Ay’a Çıkış Tarihi


1. Mucize İddiası

    Harun Yahya (Adnan Oktar)’ya ait sitelerden:

    Saat (kıyamet vakti) yakınlaştı ve Ay yarıldı. (Kamer Suresi, 1)
    “Kamer” kelimesinin Türkçedeki karşılığı “Ay”dır ve Kamer Suresi’nde “Ay” kelimesi birinci ayette yer almaktadır. Bu ayetten itibaren Kuran’ın sonuna kadar tam 1390 ayet bulunmaktadır. Hicri Takvim’de 1390 yılı Miladi Takvim’e göre 1969 yılına denk gelmektedir ki bu da Ay’a çıkış tarihidir. Bu surede insanlık tarihinin en önemli gelişmelerinden birine 14 yüzyıl evvel işaret edilmektedir. (Doğrusunu Allah bilir.)


2. Sayısal Saptırmalar

a. Kamer/1′den Kuran’ın Son Ayetine Kadar 1390 Ayet

Ay kelimesinin yer aldığı Kamer Suresi’nin birinci ayetinden Kuran’ın son ayetine kadar tablodan da görebileceğimiz gibi 1390 ayet mevcuttur. Saymak isterseniz otomatik sayan herhangi bir yazılım kullanabilirsiniz.(Excel, Openoffice calc, vs..) Biz sayma işlemini bağlantıdan ulaşacağınız Diyanet tablosunu Excel’e aktarıp ayet sütunu için “Otomatik toplam” tuşunu kullanarak gerçekleştirdik. Elbette ki önemli olduğunu düşünüyorsanız elinizle teker teker saymanızın bir sakıncası yok.

Ayetlerin toplamının 1389 olduğunu söyleyen Ömer Çelakıl ise daha baştan yanılmıştır. Biz ayet sayısını doğru veren fakat olayları çarpıtan Harun Yahya ile devam edelim…

b. Hicri 1390 yılı Miladi 1969′a denk gelmiyor

Hicri 1390 yılını Miladi takvime çevirirsek -iddia edildiği gibi- Ay’a çıkış tarihi olan 1969′u değil bir sonraki yılı -yani 1970′i- verecektir. Elbette ki bu hesap “1390 1 Muharrem” üzerinden gerçekleştirilmiştir. Zira son ay üzerinden gidersek doğal olarak Miladi 1971′ e ulaşmak mümkündür. Yine tablo ve yazılım yardımıyla sağlamasını yaparak göreceğimiz gibi mucize üreticilerinin hesabı, tarihi tutturma konusunda da kaza yapmaktadır. Görüldüğü gibi bu mucize ne aritmetik ne de tarihsel olarak “hiçbir şey” ifade etmemektedir.


c. Ay’a Çıkış Tarihi (20.7.1969) Hicri 1390′a denk gelmiyor

Şuradaki veya şuradaki yazılımı veya da istediğiniz herhangi bir yöntemi kullanarak teyit edebileceğiniz üzere Ay’a çıkış tarihi olan 20.7.1969 zaten Hicri 1390′a denk gelmez. Miladi 20.7.1969′un Hicri karşılığı tam olarak 5. 5 (Cemaziyelevvel) 1389′dur.

Hangi açıdan bakarsak bakalım mucizeciler açıkça sayıları saptırmaktadır.

3. Kuran Sırası ve Nüzul Sırası

Üstelik mucizecilerin baz aldığı ve şu an kullanımda olan surelerin sırası da İslam’ın kabûl ettiği surelerin gerçek nüzul -yani iniş- sırasıyla da uyuşmaz. Bu gibi sayısal mucizeleri Allah’ın öngördüğü sıraya göre değil de daha sonra gerçekleşen tertibe göre uyarlamaları başlı başına amaçlarının saptırma olduğunu göstermektedir.

4. Sonuç

Harun Yahya’nın ‘Ay’ anlamına gelen ‘Kamer’ isimli surenin ilk ayetinden Kuran’ın son ayetine kadar 1390 ayet olduğu iddiası doğrudur. Ne var ki burda baz alınan sıra zaten ayetlerin Müslümanlarca kabul edilen gerçek nüzul sırası değildir.

