiç bize yardım etmeyen siyah iri gözlü uzaylıların şeytan olma ihtimalleride yüksek. Bunuda ekleyim dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlar, Allah bizi değil, biz Allah'ı yarattık.

      Sil
    2. Allah bizi değil, biz Allah'ı yarattık. 20, 25 bin yıl önce basit düşünen insanın yarattığı Allah ta basitti.Daha sonra düşünce tarzı değişen insanın Allah kavramı da değişti.Hayvan tanrısı, bitki tanrısı, şarap tanrısı derken 5, 6 bin yıl öncesinde daha insan gibi yaşayan evlenen çocukları olan kavgaları ve sevinçleriyle yaşayan daha insancıl tanrılar düşünür oldu insanlar.Zaman içerisinde bunlarda düşünsel sorunlar oluşturduklarından tanrı kavramı zamanımızdaki tek tanrıya kadar geldi. Ama insanlık artık bilimsel olarak bu tanrı kavramını da açıklama zorluğuyla karşı karşıya, dolayısıyla bundan da kurtulmak zorunda.Ateizmin doğuşu bu yüzden. Ama. bütün bu söylediklerim tanrının olmadığını göstermiyor.tam tersi tanrı olmasaydı. insanlık arayış içerisinde olmazdı.içimizdeki tanrıyı arama isteği onun var olduğunu gösteriyor. bana saçma gelen tanrının değil peygamberlerin, kitapların olması cennet cehennemin varlığı, öteki dünyada erkekleri bekleyen huriler vs. bunlar bana saçma geliyor.bizlerin Allah'ı anlamamız tanımamız bence bilgisayardaki 50 k lık bir programın beni tanımlamaya çalışması gibi bir şey.biz kendimizi çok önemli bir şey sanıyoruz.değiliz.gerçek yaşam evrenin yaşamı bizim varlığımızın veya yokluğumuzun hiç bir önemi yok. belki Allah'ında bizden haberi yok.evreni yaratırken yan ürün olarak çıkıverdik dünyanın bir köşesinde.kendinizi fazla önemsemeyin. gününüzü yaşayın ama yaşarken uymanız gereken bir tek kural var. Başkasını rahatsız etmeden yaşayın, Öbür dünyadan da fazla bir şey beklemeyin,

      Sil
  23. Bir arkadaş yukarıda şunları yazmış:

    "Kuranı okudum diyorsun da pek anlamışa benzemiyorsun.Yanılgınız şudur ki Kuran sadece bizler için yazılmış bir kitap değildir.Aynı zamanda o dönemin anayasasıdır.Bildiğiniz gibi o dönemde savaşlar yapılmış ve birçok Müslüman erkek o savaşlarda ölmüştür.O erkeklerin eşleri de sahipsiz kalmıştır Kuranda geçen o kadınlar size helal kılınmıştır ayetide buna işaret eder yani Hz.Muhammed ve o dönemdeki diğer insanların o kadınları sahiplenmesinde cinsel bir yön yoktur.Ancak ne yazık ki Kuran bazı kişiler yüzünden halka yanlış şekilde öğretiliyor ve cahil halkta bunlara inanarak "Kuran çok eşliliği helal kılmış hadi o zaman bizde 3-4 karı alak" diyor ve işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.Ben Kuranı 3-4 kere okudum başka bilimsel kitaplarda okudum ama bunlar beni yolumdan etmedi çünkü Kuran'ı hakkıyla ve doğru şekilde öğrendim.Saygılar ve iyi akşamlar.."

    Bu arkadaşa veya cevaplamak isteyenlere merakımdan dolayı şu soruyu soruyorum:

    Kuran-ı kerim o dönemin anayasası ise ve o dönemde bir çok kadınla evlenilebiliyorsa ve bunu şimdi yapmak mümkün değil veya ayıp karşılanıyorsa demekki kuranda yazanlar o dönem için geçerli şeyler? O dönem faizde haramdı belki o dönem enflasyon yoktu veya insanlar birbirlerinden borç verince faiz isteyerek (tefecilik) zor durumda bırakıyordu diye yasaklanmıştı ama şimdi enflasyon var ve bankalar bu parayı olumlu işlerde değerlendirerek bizlere kendi iradeleri ile faiz veriyorlar bu da günah olmamalı. tıpkı şuan 4 tane kadınla birden evlenmenin normal olmadığı gibi faiz yememekde normal değil. O dönem 40 km yol yapan seferi sayılır oruç tutmaz namazı kazaya bırakabilirdi. Çünkü develerle sıcak çöllerde seyahat ederlerdi 40 km kim bilir kaç saat sürerdi. Şimdi 40 km bir semtten diğer semt, büyük şehirlerde çoğu insanın ev - iş arası gittiği mesafedir. Araba ile 15dklık yol için oruç tutmaması normalmidir? Değildir. Demekki burada da bir değişim söz konusu. Bunun gibi sayamadığım bir çok şey değişime uğramıştır. O dönem ile bu dönem bir çok konuda farklıdır. Şimdi biz o dönemin anayasasına göre mi davranmalıyız yoksa dönem değişikliği nedeniyle bu döneme göre mi yaşamalıyız? Eğer o döneme göre yaşayacaksak 3, 4 tane kadınla evlenebilmem lazım. hangi müslüman kız bunu kabul eder bu dönem? ve ev ile iş arası mesafesi 40 km olanlar emekli oluncaya kadar oruç tutmamalılar. Emekli olmadan ölülerse oruçtan sorumlu olmamalılar. eğer bu döneme göre yaşayacaksak faizin günah olmaması gerekir. Bilmem anlatabildim mi? Bu soruma Allah rızası için cevap verebilecek var mıdır?

    YanıtlaSil

Küfürlü, aşağılayıcı, hakaret içeren, içinde fikir barındırmayan ve yazı içeriğiyle ilgili olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)