Bir de Yaratılışçılara Soralım


Din ve bilim tartışmalarında canlılığın varlığı ve oluşması konusunda hep yaratılışcılar sordu, biz yanıtlamaya çalıştık. Şimdi biraz rolleri değişelim. Evrim kuramına karşı çıkanlar bu sorulara yanıt versinler. Yaratılış teorinizle bunları açıklayın bakalım... Madem "evrim yok, tüm canlıları Allah şimdiki halleri ile yarattı" diyorsunuz, buyrun size sorular, istediğinizden başlayın, kopya çekmek serbest.

1. Allah neden bunca zaman bekledi?
Sizce Allah, Evren'i 13.7 milyar yıl önce [1], Dünya'yı 4.55 milyar yıl önce[2][3] ve Dünya'daki yaşamı 3.7 milyar yıl önce [4] yaratıp bizi bu dünyaya koymak için neden bu kadar bekledi? Allah'ın alemleri onun nuru için yarattığı son peygamber Muhammed Dünya'ya 1400 yıl önce geldi.

1400 yıl... Yani evren yaratıldığından beri geçen sürenin %0,00001'i. Yani on milyonda biri...

İnsanların ataları Afrika'da taş araç gereç yapmaya 400.000 yıl önce başladı.[5][6] İnsanlık tarihine 400.000 yıl desek Allah habibi Muhammed'ini son %0.35'lik süre içinde göndermiş oluyor.

2. Allah oksijen yaratamıyor mu?
Allah insanların ve diğer oksijen solunumu yapan canlıların yaşabilmesi için atmosferi neden peşinen oksijenli olarak yaratmadı da siyanobakteriler ve mavi-yeşil algler gibi fotosentetik canlılara ürettirdi?[7] Allah direk oksijen yaratamıyor mu? Bizi çamurdan yaratan Allah'ın, ol deyince alemleri yaratan Allah'ın oksijene mi gücü yetmiyor?

3. Allah canlıları neden basitten gelişmişe göre yaratıyor?
Allah neden;
4 milyar yıl önce prokaryotları,
3 milyar yıl önce fotosentez yapan bakterileri
2 milyar yıl önce ökaryotları,
1 milyar yıl önce çok hücrelileri,
600 milyon yıl önce basit hayvanları,
570 milyon yıl önce artropodları (böcek, örümcekler ve kabukluların ataları)
550 milyon yıl önce gelişmiş hayvanları
500 milyon yıl önce balık ve ilkel amfibileri
475 milyon yıl önce kara bitkilerini,
400 milyon yıl önce böcekleri ve tohumu bitkileri,
360 milyon yıl önce amfibileri,
300 milyon yıl önce sürüngenleri,
200 milyon yıl önce memelileri,
150 milyon yıl önce kuşları,
130 milyon yıl önce çiçekli bitkileri,
2.5 milyon yıl önce insan benzer ilk canlıları,
200,000 bin yıl önce günümüzdeki insana çok benzeyen canlıları yarattı?[8]

Allah neden bu sırayı takip etti? Canlıların DNA'larına baktığımızda bu sırayı yine görüyoruz. Yani fosil kayıtları ile genetik veriler %100 uyumlu. Allah bizi yaratmak için neden ilkel canlılara ihtiyaç duydu? Biz İrem bağında topraktan yaratılmamış mıydık?

Neden kertenkelenin geni aynen bende de var? Neden pirinçle hatta bakteri ile bile ortak gene sahibiz? Biz Dünya'da yaratılmadığımıza göre bizim biyokimyamız neden tüm canlıları ile aynı prensiplere dayanıyor? Genetik materyal aynı, enerji sistemleri aynı.... Mesela ATP evrensel enerji molekülü... Ama neden?

Neden yunusun yüzgeci, kablumbağanın ayağı ve insanın eli aynı kemik diziliminde?

Neden Allah bizi ahseni takvim yaratmış da, bonoboları, şempanzeleri, gorilleri, maymunları bize bu derece benzer yapmış? Bu hayvanlar neden bu derece bize benziyor? Genetiğin %99 felan demeyeceğim... Öyle ama şimdilik bir kenara bırakalım... Hiç şempanze eli tuttunuz mu? Allah'ın derdi neydi de cennete yarattığı insan ve dünyada yarattığı hayvan bu derece benziyor? Allah tasarım kabızı mı? Yoksa evrimi düşünüp kendini inkar edelim de cehenneme düşelim mi istiyor?