Gerçek nüzul sırasını değil de mucizeciler gibi şu anki Kuran tertibini baz alsak bile sayıların bariz şekilde çarpıtıldığını görürüz. Hicri 1390, Miladi 1969′a tekabül etmez. Ay’a ilk çıkış tarihi olan Miladi 20.7.1969, tam olarak hicri 5.5.1389′a denk gelir.

“Allah’ın insanları ‘doğru yola’ davet etmek için indirdiği” varsayılan ve kutsal kabul edilen kitabında bu gibi çocukça sayısal şifre ve göndermelere başvurduğu tezinin saçmalığı bir kenara, istendikten sonra bu gibi sayısal şifre ve kodlar her türlü edebi eserden de -hem de sayısal açıdan doğru olarak- çıkarılabilir. Gelin görün ki mucize yalancıları bunu bile başaramamıştır.

www.mucizeyalanlari.com sitesinden alınmıştır.

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Elhamdilüllah.28 Mayıs, 2011 01:21

    uğraştığınız şeylere bak arkadaş 1969 a değilde 1970 e denk geliyor muş .. inanmamak için çok çaba sarfetmişsiniz.. gerçekten islamın rakamlara ihtiyacı yoktur. etrafınıza daha dikkatli baksaydınız islamın inancın ne olduğunu kavrardınız.. size tek sorum olucak sevgili ateist kardeşlerim kabullenmek zor reddetmek kolaydır .. peki ya gerçekten bu muhteşem evreni kusursuz canlıları ve pek tabii insanı yaratan bir Allah var ise o zaman ihanetinizin ve inkarınızın bedelini nasıl ödiyeceksiniz..? sadece soru lütfen bunu kendinize bi sorun

    YanıtlaSil
  2. @Elhamdilüllah.
    Ya varsa diye inanacağıma hiç inanmam daha iyi. Ayrıca etrafıma bakıyorum da hiçbirşey kusursuz falan değil

    YanıtlaSil
  3. sen bende doktora git fazla dogma sinir sitres yapar :D

    YanıtlaSil
  4. sayın yorumcu "insanı yaratan bir Allah var ise o zaman ihanetinizin ve inkarınızın bedelini nasıl ödiyeceksiniz..? " dediğiniz gibi siz sadece korkularla inana bir inançlısınız ne yazık ki. peki ben size soruyorum ya cennet veya cehennem yok ise ve siz bunu biliyor olsaydınız korkacak birşeyiniz olmasaydı yinede tanrıya inanır mıydınız ? çok yazık size

    YanıtlaSil
  5. Elhamdilüllah rumuzlu arkadaşıma; Benim düşünceme göre, "etrafa daha dikkatli bakmak" bilime, mantığa ve reelliğe fazla akıl yormadan çareyi yaradanda arama üşengeçliğidir.

    "Ya Allah var ise" diye düşünmek ise yapılan her iyiliğin ve sevabın hür irade ve temiz duygularla değil de "diğer tarafta haşlanma" korkusundan ileri gelir. Böyle inanmak hinliktir, doğru değildir.

    Bu şekilde inanacaksam zaten "diğer tarafta" yerim olmamalıdır!.

    YanıtlaSil
  6. elhamdülillah kardeşime inançların özgürlüğü hatırlatırım ve bir yaratıcı olmasa gözler eller burun ve bütün uvuzların çalışma prensiplerini havayı gece ve gündüzü dünyadan başka cisimleri ve onların dizilişlerini birbirine neden çarpmadıklarını neden dünyadan başka yerde yaşamın olmadığını en önemlisi nasıl olurda biz buradayız gibi konulara açıklık getirmelerini istiyorum madem inanmıyorsunuz bunca tesadüf bunca olayı teker teker incelemelerini istiyorum.inanmamak için harcanan inanmak için harcanana eşittir.

