Kıskanç, kinci, tutarsız Yahve

Mısır’dan Çıkış’ta bakalım Tevrat’ın Yahvesi İslam’ın Allah’ı ne diyor...

Çık.34: 14 Başka ilahlara tapmayacaksınız. Çünkü ben kıskanç bir RAB, kıskanç bir Tanrı'yım.
Benden başka ilah yoktur, demiyor bilakis var. Başka ilahların varlığını kabul ediyor ve onlara tapmayacaksınız diyor. Çünkü onlara taparsak bu ilah onlara tapmamızı kıskanırmış. Hiç olmayan bir şey kıskanılır mı? Elbette hayır. Demek ki başka tanrılar var ve Yahve ya da Yehova artık her ne ise adı şu Tevrat’ın tanrısı bu başka ilahlara karşı o kadar kıskançlık duyuyor ki başka ilahlara tapanları yakmaya üstlerine gazap yağdırmaya kadar vardırıyor işi.
Pekiyi bütün bunlardan sonra diniyor mu öfkesi? Ne mümkün... Hapı yuttun torununun torunu bile o başka ilaha tapmasa dahi o da hapı yuttu. Ben mi diyorum yoo Yehova diyor:
Çık.20:5 Putların önünde eğilmeyecek, onlara tapmayacaksın. Çünkü ben, Tanrın RAB, kıskanç bir Tanrı'yım. Benden nefret edenin babasının işlediği suçun hesabını çocuklarından, üçüncü, dördüncü kuşaklardan sorarım.
Nasıl hastalıklı bir kinse artık... Hani yani negatif Ateist de olsam bazan bu tür sapıklıkları okuyunca tanrıya iman edesim geliyor. Neden mi? Bu tarz bir psikopatlık, böyle cani bir sapıklık, böyle bir vampirlik insanüstü bir şeyde olabilir ancak. Bir insan bunu yazacak kadar bu tehditleri savuracak kadar üstün bir psikopatlık gösteremez. Şuna bir bakalım:
Yşa.13: 16 Yavruları gözleri önünde parçalanacak, Evleri yağmalanacak, Kadınlarının ırzına geçilecek.
Kuran’ın Tevrat’ı Allah kelamı saydığı ve doğruladığını daha önce anlatmıştım (bakınız) şu halde bunlar da Kuran’a göre bu sapıklıklar, Hakk’ın sözü. Ama biz şimdi bunu bir tarafa bırakalım ilk ayete tekrar dönelim:
Çık.34: 14 Başka ilahlara tapmayacaksınız. Çünkü ben kıskanç bir RAB, kıskanç bir Tanrı'yım.
Musevilik sizin de bildiğiniz gibi Mısır’da doğuyor çok tanrılı bir başka dinin olduğu domuzun pis ve mundar kabul edildiği Mısır... Oranın eski çok tanrılı dinine ne kadar da benziyor. Saçmalık ve tutarsızlıklarıyla bir yandan da İslam’a benziyor. Şimdi şu ayete dikkat edelim: Nah.1: 2 RAB kıskanç, öç alıcı bir Tanrı'dır. Öç alır ve gazapla doludur. Hasımlarından öç alır, Düşmanlarına karşı öfkesi süreklidir.
Bir de şuna bakalım: Eyüp.5: 2 Aptalı üzüntü öldürür,Budalayı kıskançlık bitirir. Tevrat hem Rabbin kıskanç olduğunu bilmemkaç yerde tekrar tekrar söylüyor hem de sonra kalkıp “Budalayı kıskançlık bitirir” diyebiliyor. Tıpkı iki yüz küsür kez yemin eden Kuran’ın çok yemin edene güvenme, demesi gibi. Bu dini inançlar değil mi asırlardır insanı insana boğazlatan, dinler değil mi kalabalık kitleleri çobanların sürüsü yapan, yaşamak ve sevgi bu kadar güzelken dinler değil mi sevgi yerine nefreti yaşam yerine ölmeyi ve öldürülmeyi yücelten? Yeryüzünde dinler var oldukça huzur olmayacaktır. Bütün bunlara rağmen iman edenler lütfen inandığınız Allah aşkına bir sorgulayın elimizden kaçan fırsata bakın daha güzel bir dünya ellerimizde!

http://kloroben.blogspot.com/ adresinden alınmıştır.

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. tevrat,incil(barnabas incili değişmemiştir dense de mevcut tüm inciller),zebur... bu kutsal kitapların hepsi aslını kaybetti insanlar tarafından değiştirildi.siz dinleri açık büfe zannediyorsunuz.tevrat bozuldu ki incil indi incil bozuldu kuranı kerim indi.bu kdr büyük olan Allah kitabını koruyamadı mı diceksiniz bütün bunlar biz ihtilafa düşelim diye oldu. diceksiniz ki işte psikopat, insanları birbirine düşürmek için zemin hazırlıyo.ama biz bunun atlar taylar belli olsun diye olduğuna inanıyoruz...bunun da bilgisi Allah azze ve celle 'nindir...o izin verdiği kdr biliriz gerisi için O'na teslim oluruz.

    YanıtlaSil
  2. çoğu yazılanlar doğru insanın aslında doğasından gelen bir olgu merak var oluş içinden çıkamadığı her şeye bir neden arama ihtiyacı ve bunun beraberinde getirdiği korku bundan kaçmak içinde çocukluğundan beri somut ile soyut dünya arasında gidip gelen hayal dünyasından beslenerek bir otorite güç arayışı zayıflığını örseleyecek bir bir çözüm bulma kendini mazoşist bir anlayışla cezalandırma ve bundan keyif alma doğasında var ve ne acıdır ki üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen hayla dilimizde olan bu sözler kültürel alışkanlıklar(sizin metninizde allah aşkına geçiyor) umarım bu az gelişmiş bakış açısını bırakıp bizi tetikleyen bu dürtülerimize neden olan ihtiyaçlarımızın(cinsellik,açlık,statü...) bizi esir almasına izin vermemeye çalışmalıyız herşey aslında buradan başlıyor saygılarımla...

    YanıtlaSil
  3. cevap : 1 tevrat vs.değiştirildi allah kimsenin günahını başkasına yüklemez ki ondan intikam alsın
    2: allah ın tek olduğunu bir örnekle açıklıyorum bilindiği gibi her insanın bir babası olur birden fazla değil şimdi birinin oğlu gidipte babasının yanında başkasına baba dese asıl babası kızmazmı -senin baban benim başkasına baba deme - diye nasılki kızmaya ikaz etmeye hakkı varsa yüce rabbimizinde kendisine değilde sahte ilahlara ilah dersek ikaz etme hakkı var

    YanıtlaSil
  4. Ben de size diyorum ki çatlayın patlayın...

    YanıtlaSil
  5. soruyorum sana senin bir tek baban var! baban sana deseki sakın baskasına baba demeyeceksin. senin baban benim. e zaten tek babası kendsi olduğuna göre neden kıskanıyor ki! ateist kardes sacmalıyorsun ya. tanrı seni yaratacak ve sen ondan baskasına tanrı deyip tapacaksın? bunun nesini eleştiriyorsun?

    YanıtlaSil

Küfürlü, aşağılayıcı, hakaret içeren, içinde fikir barındırmayan ve yazı içeriğiyle ilgili olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)