4. Allah neden yok edeceği türleri yarattı?
Diyelim ki önceki sorulara ?Allah'ın dünyayı yaratma tarzı böyle, o canlılar vesile olmuş? deyip kıvırdınız. Peki Allah Mesosaurus gibi canlıları neden yarattı? [9]

Mesosaurus denize dönmüş bir sürüngendir. Allah bu hayvanı yaratmış ve sanırım insanların imtihanında gereksiz görüp sonradan yoketmiştir.

Bu canlı gibi milyonlarca türün nesli tükenmiş. Allah 3.7 milyar yıldır yarattığı canlı türlerinin %99'unun yokolup gitmesine neden izin verdi? Ya da neden yarattı?

5. Allah Neanderthallerden neden vazgeçti?
Bize çok benzeyen, bizim gibi akıllı olan, alet yapan, resim çizen, yaralanmış yakınlarına bakan ve iyileştiren Neanderthaller vardı, ama 25,000 bin yıl önce Allah galiba sahneyi bize bırakmak istedi ve onları öldürdü. [8] Neden? Allah zavallı Neanderthal kardeşlerimizden ne istedi? Onların insan ile aynı tür olmadıklarını çok iyi biliyoruz [10], ama o dönemde yaşayan insanlar gibi akıllı olduklarını hatta konuşabildikleri söyleniyor [11]. Acaba Allah bizi Adem ile Havva'dan Neanderthalleri de başka bir atadan mı yarattı? Onlar da cennette mi yaratıldılar? Onlarda yasak ağaç yüzünden mi cennetten atıldılar?

6. Allah düzgün çalışan bir DNA kopyalama sistemi yapamaz mı?
Canlıların genetik materyalı RNA yada DNA'dır. Örneğin bizde DNA var. Bu DNA her hücre bölünmesinde kopyalanır. İşte bu kopyalamayı en düzgün yapan enzim bile her kopya da 3'ten fazla hata yapar.[12] Bazen iyice saçmalar. Bizdeki yine iyi, sağlama mekanizması felan var, bazılarındaki büsbütün paspal. [13] Allah evrimleşelim diye bile bile hata yapan bir kopyalama mekanizması mı gelişirmiş?

7. Allah bizi kurda kuşa yem olalım diye mi yarattı?
Allah'ın bizim için imtihan alanı olarak yarattığı dünya'da neden bize rahat yok? Bakterisi, virüsü, asalak kurdu, sivrisineği, timsahı, köpekbalığı hepsi peşimizde... Bu nasıl imtihan alanı? Nefsimizle mi uğraşacağız yoksa bu çakallara yem olmayalım diye mi uğraşacağız? Köpekbalığından kaçtık diyelim, girmedik alanına, hiç bulaşmadık, ama virüsler heryıl değişip saldırıyor ve can alıyor. Bazılarının hiçbir kurtuluşu yok. Kesin ölüm... Bu ne? Allah dalga mı geçiyor?

8. Allah düzgün bir dünya yaratamıyor mu?
- Yer sallanır durur; deprem olur...
- Kocaman dalgalar gelir; yüzbinleri yutar...
- Güneş her saniye yüklü parçacık gönderir; kanser yapar...
- Şimşek düşer; ormanları yakar... Hatta insanların bile tepesine düşer bazen...
- Kara kış olur; öldürür... Yazın ateş olur; yine öldürür...
- Yanardağ patlar, hem yakar hem zehirler...
- Göktaşı düşer, toplu katliam yapar, milyarları yok eder.
- İklim 10.000 yılda bir takla atar...
- vs. vs.

Dünya'nın derdi bitmez... Bu ne biçim imtihan alanı? Bu saydıklarımla baş etmenin yolu yok ki... Şimdi siz "aklını kullan, bilimle uğraş, teknoloji geliştir" diyeceksiniz... Bilimle uğraşanlar da Allah yok diyor. Bu nasıl iş?

Bin tane daha soru yazılabilir rahatlıkla... Neden alkol aldığımızda önce dengemizi yitiriyoruz, aşırı alkol aldığımızda solunumuz bloke oluyor? Bu anlayana güzel bir soru aslında... Sinir sisteminin kökenini gösterir alkole tepki basamakları... Ya da neden uyuyoruz ve neden çoğumuz gece uyuyoruz? Bu da sinir ve hormon sistemimizin evrimi konusunda ipuçları verir...