    YanıtlaSil
  7. Bir şeyin inkâr edilmesi için o şeyin var olması gerekir. Var olmayan bir şey inkâr edilemez. Eğer bahis Allah'ın inkârıysa, söz konusu olan bir ilah var ki inkâr ediliyor. Misal, bir elmanın inkarı için ilk önce o elmanın olması gerekir. Yoksa zât'en yoktur. Eğer olmayan bir şey inkâr ediliyorsa, bu ruh hastalığına delalettir. Allah kelimesini kullanmak mantıken Allah'ın varlığını kabul etmektir. "Siz bana gerçekten yok olan bir şeyi gösterebilir misiniz ki, yok'u ispat edebilesiniz?.. Gösterebilecek olsanız zaten o şey yok değil, var olur. Gösteremeyince de yok demeye imkânınız kalmaz! Allah'a yok diyebilmeniz ayrıca ispat ediyor ki, o "var"ın ta kendisi, "yok"un da yaratıcısı... " Ayrıca "biz tanrıtanımaz'ız" deyişinizdeki inadın boyudu bir Allah'a karşı direnildiğinin en büyük göstergesidir. Ha!.. "Asıl Müslüman"ın gayesinde cennet cehennem tasası değil, Allah rızası vardır. Bügünkü müslümanların çoğu -yine de en iyisini Allah bilir- kimlik müslümanıdır. Müslüman kelimesinin köküyle teslim kelimesinin kökü aynı olmasına rağmen çoğu müslüman "müslüman" değildir, yani teslim olmuş değildir. Sonuç mu? Eğer ölüm bir sonsa, yani ardı yoksa herkes yok olacaktır. Ama eğer son değilse, inancı olmayanlar ne yapacaktır? Bunlara ciltler dolusu cevaplar yazılabilir. Bunları yazarak karşıt görüşün hırsına dokundum, biliyorum. Şayet tanrıtanımazsanız, bırakın da tanrıtanımaz olarak kalın. Niye bu kadar üstüne gidilir ki bu köksüz davanın? İnsanların dini inançlarına el değmeyin. Müslümanların gayesi Allah rızası olmalı. Cennet'teki hurilere duyulan özlem ya da Cehennem'deki azaptan kaçış fikri değil. Herkesin dini kendinedir. Bana kelime, mantık ve cümle gücü veren Allah'a hamdolsun!.. Esenlikle...

    YanıtlaSil
  8. (S.B.) Bu ayetlerin sayısının 1389 mu 1390 mı olduğu hangi sisteme göre sayılıyor ? Bilindiği gibi Kurandaki toplam ayet sayısı değişik ekollere göre 6216 dan başlayıp 6666 ya kadar çıkıyor ? Bu mucizeyi ortaya atanlar hangi ekolü esas almışlardır ve neden ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu hesap yanlışta olabilir bu rakamlar bişey ifade etmiyorda olabilir bu yazıların orjinallerinin sonunda "en doğrusunu Allah bilir " ifadesi vardır

      Sil
  9. (S.B )Acz, biz zaten birşeyi inkar etmiyoruz. Doğrudan yok diyoruz. Siz varlığını kabul ettiğiniz için yok diyenleri inkarcı sanıyorsunuz. Bu mantık hatası sizin sorununuz. Allah kelimesini kullanmak yine allahı kabul etmek demek değildir. Bir kabustan kan ter içinde uyanıp Dunganga gördüm diyen çocuğuna Dunganga diye birşey yok derken Dunganga var mı ?
    Doğrunun peşinde olmak suç olmamalı. Bunu eleştiremezsin. Ayrıca bu başlık aya iniş tarihi kuranda şifrelenmiş mi bununla ilgili. Neden tartışılan her konunun altına o konuyla ilgili değil de ya allah varsa düşeceğiniz durumu düşünün temelinde yorumlar yapılıyor hiç anlamış değilim. Resmin tamamı bir tartışmanın konusu olamayacak kadar büyük olduğuna göre tek tek tartışmak gerekmez mi ? Neden hemen resmin sadece inanç boyutunda kalan tamamına sarılmak zorunda olduğunuzu da ayrıca bir düşünün derim ben.

