Bilim ve Kuran

Kuran, Türlerin olduğu gibi yaratıldığını, bilim ise ilkel hücrelerden başlayarak evrimleştiğini ve Türlerin diğer türlerden meydana geldiğini söyler.


Kuran'a göre ilk insan Adem, bügünkü insandan farksızdır. Konusabilir, zekidir, düşünme kapasitesi, bilinci ve yetenekleri bizlerle aynıdır.

Bilim'se, insanlar'ın zeka, konuşma, bilinç vs gibi yeteneklerinin zaman içinde evrimleştiğini, ilk insanlarda Beyin hacminin daha düşük olduğunu, Beyin kabuğu'nun gelişmemiş olduğunu, konuşma'nın olmadığını, renkli görmediklerini, ayrıca fiziken daha değişik olduklarını söyler.

Kuran'a göre ilk insanlar uzun yaşamıştır. Adem 930 yıl, Nuh 950 yıl,vs vs.

Bilim'e göre ise, ilk insanların ömrü tam tersine günümüzdekinden kısa olup, evrim sürecinde giderek uzamaktadır. Romalılarda bile ortalama ömür 40 yıl civarındadır.

Kuran'a gore Adem'in çocuklarından Habil çiftçi, Kabil koyun çobanıdır. Yani ilk insan döneminde ziraat ve hayvancılık vardır. Bügünkü toprak yapısı, ve bitkiler, ağaçlar vs mevcuttur.

Bilim'e göre ilk insanlar avcı ve toplayıcıdır. Ziraat ve hayvancılığın tarihi sadece on bin senedir. Ekilebilir mevcut toprağın, bu günkü haline gelebilmesi ancak 100.000 sene önce olmuştur.

Kuran'a göre, Adem'in çocuklarından Habil, Kabil'i öldürür ve gömer. Yani ölü gömmek, ilk insanlardan beri vardır.

Bilim'e göre, insanlar ölü gömme bilincine elli bin yıl önce erişti. Milyonlarca yıldır, ölüler gömülse idi, mezarlik olmayan bir karış yer kalmazdı.

Kuran'a göre 'Allah, koyun, keçi, deve, at, eşek, sığır yaratmıştır'. Yani bu hayvanlar ilk ortaya çıktıklarından beri aynıdırlar. Ve ilk insanlarla aynı anda yaratılmışlardır.

Bilim'e göre bu hayvanlar başka türlerden evrimleşmiş, ve insan tarafından evcillestirilerek, muhtelif seçmelerle (çiftleştirme, eleme vs) bugünkü konumlarına gelmişlerdir. İlk insanların devrinde bu tip hayvanlar yoktur, bunların yabanıl ataları vardır, ve bahsedilen evcil türler sadece 10.000 senedir vardır.

Kuran'a göre meyveler, sebzeler bugünkü özelliklerinde (Renk, tat, şekil, büyüklük vs) yaratılmışlardır.

Bilim'e göre ise günümüzde bulunan sebze ve meyveler, insanlar tarafından seçildiği için, bugünkü tat, koku, renk, ve boyutlarına ulaşmışlardır. Mısır 5.000 yıl önce 2-3 santim iken, insanlarca devamlı surette irileri seçilerek ekildiği için bugünkü boyutuna ulaşmıştır. Armut, elma vs nin acıları beğenilmeyen türleri vs ekilmemiş ve beğenilen türleri korunmuştur. Yani günümüzde tüketilen tüm sebze ve meyveler, insanlarca geliştirilmiştir.

