Domuz eti mucizesi

Domuz etinde trişin olma ihtimalini ileri sürerek domuzun sağlığa zararlı olduğunu söyleyenler var ve güya Kuran bu domuzu zararlı diye yasaklamış.
Domuzda trişin olabilirmiş.Bir kere koyundan da şarbon bulaşabilir koyun helal oysa şarbon çok tehlikeli bir zoonoz. Ayrıca trişin domuz eti pişirilince ölür. Trişinin ölmesi için 70 derece sıcaklık yeterlidir. Bu sıcaklığa da piknik tüpünün üstünde pişirseniz gayet rahat ulaşırsınız.

Domuz kendi pisliğini yer derler oysa tavuk açıktaki her hayvanın pisliğini karıştırır. Tavuk haram değildir, yenir. Domuz eşini kıskanmaz derler. Yahu keçi ya da koyun eşini mi kıskanır sanki? Bütün bunları bırakalım Avrupalılar domuz yer eğer domuz zararlı olsa idi Avrupa'nın hastalıktan kırılması lazımdı oysa Avrupalıların daha dinç olduğunu ve daha uzun yaşadığını biliyoruz.

Bunlar safsata anladık, peki neden yasaktır domuz? Çünkü domuz Yahudilerde de yasaktır ve Muhammed Kuran'daki pek çok şeyi Tevrat'tan araklamıştır. Peki domuz Yahudilikte neden yasaktır? İşte buna dikkat etmek gerek. Yahudilik nerde doğmuştu? Mısır'da.

Eski Mısır'da domuz pis kabul edilir. Domuza değenin elbiseleriyle beraber Nil nehrine atlayıp yıkanması gerekir. Sadece yılda iki kez tanrılara domuz kurban ederler ve bu zamanlarda domuz yerler yılın geri kalan kısmında domuz yemezler. Domuz çobanları tapınaklara sokulmaz. Bunlara kızda verilmez kendi aralarında evlenirler. İşte Museviliğin ortaya çıktığı Eski Mısır'daki tuhaf gelenek. Museviler bunu Mısırlılardan alıyor Muhammed de Tevrat'tan.

Yorum Gönder

26 Yorumlar

  1. bir müslüman09 Temmuz, 2010 18:07

    "Yorumlarınızı yazarken lütfen kaba olmayın. Küfürlü, aşağılayıcı, hakaret içeren ve yazı içeriğiyle ilgili olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır." diyorsunuz tamam ama siz de bizim peygamberimize, inandığımız değerlere hakaret ediyorsunuz. Bunu farkında mısınız acaba? Allah'a inanmayabilirsiniz, peygambere de (sav.). Herkes inançlarında serbesttir.