Teistler bütün bu sorulara kendilerine karşı dürüst olarak içtenlikle cevap verebilirler mi? Yoksa yine kelime oyunları, laf cambazlıklarıyla işi kotarmaya mı çalışırlar? Hep birlikte göreceğiz.

Yorum Gönder

17 Yorumlar

  1. İŞTE SİZE İSLAMI BİTİRECEK BİR TEORİ:MÜSLÜMANLIĞA GÖRE ALLAH İNSANLARI HASTA EDİP SINAVDAN GEÇİRİYORMUŞ AMA NE TUHAFLIKTIRKİ BİZ DOKTORLAR,ALLAHIN HASTA ETTİĞİ HASTALARI İYİLEŞTİRİYORUZ,YANİ BİZ TIPTAKİ TÜM PERSONEL ALLAHIN BOZDUĞUNU TAMİR EDİYORUZ,İŞTE BÜYÜKLÜK BUDUR.DÜNYA ÜZERİNDE EN DEĞERLİ ŞEY SAĞLIKTIR AMA NE SAÇMADIRKİ HASTA EDİP SONRA İZLEYEN BİR YARATICIYI İNSANLAR SEVİYOR ONUN İÇİN DELİYE DÖNÜYOR.SAĞLIK BOZMAK GÜNAH DEĞİLMİDİR SAYIN MÜSLÜMAN ARKADAŞLAR???OZAMAN ALLAH EN BÜYÜK GÜNAHKARDIR.

    YanıtlaSil
  2. iyi yakalamışsınız

    YanıtlaSil
  3. Sadece sağlık değil,Akıllı tasarımcı olan Cenabı Allah'ın yarattığı kemerli uzun burunu düzeltip hastanın ruh sağlığını düzene sokmakta biz günahkar insanların sapıklık alametleridir.:)))

    YanıtlaSil
  4. Ne gerek var kardeşim bu tür tartışmalara. İnanırsın veya inanmazsın.Nasıl olsa ölmeyecek miyiz? O zaman her şeyi görürüz. Varsada yoksada değil mi? Varsa inanlar için problem yok. Yoksa zaten hiç problem yok sadece vakit kaybetmiş olurlar

    YanıtlaSil
  5. valla doktor arkadaşım.. ben hiç bir hastanede hiçbir doktorun hastalığını iyileştirdiğini görmedim. varsa yoksa ilaç...neren ağrıyor ...dört kutu ilaç..biri hastaya ikisi mümessile biri başkasına...ilahlığınızı bi daha gözden geçirin derim ben

    YanıtlaSil
  6. İlk insanların Adem ile Havva olduğu söyleniyor Kur'an-ı Kerim'de. Adem ile Havva'nın üremeleri gerekir soylarını devam ettirmek için. Adem ile Havva'nın bir erkek bir de kız bebekleri olduğunu düşünelim, soyun devam etmesi için bu çocukların da üremesi gerekmektedir. Bu böyle devam eder ve doğan her yeni bebek 1. dereceden akrabalar tarafından yapılır. O zaman bu bebeklerin engelli olma ihtimali yüksektir, eğer böyleyse şu an Dünya nüfusunun %60ından fazlasının engelli olması gerekmektedir ve şu an yapılan bütün evlilikler akraba evliliği olur böylece engelli sayısının bayağı bir artması gerekir. Peki neden böyle olmuyor? O zaman Adem ile Havva tek insan değillerdi en başta. Başka insanlar da vardı demek ki. Eğer böyleyse Kur'an-ı Kerim bize yanlış bilgi vermiş olur ve Kur'an-ı Kerim'in içindeki herşey Allah'ın sözleri olduğuna göre Allah bize yanlış bilgi vermiş olur. Peki madem Allah bu kadar yüce bi varlık, bu varlığın yanlış bilgi verme olasılığı nedir? Yazdığım bu yazıda Allah'ın varlığı sarsıldı sanki? Bunu açıklayabilir misiniz siz Müslümanlar?