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. evet yaa gerçekten mukemmel bir yazı, ateizmle ilgili çoğu site mahkeme kararıyla kapatılmış yaa bu gerçekten korkutucu

    YanıtlaSil
  2. kişi bilmediğinin düşmanıdır derler okuduklarım kadarıyla ateist arkadaşlar islamın içindeki hurafeler ile islamı karıştırmış.BİLİMLE ALAKALI BİR KAÇ AYET:Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlarda, ağaçlarda ve onların kurdukları çardaklarda kendine evler edin. Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır.”
    (Nahl Suresi, 68-69)

    Rabbiniz Allah O’dur ki, geceyi dinlenesiniz diye, gündüzü de görmeniz için yaratmıştır. Şüphesiz ki Allah insanlara karşı lütufkârdır. Fakat insanların çoğu şükretmezler.
    “” HİÇ Mİ ARAŞTIRMIYORSUNUNUZ ve GEZMİYORSUNUZ , BİZ NİCE KAVİMLER HELAK ETİK, ONLAR GÜÇ OLARAK DA KUVVET OLARAK TA SİZDEN ÜSTÜN İDİLER

    (Ey inkarcılar!) Sizi, biz yarattık! Hâlâ tasdik etmeyecek misiniz? Şimdi gördünüz mü (rahimlere döktüğünüz meniyi?) Onu (insan biçiminde) siz mi yaratıyorsunuz, yoksa biz miyiz yaratan? Aranızda ölümü ve biz dilediğimiz şeyi yerine
    getirmekten âciz de değiliz. Kılıklarınızı değiştirmeye ve sizi bilmeyeceğiniz bir surette yaratmaya da gücümüz yeter. Herhalde ilk yaratılışınızı bildiniz; o halde düşünsenize. Ya şimdi gördünüz mü o ektiğiniz tohumu? Onu siz mi bitiriyorsunuz yoksa biz miyiz bitiren? Dileseydik o ekini çerçöp haline getirirdik de şöyle gevelerdiniz: ‘Doğrusu biz çok ziyandayız; büsbütün mahrumuz’. Şimdi içtiğiniz suyu bana haber verin! Onu buluttan siz mi indirdiniz, yoksa biz miyiz indiren? Dileseydik onu acı bir su yapardık. O halde (bu nimetlere karşı) Allah’a şükretseniz ya! Şimdi çıkıp yakmakta olduğunuz ateşi bana haber verin; onun ağacını siz mi yarattınız, yoksa biz miyiz yaratan? Biz bu ateşi (cehennem ateşine) bir ibret ve sahradaki yolculara bir menfaat kıldık. O halde rabbini yüce ismiyle tesbih et! (Vâkıa/57-74)
    içtiğiniz suya ne diyeceksiniz onu siz mi yaratıyorsunuz yoksa yaratan biz miyiz?

    Şimdi bana, ektiğinizi haber verin. Onu siz mi bitiriyorsunuz, yoksa bitiren biz miyiz? Dileseydik onu kuru bir çöp yapardık da şaşar kalırdınız.”Doğrusu borç altına girdik. Daha doğrusu, biz yoksul kaldık” (derdiniz).Ya içtiğiniz suya ne dersiniz? Buluttan onu siz mi indirdiniz, yoksa indiren biz miyiz? Dileseydik onu tuzlu yapardık. Şükretmeniz gerekmez mi? Söyleyin şimdi bana, tutuşturmakta olduğunuz ateşi, Onun ağacını siz mi yarattınız, yoksa yaratan biz miyiz? Biz onu bir ibret ve çölden gelip geçenlerin istifadesi için yarattık.(vakia 63-73)

    ve şimdilik yorum yapmadan son ayeti yazıyorum
    inş.faydası olur
    veeeeeeee KURANDAN HODRİ MEYDAN:
    “Kulumuz Muhammed’e indirdiğimiz Kuran’dan şüphe ediyorsanız, siz de onun benzeri bir sûre meydana getirin; eğer doğru sözlü iseniz, Allah’tan başka, güvendiklerinizi de yardıma çağırın.” (Bakara 23)

    YanıtlaSil
  3. Allah insanlara bunlari inandirmak icinmi ugrasiyor...komik olmayin...eger varsa bi yaradan bu kadar gücsüz olmamali...basit seylerle ugrasmaz.herkese akil vermis.birakin dinler sömürü araci sadece