    YanıtlaSil
  2. İyide be kardeşim, evvela şunu bilki avrupalılar uzun yaşar çünkü daha serin onları fazla yorup yıpratmayan bir iklimde yaşarlarda onun için uzun yaşarlar yunanlılarda avrupalıdır boşnaklarda bulgarlarda ama öyle fazla uzun yaşamazlar bunun domuz etiyle ilgisi yoktur, bu iklimle ilgilidir herzaman kuzeye gidildikçe yaşam süresi artar sıcağa gelindikçe azalır, çünkü sıcaklık ömürde büyük etkendir, afrikalı kabileler ne bulsa yerler ancak erken yaşta ölürler hindistanda ise ortalama ömür 40-45 tir. İkincisi avrupanın kuzeyindeki devletlerin çoğu sömürgeci oldukları için zengin dertsiz tasasız bir yaşam sürmüştür, bunu bir dönem dünyanın en çok gezen (seyahat eden) milleti denen ingilizlerdende anlayabiliriz. bugün bile refah seviyesi en yüksek ülke norveç tir (yine kuzey ülkesi dikkat!!!) oysa yine güney ülkeleri türkiyede dahil hem sıcak bir iklime ve uzun süren yokluk, savaş gibi maddi ve bunların duygusal yıkıcı bunaltıcı sonuçlarındada psikolojik olarak çöküntüye uğramış buda ortalama ömrü pek tabii etkilemiştir.Gelelim daha sağlıklı olmak mevzusuna, avrupalılar daha sağlıklı falan değildir, sadece daha şişmandır, bilirsiniz ki obezite bir afrika hastalığı değil avrupa abd hastalığıdır, domuz gibi aşırı yağlı hayvanları yemekte buna büyük etkendir tabiki... son olarak kuranda domuzda trişin vardır, domuz eşini kıskanmaz yahut domuz pisliğini yer diye birşey geçmiyor, ama ben şahsım adına domuz yemem diyebiliyorum çünkü belki bilmezsin yada burada söylemezsiniz ama domuz idrarının % 90 ını idrar yolundan % 10 unu ise terleme yoluylada atan, yani derisi içindede İDRAR bulunan tek canlıdır. Ben sidikli et yemekten hoşlanmıyorum. Müslümanım evet ama olmasaydımda yemezdim size afiyet olsun. Domuza bir düşmanlık yok, oda Allah' ın yarattığı bir canlı, meraklanmayın size de yok....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlis biliyon arkadaşim..domuz hiç terleme yapmaz..ve derisindede idrar olmaz..bu hurafeleri nereden duydun?

      Sil
    2. Nereden duyacak? Dincilerin yalanları. Her zamanki gibi. Tavuk-Domuz kıyaslaması da çok yararlı olmuş. Civciv alıp bahçede beslemiştik, çok sık gördüğüm bir durumdu. Kendi pisliğini gagalıyor.
      Şu müslüman arkadaş da sırf bunlar konuşuluyor diye inanmıyorsan saygı duy peygamberimize falan yazmış. Yahu sen inanıyorsun diye biz sana inanıyorsan da saygı duy küfür etme inancımıza diyor muyuz? Ama sen allah var diyorsun, biz allah yok diyince mi suç oldu?

      Sil
  3. domuz etinin ne olduğunu dünya alem biliyor. siz domuz etini mi savunuyorsunuz. Pes doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrim Ağacının domuz etiyle ilgili yazısını okumanı tavsiye ederim. Çoğunluk tarafından kabul edildi diye gerçek olmaz, gerçekler kimse kabul etmese bile gerçektir. Hristiyan nüfusu daha fazla o zaman neden müslümansın? Dünya alem biliyor Hristiyanlık gerçek din, ya da budizm? Çoğunluğun bir şeyi kabul etmesi o şeyin yanlış olma ihtimalini arttırmaz.

      Sil
  4. ben de inanmıyorum ama bazı yerler çok fazla çarpıtılmış. yeteri kadar objektif degil. müslümanlığın, kuran ın, peygamberlerin, allahın, yani dinin bir oyun olduğunu BU ŞEKİLDE anlattığınız için, insanlar ateizmin kötü birşey oldugunu düşünüyorlar.