    YanıtlaSil
  10. Bunlar yazıları okuyup da yorumlarını yapmıyorlar ki.adamların eline 3-5 ağzı laf yapanın yazdıkları geçmiş orda burda forumlarda tak ctrl-c . Tabi arkadaslar bu ctrl-c ile günde 500 kişiyi imana getirdiklerini zannedip "en az 125 sevap points kazandım" gibisinden düşüncelerle tatmin olmuşluğa varıyorlar.ne söyleyim.dürüst olun accık.insaf.bu kadar körü körüne bağlanıp,inananlara acıdığım kadar kimseye acımıyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dünya akıllılar kadar aptallarla da dolu.Bir şeye köür körüne inanmak yerine inanılan şeyin bi araştırılması lazım derim.Mesela insanlar takım tutar.(Fenerbahçe,galatasaray... v.s).Ama kendi takımında şike iddiaları olsa yada ona benzer takımı kötüleyecek iddialar olsa taraftar takımını hemen savunur.Kötülüğüne rağmen.Çünkü körü körüne bağlanma insanın gözünü kör eder.Biraz aklınızı kullanın diyorum.Ben allaha inanıyorum.Ancak etrafımda o kadar salak insanlar var ki gülesim geliyor ve şuan gülüyorum.Size tavsiyem bi '''Hasan Sabbah'''ın hayatını okuyun.O zaman herşeyi yavaş yavaş anlarsınız.

      Sil
  11. "Eğer tarih 1969'a gelseydi inanacaktım."

    :)

    Süper ya...

    Eğer birşeye inanmak istemiyorsanız asla inanmazsınız. Aslında haklısınız. Etrafınızdaki insanlar size çok aptal görünebilir. Herşeyi kabullenebilirler. Ezberledikleri düşüncelerle suratınıza avare avare bakabilirler. Siz çok akıllı olabilirsiniz ama ukalalık yapmanıza hiç gerek yok.

    Aslında asıl sorunlu da sizsiniz. "Ben Tanrı'ya inanmıyorum" diyorsunuz tamam ama "Eğer olsaydı..." ile başlayan cümlelerininizin ardından Tanrı gibi düşünmeye çalışıyorsunuz. Siz süper zeki insanlar(!) eğer Tanrı olsaydı şunu yapmazdı diyorsunuz. Kendinizi Tanrı yerine koyarak O'nun yaptıklarının Mantıklı olup olmadığını kontrol ediyorsunuz. Merak ediyorum sizce o kadar akıllı mısınız?

    Harun Yahya denilen adamı hiç sevmiyorum. Hangi devlete köpeklik yapıyor bilmiyorum. bildiğim tek şey o kitapları kendisinin yazmadığıdır. Kitaplarının içeriği doğru mu onu da bilmiyorum ama siz kendinizi aynı Harun Yahya gibi gülünç duruma düşürüyorsunuz. Çünkü inanmak için bu şeylere ihtiyaç yok.

    YanıtlaSil
  12. mana ve gerçekle ilgili kaygılarımız hayatımızın tamamına zuhur etmektedir.mana;hayatımızın anlamı,varoluş sebebimiz.gerçek;manadan çıkardığımız neticelerdir ve bu neticelere bağlılığımızdır.
    ahlak ve bilim,sanki uzlaştırılamayacak iki düşman gibi.bu durum varolan insani realiteye uzak, tam anlamıyla bi trajedi.
    mağdurun,ezilenin yanında hiç yeraldın mı?
    savaşta oğlunu kaybeden,kızına taciz edilen ana-baba gördün mü?
    galiba görmeye gerek bile yok.biraz geçmişe dönmek türkiye'deki siyasal olaylara bakmak yeterlidir.
    denizler,mahirler.....
    peki neden oldüler?önlerine her an bi ölümün geleceğini bile bile neden inandıkları yolda yürümeyi tercih ettiler?
    ewet arkadaş,önceki cümlede bu soruların cevabı tek bir kelimeyle hayat buluo;
    İNANMAK.
    hiç bir mantığa inanmadılar,sayılarla kendilerini aptallaştırmadılar.
    "hayatımda,benim için en önemli olan şeyler matematize edilemez"dememiş midir ünlü rus yönetmen TARKOVSKİ.
    bilimsel tavırla ıraktaki ananın, oğlunun ölümüne duyduğu acıyı anlamak nasıldır bilmiorum ama kendi annemi çok seviorum.ben onun kızı ve oğluyum.
    van gogh'u,modigliani'yi,fikret mualla'yı hatırla arkadaş.
    resimi,edebiyatı,müziği hatırla...hani şu medeniyetin temel taşlarını.
    sakınma ve korkusuzca yürü diyen düşüncelerimizi hatırla arkadaş.
    düşünce deyince arkadaş düşünmenin düşlemeden geldiğini de unutma.hani şu hiç ortada olmayan,dokunulamayan,hissedilemeyen yani somut olmayanı..
    kimsenin göremediği,duyamadığı ve sen anlatmazsan kimsenin bilemediği düşleri hatırla.
    tek başına güçlü olmayı bi kenara bırak arkadaş.aciziz işte görmüyor musun?savaşta ölen insanlardan sen de benim kadar sorumlusun işte anlasana!
    "KENDİLERİNE İNANMALARINA İZİN VER!İZİN VER Kİ ÇOCUKLAR GİBİ ÇARESİZ OLSUNLAR!GÜÇSÜZLÜK MUHTEŞEM BİR ŞEYDİR VE ÇÜNKÜ GÜÇ HİÇBİRŞEY."
    TARKOVSKİ,STALKER