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşım hayatında bir sürü sınava giriyorsun bu öss olur ales olur vs..bu sınavlara konuyu bilmeden girdiğini düşün bakalım bi ne yapabilirsin o sınavda ....allah sana dünyanın bir sınav olduğunu söylüyor ve kitabınında kuran olduğunu ve ordan çalışıp ve okuyup bu sınavı geçebilceğin söylüyor.düşün bakalım bi allah hiç bir delil göstermese bizi sınava tabi tutabilirmiydi.(allah anlatmadığı hiçbir şeyden kullarını mesul tutumuyor).

    YanıtlaSil
  5. Yahu neresi basit bunun benim hocam arıların algoritmasını yapıp bir program yazıp profesör oldu daha küçük bir çekirdekten yüzlerce kilo ağırlığında ağaç çıkarmak mı basit . Ayrıca Allah kendinin bilinmesini istiyor eğer Allah kendisini apaçık ispat edecek bir delil ortaya koysaydı veya kendisini gösterseydi ona kimse yok diyemeyecekti ve herkez iman etmek zorunda kalacaktı peki o zaman onu görmeden bile iman edecek insanların değeri anlaşılabilir miydi?... Allah böyle değerli insanlar tarafından bilinmek istiyor. bilim hiçbir zaman Allahın varlığını ispat edemeyecektir ama insanların gözlerinin önüne her alanda onun izlerini sunacaktır .

    YanıtlaSil
  6. "Arkadaşım hayatında bir sürü sınava giriyorsun bu öss olur ales olur vs..bu sınavlara konuyu bilmeden girdiğini düşün bakalım bi ne yapabilirsin o sınavda ....allah sana dünyanın bir sınav olduğunu söylüyor ve kitabınında kuran olduğunu ve ordan çalışıp ve okuyup bu sınavı geçebilceğin söylüyor.düşün bakalım bi allah hiç bir delil göstermese bizi sınava tabi tutabilirmiydi.(allah anlatmadığı hiçbir şeyden kullarını mesul tutumuyor)."


    Bu yoruma gülmemek elde değil Yürkiyemizin güzel eğitim sistemi ile tanrının eğitim sistemini karşılaştırmak çok akıllıca :)

    YanıtlaSil
  7. Bilimin amacı bilgi keşfetmek, evrenin sistemini anlamak, hayatı kolaylaştırmaktır. İnsan aklının gelişmesine ve zamanda yapılan deney sayısına paralel olarak sürekli bir devinim ve gelişme içindedir. Zaman aktıkça keşfetmeye, yeni şeyler öğrenmeye, bilinmeyenleri aydınlatmaya devam edecek. Yani bir terslik çıkmazsa günün birinde insan aklının "her şeyi" bilmesi, çözmesi, ideale ulaşması mümkün.

    Kuran ise, insanın bilim dediğimiz yöntemler bütünüyle açıklamaya çalıştığı nihai yapıyı teorik bağlarla peşinen ortaya koyan ve ideal olana ulaşmak için önce "inanmak" gerektiğini anlatan, bilgeliğiyle kutsal bir kılavuz kitap.

    Yani, hiç mi kafanız basmaz yüzeysel kafirler? Bilimin bulgularıyla Kuran'daki bilgiler örtüşmüyorsa, bilimin daha bulması gereken şeyler var demektir. Zira "ilk" sandığı şey gerçekte ilk olmayabilir. İslam, bilimin varacağı son noktadır. İnanç yoksunu akıl, göremediği bütün ihtimalleri yok sayarken, inanan kafa sanılanın aksine açıktır.

    Sonuç: çok geriden geliyorsunuz kafirler.

    YanıtlaSil

Küfürlü, aşağılayıcı, hakaret içeren, içinde fikir barındırmayan ve yazı içeriğiyle ilgili olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)