    YanıtlaSil
  7. ben inanan bir insanım çok şükür, şöyle düşünelim; eğer olay sizin dediğiniz gibiyse yani haşa Allah yoksa ben ne kaybederim, hiç bir kaybım olmaz sadece inandığım gibi yaşamış olurum, peki bu durumun tersi ise (ki zaten öyle), yani Allah var ise (ki var) siz inanmayanlar ne yapacaksınız.
    sizin inanıp inanmamanız beni hiç ilgilendirmez, lütfen inanan insanların inançlarıda sizi rahatsız etmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam da arkadaşım sen şimdi riski azaltıp %50 ye indirdiğini düşünüyorsun. Yoksa zaten yok ama varsa ben önlemimi alayım mantığıyla. Ama dünya dinlerinde sadece Kuranın Allahı yokki. 100 çeşit tanrı var. Ya onlarınki doğruysa. Yani şark kurnazlığı yapıp kendini garantiye alıyorsun ama bütün tanrıları düşün derim bir de. Belli mi olur ya varsa...

      Sil
  8. Allah Ademi yarattı. bu sözden şu anlaşılmalıdır: Allah Adem oğlunu yarattı. yani onları bir millet olarak farklı ırklarda ve dünyanın farklı bölgelerinde milletler olarak yarattı. buna gücü elbette ki yeter. aksi takdirde bugünkü ırkların farklılıkları akılla bilimle açıklanamaz. ilk yaratış hakkında zorlama yapmamak gerekir. aksi takdirde bugün büyük günah olan zina, hz. Adem zamanında özellikle kardeşler arasında yaptırılmış olur ki bu da Allah a ve yaratış şekline bir iftira olur.

    YanıtlaSil
  9. Allah dünya da olan kötü seyleri görmüyor mu? Görüyor, görüyor da ne yapmasini bekliyorsunuz? Bir mucize mi? Sanirim evet. Ama apacik bir mucize gerceklestigi zaman, süphe kalmadigi zaman, insanlarin hepsi inanir ve bu dünya yasanilabilir bir yer olmaz. Neden hala evrim teorisi deniyor, neden hala kanunlari denemiyor. Cünkü evrimlesmedeki gecis türlerinin fosilleri bulunamadi. Size sunu söyleyeyim; insanin Allah'i ve yaptiklarini kavrayabilmesi olanaksizdir. Cünkü O'nun icin zaman ve mekan kavrami yoktur. Her sorunuzun cevabi yok. Evrim teorisinde oldugu gibi. Tanri inancina bu kadar ters olmaniz, sizin ondan yada dogru olmasindan korktugunuz anlamina gelir. Yanlis olduguna herkesin inanmasini, sizi desteklemesini istiyorsunuz ki iciniz rahat edebilsin. uzay sonsuz, sonu olmayan der birakiriz. Peki sonu olsa ne olur? Ardinda ne var diye merak ederiz. Hicbir sey bizi tatmin etmez. Cünkü onu da kavrayamayiz. Gözümüzdeki hücreler isi algilar bunu bir tür elektrik akimina cevirir, beyne gönderir kavrariz. Nasil kavrariz? Anlayamayiz. Yokluk-varlik, sonsuzluk-hiclik, bunlara insan beyni yetersizdir. Sadece kelime olarak vardir. Peki Allah'a nasil inanacagiz?; Onu yargilamadan. Allah'a inanmak sizden bir sey götürmez. Siz baskalarindan bir seyler götürmesine tahammül edemiyorsunuz. Allah'a inanan bundan milyon yil öncesini düsünemez demekte sacma. Sizin öldükten sonrasina bir cevabiniz yok sizi rahatsiz eden sey bu. Eger reenkarnasyona inaniyorsaniz, doga üstü bir olaydir, inanacaginiz sanmam. Türkiye'deki siradan bir insani ele alip islami elestirmeyin. Ya da tek bir dini hedef alip. Sizin elestirdiklerinizin cogu islami yanlis anlayan, yanlis uygulayan, yanlis bilen ya da onu kavramaya calisan insanlar. Ama onlari haksiz cikarmak Allah ya da Tanri inancinin yanlis oldugu anlamina gelmez. Mesela Adnan Oktar denilen, deli bir adama cok takmissiniz...