    YanıtlaSil
  5. DOMUZ YAĞI İÇERİSİNDE SUTOKSİN DENİLEN ZEHİRLİ MADDELER MEVCUTTUR.VÜCUDA GİREN BU
    ZEHİRLİ MADDELERİN DIŞARI ATILAMASI İÇİN . LENF BEZLERİNİN FAZLA ÇALIŞMALARI İCAB EDER.BU DURUM
    BİLHASSA ÇOCUKLARDA LENF DÜĞÜMLERİNİN İLTAHAPLANMASI VE ŞİŞMESİ ŞEKLİNDE KENDİNİ GÖSTERİR. DOMUZ ETİNDE BOL MİKTARDA BULUNAN SÜMÜKSÜ BAĞ DOKUSU KÜKÜRT YÖNÜNDEN ÇOK ZENGİNDİR.BU SAYADE VÜCUDA
    FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT ALINMIŞ OLUR.BU FAZLALIKSA; KIKIRDAK , KAS VE SİNİRLERE OTURARAK EKLEMLERDE
    İLTAHAPLANMA , K,REÇLENME VE BEL FITIĞI GİBİ HASTALIKLARA YOLAÇAR. DOMUZ ETİ DEVAMLI YENİLİRSE VÜCUTTAKİ SERT KIKIRDAK MADDESİNİN YERİNİ, DOMUZDAN GEÇEN
    BAĞ DOKUSU ALIR.BUNUN SONUCU OLARAK, KIKIRDAK YUMUŞAR; VÜCUT AĞILIĞINA TAHAMMÜL EDEMEYEREK
    ALTINDA EZİLİR.BÖYLECE, EKLEMLERDE BOZULMALAR MEYDANA GELİR.
    DOMUZDA, BÜYÜME HORMONUDA ÇOK FAZLADIR.
    DOĞDUĞU ZAMAN 600-700 VEYA DAHA FAZLA GRAM OLAN DOMUZ YAVRUSU 6 AYDA 100 KİLOYA ERİŞİR.
    BU KADAR SÜRATLİ GELİŞME , BÜYÜME HORMONUNUN FAZLALIĞI SEBEBİYLEDİR
    .

    YanıtlaSil
  6. bak arkadasım bır makıne alıyosun bır cıhaz herneyse..uzerınde kac voltla calısacagını kac amperle calısacagını yazar..geneldede 220 volttur..sımdı 223 volt 218 volt versen calısmaz mı bu?? calısır.. ha bu kez ne olur akım degsır.. ohm kanununa gore.. sımdı voltajı degıstırerek calsıtırıyosunuz bunu..bır calısır ıkı calısır uc calısır..fakat zamanla bu cıhaz bu voltaj degısıklıklerı nedenıyle yıpranır ve bozulur.. ınsanın bır sıgarayla hemen ölmedıgı gıbı fakat yıllar sonra öldugu gıbı.. herneyse domuz etıde elbette zararlıdır..kaldıkı bu ıspatlanmıstır.avrupada herkesın hastalıktan kırılmalıydı dıye sacma bı soz edılmıs..sankı avrupada herkes domuz etı yıyo..bızde dana etı helalde sankı 365 gun et yıyoz.. kaldıkı domuz etı pahalıdır..elıt bı yemektır avrupada..ole herkes her ıstedıgınde bı ekmek arası dıye yıyemez..:))

    YanıtlaSil
  7. domuzun ürünleri hakkında zerre bilgi sahibi olmadan kafadan sıkmak müslümanların en belirgin tavırlarından birisi. bu tavırları ile bende tam bir ajdar anik izlenimi uyandırıyorlar. dinin emrediyor diye tertemiz ete b.k mu atman gerekiyor, bu kadar mu görgüsüz ve kişiliksizsiniz. bir kaç milyonluk türk-arap topluluğu dışında kalan milyarlarca insan bu hayvanı tüketiyor, hiç bir şey olmuyor. bir tek müslümanlar sağlıklı öyle mi?üstelik muhammed bunu yahudilere yaranmak için kuran'a sokmuştur. tıpkı sünnette olduğu gibi. domuz etine pis felan diyen müslümanlar şu linki incelesinler,

    http://www.google.com.tr/images?hl=tr&q=pork&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1196&bih=643

    yiyemiyorsun, eziksin. bari b.k atmaya çalışıp parazit olma.