    YanıtlaSil
  13. Hiç birşey kusursuz değil diyen ateist insanlara sesleniyorum... Çenenizi kırın bakalım gözlerinize parmak sokun oyun onları... O zaman ne kadar ince ve muhteşem yaratıldığını anlarsınız... İnsanlar o kadar aciz ki.. o çeneyi eskisi gibi yerine getiremiyor ... YIL 2012 ... :)

    ATEİSTLİKTEN MÜSLÜMANLIĞI TERCİH EDENLERİN İBRETLİK VİDEOLARINI VE HİKAYELERİNİ İZLERSENİZ... SİZDE İNANACAKSINIZ... AMA ŞUNU UNUTMAYIN YARATAN'IN SİZE İHTİYACI YOK SİZİN YARATAN'A İHTİYACINIZ VAR...

    YanıtlaSil
  14. Arkadaşlar bırakın bu işleri artık.Biz,Ateist arkadaşlara da saygı duyuyoruz.Ne yaparsak yapalım,fikirlerini değiştiremeyeceğimizi biliyoruz.Onlar da bizleri değiştiremeyeceklerini biliyorlar.Kimse birbirinin hesabını görmeye kalkmasın.Biz buna yetkili değiliz.Hoşgörü ve saygı çerçevesi içerisinde fikirlerimizi beyan edebiliriz,bu ayrı.Ama artık iş,bu beyan etmelerden çıktı gitti.Biz,Ateist arkadaşlara bir yönü ile hak veriyoruz.Allah'ı,islamı,müslümanlığı,insanlığı,bilimi,gerçeğinden saptırıp hurafelere boğan çoğunluk yüzünden bu hale geldik.İsteyen adına Allah desin,Tanrı desin,Yaratıcı desin,en büyük varlık desin,büyük kozmik güç desin,ne derse desin " O " vardır.Biz,Atesit arkadaşlara hak vermiyor değiliz.Suçlu onlar değil,yüzyıllardır gerçekleri saptırıp,hayatın anlamını yalnızca doğru bildikleri hurafelere,din ile bilimin ayrı gibi gösterenlerdir.Atesit arkadaşlar alınmasınlar,gerçekten Allah inancı olmayan,ani bir şekilde sağlık problemi yaşadığı anda,"Allah ım ne olur yardım et" diye haykırana da şahit olduk biz.Bunu,karalama olarak algılamayın lütfen.Biz sadece gördüğümüzü söyledik.Siz o na ister güç deyin ama o gücün bizlere,şah damarlarımızdan bile yakın olduğuna inanmasanız da,aklınızın bir köşesinde kalsın.Sevgi,saygı ve Selamlarımızla...
    Özgür

    YanıtlaSil

Küfürlü, aşağılayıcı, hakaret içeren, içinde fikir barındırmayan ve yazı içeriğiyle ilgili olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)