    YanıtlaSil
  10. ya kardeşim ne diyorsun yok allah niye insanlara hastalık vermişte bize gönderiyor biz de iyileştiriyoruz sanki bir mucize yapıyorsunda sen de yine allahın şifalı bitkilerini sana vermiş olduğu aklın ve fikrinle sanki tıp ilmini sen yarattın gibi böyle saçma sapan şeyler konuşuyordun

    YanıtlaSil
  11. Doktor kardeş O kadar maharetlisn o zaman bir böbreği baştan yaratsana yada yok yerden bir göz yaratsana. Allahın yarattığı organı sadece tamir ediyorsun. Allah Canlıları mükemmel yaratmıştır fakat Onlara yaratılmış bierer canlı olduklarını anlamaları içinde bazı kusurlar vermiştir. Siz doktorlarda sadece o kusurları gidrmeye çalışıyorsunuz. Yani Adamlar Ferrariyi yapıyor siz Sadece yamulan kaportasını düzeltiyorsunuz ve Ferrariyi yapan insanları beceriksizlikle suçluyorsunuz. Ameliyatta kullandığınız tüm aletler sadece insanlar tarafından tasarlanmıştır yoktan var edilmemiştir. Ama siz Allahın yoktan var ettiği o maddeye şekil vermişsiniz kedinizi Allahın yerine koyuyorsunuz. Sİz doktorlar ölümü açıklayabiliyormusunuz Neden cansız bir vücudu yeniden canlandıramıyorsunuz Yada bir spermden bir insan yaratamıyorsunuz. Şunu iyi bilinki Allah bütün canlıları Mükemmel yarattığı kadarda aciz yaratmıştır. Bu kadar aciz olduğumuz halde Kendisini Allahtan üstün gören Sözde Bilim adamları var. Ya Aciz yaratmasaydı Sokakta Allah olduğunu idda eden İnsanlardan geçilmezdi.

    YanıtlaSil
  12. allah yoksa ben ne kaybederim demek bencilliğin doruk noktasıdır. bu güne kadar milyarlarca insan inançları yüzünden öldürülmüştür. zenginlikleri gasp edilmiştir. düşüncesini yaymak adı altında insanlar zengin ama askeri olarak zayıf toplumları sömürmüştür.
    ayrıca şunu söyleyeyim allah yoksa zararım yok diyerek inanmak çıkarcılıktır. allah şöyle diyebilir: sen bana hiç inanmadın çıkarların için beni yağlayıp durdun.
    evet senin zararın olmayabilir ama sevmediği biriyle evlenmeyi reddedenlerin taşlanarak zarara uğradığı yerler var.
    ayrıca hayatı boyunca muz yememiş biri muz acıdır derse bu muz yiyenleri bağlamaz. oysa siz hiç ateist oldunuz mu ki nerden bileceksiniz tadını. ben iki tarafı da yaşadığım için söyleyeyim. lezzet olarak hiç bir eksisi yok.

    "ALLAHTAN BİLDİRİ VAR DEDİLER VE HERKES İNANDI. KİMİ OLDUĞUNA, KİMİ OLMADIĞINA. AMA OLDUĞUNA İNANANLAR OLMADIĞINA İNANANLARA İNANÇSIZ OLDUKLARINI YUTTURDU. EVET İNANMAMAK SUÇ OLABİLİRDİ OYSA BENİM İNANCIM EN İNANÇLI MÜSLÜMANDAN ZERRE EKSİK DEĞİLDİ"

    YanıtlaSil
  13. ayrıca tek bişey sorucam : ilk atalarımız bugünkü haliyle yaratıldı, hiç bir değişiklik olmadı dersiniz. diyelim ki onlar sarışın ve mavi gözlüydü. o zaman zenciler nerden çıktı. ya da tam tersi. eğer onlar iri gözlüydü o zaman cekik gözler nerden çıktı. madem onlar pala bıyıklıydı. badem bıyıklar nerden çıktı. madem onlar 1 40 boyunda pigmeydi isveçli 2 10 adamlar nerden cıktı...........................................madem onlar kıllıydı. tüysüzler nerden çıktı. madem onların bir dili vardı ve son derece medeniydi. bugünkü binlerce dilin niye birbiriyle alakası yok. milyonlarcasını ekleyebilirim. demek ki allah insanı bugünkü haliyle yaratmamış

    YanıtlaSil
  14. bir de nuhun gemisi var ki kafası çalışan birine küfür etmekten farksızdır. dünya üzerinde 10 milyon civarında hayvan türü olduğu söylenir. uçanlar yüzenler kendi çaresine baksa 5 milyon canlı için bir de eşlerini sayarsak 10 milyon canlı için yapılacak geminin stok deposuyla beraber bugün istanbul büyüklüğünde olması gerekir

    YanıtlaSil
  15. Müslüman kardeşlerimize bir soru da ben sorayım. İnsanların neden ezici bir çoğunluğu ana babasının dinine tabiidir? Yani sen şimdi Sivaslı sünni bir ana babadan değilde ispanyol katolik bir ana babadan doğmuş olsaydın çok bütük ihtimalle mümin bir katolik olacaktın ve İsa tanrı değildir diyenleri kafir olarak niteleyecektin. Bu durumda Allah müslüman ana babadan doğanlara torpil mi geçiyor? Gariban çinlinin günahı ne? Ne allahı tanır ne de Muhammedi. Tanısa bile dışarıdan göründüğü kadarıyla onlardan nefret etmek için yeterli sebebi vardır. Yalnız cevap olarak orda burda okuduğun otomatik cevapları vermeden önce güzel bir düşün ben neden müslümanım diye.