    YanıtlaSil
  8. bravo site sahıbı sana...barı yorum gonderın altına "sadece muslumanlar hakaret edemez ateıstlere serbesttır yazsaydınız...ezıksın bok atmak parazıt olmak ...su sıtede gordugum kadarıyla ateıstler saldırgan gergın agresıf asagılayıcı ınsanlar..ben bunu anladım bu sıteden.. madem tertemız gıt ye o zaman domuz etını.sana karısan yok kı. çinliler hamam bocegıde yıyo kopek etıde yıyo onuda ye. cınlıler ölmüyosa sende ölmezsın..hem bedavaya gelır ..turkıyede bası bos kopekten cok ne var.sülük falan çinde bol... bızde yıyelım abı o zaman.çinliler ölmemıs saglıklı..ürüyolarda ürüyolar.mılyar nufusu var. ... getirin hamam boceklerını şiş kebap yapalım.. not: admın lutfen ateıstlere bı uyarıda bulun..en cok hakaretı onlar yapıyor.adam gıbı tartısma olmuyosa bu sıtede takıp etmeyelım burayı..

    YanıtlaSil
  9. Exhorder??? verdıgın lınk super ya.. bende bunu gordum hemen domuz yıyecem :)) ya ne alaka ya ..bende bılımsel bıseydır dıye lınke baakıyorum..hanı domuz etının yararımı var bılımsel bı kanıt mı var dıye.. pısmıs domuz etlerı resımlerı ya.. domuz etıne pıs dıyen muslumanlar su lınke baksın dıyo bırde. :)))

    YanıtlaSil
  10. adsız,

    resimlerden ne ölçüde temiz olduğunu anlamanızı beklemiştim.

    YanıtlaSil
  11. Domuz eti haram olsaydı Yüce Allah yaratmazdı.Çünkü o herşeyin en iyisini bilendir.Size nimet olarak hayvan bitki su hava vermiştir.Sizin bunları elde etmek için çaba harcamanıza gerek yoktur.Doğrudan ayağınıza gelirler.Ha birde çok YÜCE ALLAH ortadoğuda geri kalmış milletlere amerika işgal etsin sömürsün diye petrol vermiştir.Afrikalılara günde 1 dolara çalışsınlar diye bloody diamond diye bilinen doğa harikalarını vermiştir.Dünyada 1 yılda reklam filmlerine harcanan para 500 milyar dolardır.Birleşmiş milletlerin yaptığı araştırmaya göre bu paranın %10 u açlık sorununu büyük ölçüde gidermeye yeter.

    Şimdi saygı duyduğum ve saygı beklediğim müslüman kardeşlerim bana diyebilirlerki durumun böyle olmasının nedeni insandır.İnsan kötü olduğu için böyledir.Peki onlara soruyorum insanı yaratan,kötülük yapmasına göz yuman,insanların açlıktan ölmelerine razı olan Allah değil midir?Olaya müdahale edip adalet verebilecekken müdahale etmeyip en az insanlar kadar suçlu olan Allah değilmidir?

    YanıtlaSil
  12. En son yorum yapan Adsız, yazdıklarının hıcbırını okumadım sadece ılk cumlen dıkkatımı cektı
    "Domuz eti haram olsaydı Yüce Allah yaratmazdı. " demıssın. Bılıyorsun kı Allah, Müslümanların nefslerine hakim olmaları karsılıgında cennetı vaad etmıstır. Ve bize(yanı Müslümanlara) domuz eti haram. Allah yarattı ve nefsımıze hakım olmamızı ıstedı. Umarım anlamıssındır.

    YanıtlaSil
  13. Bir dine inaniyorsan o dinin kurallarina uyarsin. Yok Misir tarihinde yok Tevrat'ta boyle yaziyormus diye kaytaracak yer aramazsin. Muslumansan domuz yemeyeceksin bu kadar basit. Degilsen ne yapiyorsan yap. Domuz temiz mi degil mi, kiskanclik yapar mi yapmaz mi bize ne. Herkes inandigini yasasin.