    YanıtlaSil
  16. Dikkat edin yazı Ocak 2011'de yazılmış şu an Eylül 2013. Verilmiş cevaplara bak 2 yıl boyunca tek bir geçerli cevap yok. Yazıyı yazanın en son cümlelerinden alıntı: ''Teistler bütün bu sorulara kendilerine karşı dürüst olarak içtenlikle cevap verebilirler mi? Yoksa yine kelime oyunları, laf cambazlıklarıyla işi kotarmaya mı çalışırlar? Hep birlikte göreceğiz.''
    Aha gördüm siz de gördünüz 2 yıl boyunca bunlara GERÇEKTEN cevap veren veya cevap vermeye çalışan çıkmamış.. Halbuki bu bloğun her yerinde farklı konularda, dindarların çok çok ama çok çeşitli biçimde yaptığı yorumlar var. Ha zaten cevap veremezler. Verebilmeleri için bilimle iç içe olmaları gerekir. Bilimle iç içe olduğunda da bu dinlerin tarif ettiği tarzda bir tanrının olmadığı zaten anlaşılır. Halbuki kalkıp deseniz ki ''bir yaratıcıya inanıyorum gerisini de bilmiyorum, bilmem de mümkün değil'' hiç bir sorun kalmayacak. Siz hem açıklayamadığınız veya açıklamanın yanından bile geçemediğiniz bir takım şeylere inanıyorsunuz, inanmakla kalmayıp bir de diğer insanların hayatını etkileyecek biçimde yansıtma cürretini gösteriyorsunuz. Bak dindar insan, istediğine inan kimse bir şey diyemez ama o inancını bana dayatma. Diyeceksin ki dayatmıyorum, o zaman sen dinini bilmiyorsun. Bugün semavi denilen 3 din de kendine inanları inanmayanlardan sert biçimde ayırarak dayatmanın ilk basamağını zaten oluşturur. Ayrıca bu 3 din KESİN ve NET biçimde savaşarak, öldürerek kısaca BAL GİBİ DAYATARAK geniş kitlelere yayılmıştır. Bana sakın ilk dönemlerde savunma için yaptığınız savaşları anlatmayın. Hadi savundunuz oturdunuz sonra neden saldırılara devam ettiniz? Sen yeni bir din çıkarırsan elbette eski olanların savunma ihtiyacı çıkacaktır. O halde onun kendini savunması seni engellemesiyle aynı anlama gelir. Seni engellediğinde de kendi uydurduğun dinin sana verdiği sözde haklarla (!) kendini savunursun ve böyle böyle milyonlarca insan sırf birilerinin fantezisi ve uydurması yüzünden ölür ve ölüyor da. Dinleriniz asla hoşgörülü değil ve olamaz da.. Zira yapılarına aykırıdır. Gelin vaz geçin bu işten yoksa daha çok savunursunuz ve savunurlar kendilerini.. Bunun anlamını da yukarıda yazdım zaten. Daha çok ölüm daha çok kaos. Bu ne biçim bir tanrıdır ki düzen yaratacağına kaosları körüklemekten başka bir şey yapmamıştır? En iyi ihtimalle tanrı/tanrılarınız beceriksizidir. Ben de bu beceriksizliğin kanıtını kendi mantığımla çıkarabiliyorsam, en azından düşünce zemininde tanrılarınızdan üstünüm. Gelin bana tapın söz bir şey değişmeyecek. Aynı saçma ve kaotik dünyayı vaad ediyorum. Hadi bonus bir de cennet vaad ettim yersen.. (3500 yıldır Yahudi Hristiyan ve Müslümanlar yiyiyor biraz da buradan tadın)

    YanıtlaSil

Küfürlü, aşağılayıcı, hakaret içeren, içinde fikir barındırmayan ve yazı içeriğiyle ilgili olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)