    YanıtlaSil
  14. hayret ya ben almanyada yasiyorum almanlar bile domuz etinden mümkün oldugunca uzak duruyorlar, bizim icimizde yasayanlar inadina reklamini yapiyorlar, yani ateist e olsan sana yakismiyor. o zaman git fare eti ye, kurbaha ye bananem ya o zaman cok modern olursun tövbe tövbe

    YanıtlaSil
  15. Yahu gerçekten hayretler içerisindeyim...
    Domuz eti karşıtları açıkça YALAN söylüyorlar! Yok Avrupa'da domuz eti sığırdan daha pahalıymış, yok Almanlar domuz eti yemekten uzak dururmuş, yok Avrupalılar hep domuz eti mi yiyormuş vs vs....
    Bu kadar yalanı arda arda uydurmak için cemaatçi olmak lazım.
    Şunu diyemiyormusunuz; Kardeşim benim dinimde domuz haramdır, kökeni ister Mısır olsun ister Tevrat!
    Siz inandığınız tanrının emrinden başka gerekçeler mi arıyorsunuz domuz yememek için?
    Saçma sapan cevaplar yazmışsınız. Evet domuz eti sağlıklıldır. Ve evet dünyada 5 milyar başka dine mensup insan domuz yer ve domuzdan ölen rapor edilmemiştir. Ama müslümanlar ve yahudiler yemez çünkü dinleri izin vermez. Bu kadar basittir.

    YanıtlaSil
  16. Domuz etinin NEDEN haram olduğu ile ilgili kesin bir bilgi yoktur. Bu müslümanı ilgilendiren bir hususda değildir ayrıca. Haramdır yemeyeceksin! Adem ile Havva da bir meyveden yediler Darı buğday yada elma olduğu söylenir. Bunlar bilindiği üzere temel besin kaynaklarından. Onlar o meyveyi yiyerek Allahın onlara çizmiş olduğu hududu çiğnediler ve cennetten çıkarıldılar. Domuz etinin haram olmasında mutlaka hikmetler vardır. Fakat haram olmasını bu hikmetler ile bağlantı kurarak açıklamak doğru değildir. Haramlar Allahın hudududur. İnanıyorsan bu hududu çiğnemeyeceksin... Ayrıca domuz etinin tevratta yada eski mısırda da haram olması bu emrin kaynağını değiştirmez. Allah her topluma elçi göndermiştir.

    YanıtlaSil
  17. "elma yedi diye cennetten kovuldu..."
    köpek besliyon sanki!! kovuyosun sonra yok istediğini yedi, istediğini yemedi diye, şu lafa bile inanabilen insanlar ile herhangi bir şeyi tartışabileceğinizi mi sanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  18. Ben su anda Avusturya"da tatildeyim.Bir Avusturyali ailenin yaninda kaliyorum ..Gördügüm kadariyla domuz eti öyle diger etlere göre daha pahali degil hatta ucuz bile , burada en cok yenen yemekler wurst ( domuz sosisi ) schinken ( domuz pastirmasi ) ve özellikle de speck ( domuzun derisinin altindaki yag tabakasi) ..´Neredayse her yemekte speck kullaniyorlar.Kahvaltida speck , schinken ,ögle yemeginde ,domiz sosisli sandivic , schnitzeli bile domuzdan yapiyorlar , cünkü sigir etinden yapilinca pahaliya geliyor´,fiyat ikiye katlaniyor.Eger domuz eti denildigi gibi Pahali olsaydi bu Kadar sik kullanamazlardi.Domuz ucuzdur cünkü..domuz tipki fare gibi cok üreyen bir hayvandir..Cabuk büyürler ve kesilme kivamina gelirler.Bu yüzden de domuz yetisticiligi karlidir..Yemem ama yetistirip Almanlara falan satabilirim,sonucta Avrupa ya salyangoz , kurbaga da satiriyoruz.

    YanıtlaSil
  19. Birinin iddasına bak, domuz derisi içinde idrar bulunan tek canlıymış, heyt be sokaktan geçen adam başımıza bilim adamı kesildi. İnsan başta olmak üzere bir çok memelinin derisinden üre ve diğer toksik maddeler atılır
    Dur bi ipucu daha
    C vitamini glukanolakton oksidaz enzimi olmayan canlılarda sentezlenemez yani dışardan alması şart. Bu enzim yine kimlerde eksik biliyor musunuz
    İnsan ve dahil olduğu primatlar yani maymun türleri ve de genetik olarak yakın bir kaç kemirgen, memeli türünde c vitamini sentezlenemiyor.neden acaba. Azıcık sorgulayın

    YanıtlaSil
  20. Büyük harflerle yazan adsızzzz ve ona inanan
    Şahıslara:
    Sutoksin diye bir madde yoktur. Almanyadaki islam sitelerinde uydurulmuş bir kelimedir
    Bağ dokusu saçmalığına gelince aldığınız tüm besinler yapı taşlarına kadar parçalanmadan sindirim sisteminden emilemez zaten. Domuzun bağ dokusu insana geçiyormuş bak sen. Besinler ya sindirilir, ya da dışkıyla atılır
    Domuz etinde bolca yağ vardır sadece, diğer tüm hayvansal yağlarda olduğu gibi kardiyovasküler hastalık riski olacaktır elbette.ne kadar çok yağ o kadar zarar. Yağlı besinler özellikle de hayvansal kaynaklı olanlar istisnasız kanser riskinde artışa sebep olur. Bu da sadece domuz yağına özgü değil
    proteininin ise besinsel değeri yüksektir.
    Mikrobiyolojik ajanlara gelince
    Koyun etinden toxoplasma, ekinokok, geçebiliyor.özellikle toxoplazma düşüklere ve fetüste anomalilere yol açıyor.sığırdan da yine tenya geçiyor
    Daha ayrıntısına girmek istemediğim onlarca parazit geçebiliyor
    Koyun ve keçiden geçen şarbonu da unutmamak lazım.genelde deri şarbonu görülüyor ama öldürücülüğü çok yüksek akciğer şarbonu da nadiren görülebiliyor
    Domuzdan bulaşan parazitler de var.
    Nihayetinde tüm bu hayvanların sağlık denetimlerinin yapılması şart
    Ve hepsinin de iyi pişirilerek tüketilmesi gerekiyor
    Yalan medikal referanslar yaratılmasını da çok düzeysiz buluyorum
    Din ne emrediyorsa ona göre davranılmasını anlarım. Bunu desteklemek için bilimsel olduğu düşünülen saçmalıkların türetilmesini anlamam

    YanıtlaSil
  21. Domuz eti avrupada kaç para ve kaç kişi yiyor bilmiyorum ama sığır etinin avrupa'da 3.5 euro, Brezilya gibi fakir bir ülkede 2 dolar, Katar gibi zengin bir ülkede ise 5 dolar olduğunu biliyorum. Bir de YÜCE BAŞBAKINIMIZ TAYYİP PADİŞAHIMIZ'ın bir sözünü biliyorum: "ET fiyatları düşecek." 35 lirayı geçti et fiyatları.

    BURADA DA DOMUZ PİSLİĞİNDEN YAPILAN BİR İLAÇ VAR:

    http://www.mynet.com/haber/dunya/domuz-pisligi-mucizesi-340598-1

    YanıtlaSil
  22. Bir Müslüman olarak bu paylaşımı ve yorumları okuduktan sonra gerçekten inanan inanmayan herkesin böyle bir konu üzerinde gereksiz tartışmalara girerek günaha girdiğini düşünüyorum. Ayrıca Müslüman kardeşlerimin peygamberimizin izinden gitmesi gerektiğine inanıyorum bu konuda hadisler de sabittir, "Mümin taa’n etmez, kimseye dokunmaz, lanet etmez, fahiş söz söylemez ve kimseyi yermez." (Tirmizi)

    YanıtlaSil

Küfürlü, aşağılayıcı, hakaret içeren, içinde fikir barındırmayan ve yazı içeriğiyle ilgili olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)